maanantai 11. helmikuuta 2013

Leivontaa, valokuvausta ja liikuntaa

Tänään minua odotti keittiön pöydällä kiva paketti. Olin tilannut muutamia kirjoja Readmelta. Pakko vähän esitellä, että mitä sieltä tilasin.

Ensiksi oli ihan pakko tilata tämä Hellapoliisin uusin kirja. Tämän tilaamiseen minulla oli ihan oma syyni, kertoohan kirja Prinsessa Janessasta.


Prinsessa Janessa rakastaa kauniita asioita ja kimallusta. Musta tuntuu, että Janessan kummitäti on hieman samanlainen, kuka se sitten lieneekään?


Kirjassa on Prinsessa Janessan päivästä kertova "satu" ja sen lisäksi 30 leivontaohjetta. Erityisesti itseäni ilahduttaa aina nämä gluteenittomat leivontaohjeet. 


Leivonnasta sitten päästään yhteen mun intohimooni eli valokuvaamiseen. 

Scott Kelby on mun suosikkini näissä valokuvausta koskevissa kirjoissa. Valaiseminen kiinnostaa jo siitäkin syystä, että jos vielä joskus itsekin vaikka kolmannen kirjan tekisi. En kyllä ihan heti, mutta jos joskus. Sitten yhteen intohimooni eli liikuntaan. Itsehän käyn kuntosalilla 3-4 kertaa viikossa, joten tämä kirja oli pakko siitäkin syystä tilata. Kirja näytti tosi hyvältä ja tykkäsin tästä kirjasta, koska siinä näkee selkeästi kuvista, että mikä lihas työskentelee missäkin liikkeessä. Tämän kirjan aion todellakin lukea ja mahdollisesti ottaa vinkkejä harjoitteluuni. 


Sitten päästään tärkeään asiaan eli venyttelyyn. Pikaselauksella tämäkin kirja näytti hyvältä. Pitänee syventyä siihenkin paremmin.


Sitten toinen kirja, joka käsittelee myös venyttelyä. 


Nyt vasta ehdin kirjat pikaselaamaan. Tykkäsin kovasti. Uskon, että varsinkin venyttelykirjoista on apua myös kotona eli näiden avulla voi pitää aina välistä, vaikka TV:tä katsellessa pieniä venyttelyhetkiä. Siis jos ehtii katsomaan joskus sitä TV:tä.

Tällaista tänään.

Maiju

8 kommenttia:

 1. Hienoja kirjoja ihan jokainen! Olen itse vaan niin surkea lukemaan... joskus sitä innostuu, mutta ihan liian harvoin :)
  Mukavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäkin on onneksi suurelta osin kuvakirjoja... Kivempi katsella kun lukea kaikki teoriassa... Mä olen sellanen visualisti, joka katselee mielellään kuvia ;)

   Poista
 2. Kirjoja ei voi olla koskaan liikaa - vaikka mistä tahansa muusta tavarasta joutuisin luopumaan, kirjoista en;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itse tykkään keräillä tällaisia tietokirjoja. Valokuvauskirjat on suosikkejani.

   Poista
 3. Kyllä nyt joku sisäinen pikkutyttö heräsi kun tuota ensimmäistä kirjaa katselin! Ihana! <3

  Kirjat... Ne ovat suurin paheeni. Ennemmin lisää kirjahyllyä kuin se, että joutuisin luopumaan jostain kirjastani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan meissä jokaisessa asuva pieni prinsessa herää, kun tätä kirjaa katselee ;)

   Poista
 4. Hitsi! Minussa, laiskaakin laiskemmassa liikkujassa nuo herättivät halun täsmäliikuntaan! Täytyykin paneutua aiheeseen. Olen samaa mieltä kuin Lady of the Mess, kirjoja EI voi olla koskaan liikaa! Tyttöjen makeat reseptit näytti hauskalta. Gluteeniton olisi hyvä taito opetetella. Kuulemma terveellistä myös ei-keliaatikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä liikuntakirjoista ihan mielettömän hyviä oli nuo anatomia-kirjat. Gluteeniton ruokavalio on kuulemma hyvästä myös "ei-keliaakikoille", mutta jos sellaiseen lähtee ja sairastuisikin keliakiaa, niin sitä ei voi enää todeta, jos on ollut gluteenittomalla ruokavaliolla, koska suolinukkavaurioita ei voi todeta jos on noudattanut ruokavaliota ennen diagnoosia. Siitä syystä keliakialiitto ei kauheasti suosittele tuon dieetin aloittamista.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.