keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Katse pakastealtaaseen / gluteenittomia leipiä

Usein tulee gluteenittomien tuotteiden viidakosta löydettyä itselleen ne lempimaut, joita sitten käyttää, kun ei uskalla ottaa riskejä uusien tuotteiden kanssa.

Itse käytän suurimmaksi osaksi pakasteleipiä, koska ne ovat hinnaltaan edullisempia kuin "tuoreleivät".  Kun moniin kauppoihin tulee näitä tuoreleipiä vain kaksi kertaa viikossa, niin sitten siitäkin voi sitten vetää johtopäätkset, että onko ne tuoreleivätkään enää niin tuoreita, kun sen tuotteen ostan. Kalleimmillaanhan olen maksanut yli 8 euroa tällaisesta tuoreleivästä.  Joten tuosta voi siis havaita sen, että ihan edullisia ei nämä keliaakikon leivät eivät ole. Hintaakin pitää vähän katsella. Edellä mainitusta syystä suosin näitä pakastetuotteita. 

Itse olen koukuttunut gluteenittomiin Sunnuntain kaura-porkkasämpylöihin. Näitä ostan useimmin. Näiden ainoa haittapuoli on oikeastaan tuo koko,  yhden sämpylän paino on 100 grammaa ja ne on vähän liian isoja minun ruokavaliooni. Maku näissä sämpylöissä on NIIN kohdallaan.


Jossain vaiheessa etsin sitten tuolle Sunnuntaille vaihtelua ja maistoin Provenan kaura-myslisämpylöitä. Näistä tykkäsin myös tosi paljon. Näissä koko on vähän enemmään kohdallaan eli yhden sämpylän paino on 80 grammaa.

 

Viime viikolla löysin Vuohelan herkulta myös Kaura-porkkanasämpylän, joka maistui myös hyvälle. Näiden koko oli juuri eikä melkein sopiva mulle eli paino 70 grammaa.


Tuli myös kuvattua tuo sämpylä. Herkullista. 


Jossain vaiheessa hain pientä "pizzapohjaa". Itse en ole mikään kova pizzan syöjä, mutta jos syön, niin pizzan täytyy olla pieni. Päätin kokeilla Moilasen Juustorieskaa tähän tarkoitukseen. Niin hyvin se toimi, että olen ostanut sitä uudestaankin. Maistuu myös "normiruokavalioisella" miehellenikin. Hyvä koko eli on noin leipälautasen kokoinen. 


Sitten on pakko esitellä vielä yksi mielettömän ihana makea tuote, Frian omenamuffinit. Ne on omenahillolla ja kanelilla maustettuja muffinsseja on ihan hiiiirrrrrvvveeen hyvää. Pitää pitää puolensa, että ne ei häivy pakastamisesta erään toisen henkilön suuhun.


Vinkkinä siis myös niille, jotka mietitte, että mitä voitte tarjota keliaakikkoystävälle tai työkaverille. Katse pakastealtaaseen, sieltä löytyy ihania tuotteita. 
Niin ja tämä ei sitten ollut maksettu mainos, vaan ihan mun oma rehellinen mielipiteeni tuotteista, joista itse pidän.  Toivottavasti joku mukin hyötyy näistä vinkeistäni.

Maiju

10 kommenttia:

 1. Noista kauraporkkana sämpylöistä minäkin tykkään. Tulee vain tosi harvoin osteltua mitään, kun en juurikaan käy kaupassa. Ja taas kun tulee kesälämmin, noi pakastehommatkin alkaa olla vaikeita ostettavia että saa itelleen ne pakastimeen vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmia tulee jos kauppa ei ole tarpeeksi lähellä. Onneksi meillä kaupassakäynnit sujuvat autolla, eikä ole liian pitkiä nuo matkatkaan ;)

   Poista
 2. Hyvä postaus vaikken itse keliaakikko olekaan mutta hyvää tietoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin juuri ylpeä eräästä facebook-kaveristani kun heitä aina valistan muutenkin keliakiasta. Hän kertoi, että oli laivalla nähnyt henkilön ottavan normileivälle levitettä keliaakikoille tarkoitetusta levitteestä... Kun ruokavalio on gramman tarkkaa, eikä saa muruakaan gluteenia nauttia, niin olin ylpeä kaverista, kun hän meni kertomaan asiasta laivahenkilökunnalle... Kertoi siitä sitten mulle, kun oli jäänyt hänen päähänsä mun ruokavalion tarkkuus... Olin TODELLA ylpeä hänestä... ja tiesin, että jatkossakin pitää valistaa, että ymmärretään tämän keliakian tarkkuus.

   Poista
 3. Onneksi jo löytyy paljon tuotteita, jotka sopivat teille keliakioille :)

  Ihanaa vappu päivän iltaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina se ei ole niin helppoa kuin luullaan. Pienistä kaupoista saattaa löytyä pari leipävaihtoehtoa... ja joskus joutuu käymään 4 kahvilaa saadakseen jotain gluteenitonta... Välillä se vaatii omaa ja ystävän hermoja, kun juostaan kahvilasta kahvilaan kysymään, että löytyykö jotain...

   Viime viikolla kävin 3 kahvilaa läpi ja mulle sanottiin, että "nämä maanantaipäivät ovat vähän hankalia ja siksi meillä ei ole mitään gluteenitonta"... ei tullut kysyneeksi sitten, että mitä jos sanoisitte kaikille asiakkaillenne noin..

   Poista
 4. Hei Maiju!Mun yksi tyttäreni on ollut keliaakikko 6 v. ja hänen myötä olen minäkin perehtynyt paljon gluteenittomaan leivontaan. Varsinkin silloin kun tyttö vielä asui kotona.
  Oletko itse leiponut sämpylöitä, munkkeja tms.? Minä välillä ilahdutan tyttöäni kotonaleivotuilla herkuilla. Vapuksi tein munkkeja. Paistoin ensin muutaman munkin tytölle ja sit tavallisia munkkeja samassa rasvassa. Oletko tutustunut psylliumiin tai ksantaaniin, joilla saa taikinasta käsissä pyöriteltävää? Ilman sitä taikinasta ei onnistu sämpylöiden pyörittely. Talvella tein mustikkakukkoa gluteenittomana ja kaikki piti siitä kovasti. Hyvin samoja pakastealtaan suosikkeja on minunkin tytöllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivi. Kyllä mä olen ehtinyt jo itsekin tutustumaan gluteenittoman leivonnan saloihin. Psylliym on tuttu ksantaania en ole kokeillut. Kauheasti en viitsi makeita leipoa, kun en saisi syödä niitä. Pullaakin jo tuossa joku aika sitten harjoittelin. Ihana kun olet ajattelevainen äiti. Oma äitinikin on niin ihana ja ottaa tosi hyvin huomioon minut.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.