perjantai 5. huhtikuuta 2013

Istumisen vallankumous

Personal trainer Måns Rinne kirjoitti viime vuonna kirjan Istumisen vallankumous. Måns toimi aiemmin mun PT:nä ja treenien myötä tuli tutustuttua häneen ja tähän kirjaan. Tämä ei ole sitten maksettu mainos, kirjoitan aiheesta, koska itse olen tykästynyt tuohon kirjaan ja uskon siihen. Kirjassa annetaan vinkkejä siihen, että miten tuolia ja pöytää apuna käyttäen voidaan toimistotyössä tai matkoilla harjoittaa lihaskuntoa. Itselläni on tämä kirja työpaikalla ja jossain vaiheessa käytimme kirjaa "tyttöjen kanssa" aktiivisesti taukojumppakirjana.  Kun kirjan ohjeet on numeroitu, niin valitsimme umpimähkään aina numeron ja sitten teimme sen numeron mukaista liikettä.  Itse kun olen "himoliikkuja", niin tunnen joskus vähän huonoa omaatuntoa siitä kun olen matkoilla, eikä pääse treenaamaan. Tämän kirjan ohjeilla kyllä onnistuu vetämään ihan kivan treenin, vaikka hotellihuoneessakin.

Kirjan lisäksi tarvitaan vain työtuoli ja ehkä pöytä ja loppu oli sitten vain itsestään kiinni.


Kirjassa on aina liikkeistä sekä aloitus- että lopetuskuva. Aina annetaan myös vinkkejä miten liikkeistä saadaan haastavampia tai miten niitä voidaan helpotettaa.  


Tässä pieni demostraatio esimerkiksi tuosta kirjan Dippi tuolissa ohjeesta, että miten se luonnistuu.

Otetaan tuolin käsinojista hyvä ote.


Sitten vain nostetaan itsensä ylös. Voin kertoa, että kyllä tuntuu ihan siellä missä pitääkin tuntua. 


Tässä sivusuunnasta kuvattuna tuo asento.  Saa hymyilläkin, jos kykenee.


Kuvanoton jälkeen sitten vielä päivän asuun. Neuletakki on viime Tukholman reissulta ostettu Joy:stä. Keltaiset kengät sopivat hyvin asuun, koska takista löytyy samaa sävyä. Kengät on viime syksyn alennusmyynnistä ja ostettu K-kengästä.


Tässä työkaverini kesken kuvausten alkoi ihailemaan mun kenkiäni... Joten pakkohan niitä oli sitten itsekin ihailla... On ne kauniit ja positiivisen väriset.


Tässä vielä lähikuvaa kengistä.


Tuli sitten huvi ja hyöty yhdistettyä tähän postaukseen. Joten jos kirja kiinnostaa niin ainakin Adlibris sitä myy.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Tuolijumppaa harrastavat mummotkin vanhainkodeissa :-) Ei vaan, ihan hyvä on työpäivän aikana vähän vilkastuttaa verenkiertoa.

  Minulla taitaa olla samat keltaiset kengät viime syksyn kuvissa (http://eloaonnessa.blogspot.fi/2012/09/kelta-mustaa.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii meillekin "mummoille"... paitsi, että näissä liikkeissä monissa tulee lihastreenikin hoidettua ;)
   Pitänee käydä katsomassa nuo sun kengät ;)

   Poista
 2. Kivan pirtsakat kengät :) Mulle on kolahtanut tänä keväänä keltainen oikein kunnolla. Opettajan ammatissa ei tule onneksi liikoja istuttua töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jo jokusen vuoden tykännyt keltaisesta. Pitänee taas alkaa kaivelemaan kaapin kätköistä keltaisia vaatteita.

   Poista
 3. Mahtavat kengät! Tällaiselle istumatyöläiselle tuon kirjan lukeminen olisi tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään näistä. Itse olen istunut selkäni kipeäksi 30 vuodessa ja teen nyt kaiken, jotta olisi parempi olo. Mä tykkään kirjasta.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.