lauantai 18. toukokuuta 2013

Keliakiamessuilla Tampereella

Keliakialiitto järjesti keliakiamessut Tampereella 17.-18.5.2013. Eilen en ehtinyt messuille koulutuspäiväni takia, mutta tänä aamuna suuntasimme Tampereelle mieheni kera. Lähdettiin heti seitsemän jälkeen aamusta ajamaan Tampereelle, jotta oltaisiin paikalla ajoissa heti aamusta.

Voi mikä taivas, kerrankin sai viettää ikään kuin normaalia elämää ilman, että piti koko ajan varmistella, että "onhan tämä nyt varmasti gluteeniton" ja "onhan tämä nyt valmistettu niin tai näin". Messuilla maisteltiin, maisteltiin ja maisteltiin.

Siellä olisi ollut myös todella mielenkiintoisia luentoja, mutta tällä kertaa en niitä ehtinyt jäädä kuuntelemaan, koska oli mies matkassa. Sain kuitenkin kokea ihania makuelämyksiä. Tänään en miettinyt ollenkaan mun painonhallintaan liittyvää ruokavaliotani, eikä aina tarvitsekaan.


Porukkaa oli liikkeellä ihan kivasti.  Näytteilleasettajien lähelle oli välistä vaikea päästä.


Tässä vähän jotain messuilla bongattua. Myöhemmin esittelen sitten omia ostoksiani.

Gluteeniton maailma osastolta löysin kivoja yksittäispakattuja tuotteita. Niitä yritän etsiä aina kovasti, kun itse olen kova matkustamaan ja matkoilla ne on kultaakin tärkempiä.  Niistä myöhemmin lisää. Tämä  Cafe Herkkuhetki näytti houkuttelevalta paikalta. Tänne pitää joskus päästä, kun liikkuu Orivedellä päin.Risentan osastolla maistoin sesamkeksejä. Kivoja pieniä pakkauksia käsilaukkussa kivasti mukana kulkevia pakkauksia.


 

Brander oli minulle ihan uusi tuttavuus. Itseäni ainakin kiinnosti heidän jälleenmyyjänsä. Ehkä jotain muutakin saattaa kiinnostaa. Löytyy täältä. Pakko kehua, heidän omenapiirakka maistui taivaallisen hyvältä.


Seuraava uutinen oli se, että Pirjon Pakarin gluteenittomat tuotteiden tuotemerkki on nykyään Maistikas.  Uusi tuotemerkki lanseerattiin keliakiamessuilla.


Grazy Bakersin pikkuleipiäkin piti ihan vähän maistella. 

 
Aitoja makuja kauppaan olin jo aiemmin törmännyt netissä. Heidän tuotteistaan kiinnostavina pidin taas yksittäispakattuja ja pieniä pakkauksia, jotka sopivat tällaisille liikkuvaisille ihmisille. Dammenbergilta löytyi gluteenittomia suklaita.


Näitä olen aina messuilla katsonut ja vaikka kaveri kerran kysyi, että onko gluteenittomia, en ollut kuitenkaan ihan vakuutunut. No nyt näiden messujen jälkeen uskon, että ovat gluteenittomia nämäkin. Muutaman ostin testiin.


Olisihan siellä ollut paljon muutakin, mutta tässä mun bongailujani. Teen vielä toisen postauksen myöhemmin siitä, että mitä minulle mukaan sieltä tarttui. Meinasi mopo karata käsistä, kun kerrankin oli paljon tarjontaa, eikä tarvinnut siis todellakaan miettiä, että mitä otan niistä parista vaihtoehdosta, mitä yleensä on tarjolla. Oli ihanaa viettää päivä, jolloin melkein taas tunsi olevansa melkein normaaliruokavalioinen tämän tarjonnan edessä.

Maiju

18 kommenttia:

 1. Jep, Keliakia-messut on vuoden parhaat maistiaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne... uusia makuelämyksiä ja mikä parasta... paljon yhdellä kertaa ;)

   Poista
 2. Oi,oi mitä kaikkea ihanaa. Kyllä nuo olisi minullekin maistunut vaikkei minulla olekaan keliakiaa :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän monet näistä tuotteista maistuu ihan normiruokavalioisillekin. Leivät ja pullat kuulemma saattavat vähän maistua oudoilta normiruokavalioisille.

   Poista
 3. Onps aolleet hyödylliset messut :) Mitä herkkuja ja kaunis asukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan kun näitä on vaan kolmen vuoden välein, mutta nyt on ainakin vatsa täynnä ;)

   Poista
 4. Aina ei tule ajatelleeksi kuinka vaikeaa eri allergikkojen on löytää itselleen sopivia ruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee usein vastaan kun kahviloista yrittää saada jotain gluteenitonta... Olen joskus käynyt 4 kahvilaa ja vasta 5. saanut jotain kahvin kanssa...
   Siksi kun jotkut sanovat, että "onneksi nykyään on niin helppoa löytää".. niin mä sanon, että "helpompaa kuin ennen",mutta aina se ei ole ihan helppoa... Ja usein kahvilasta voi olla vain yksi tai kaksi vaihtoehtoa... Usein keliaakikot ovat aika joustavia eli syövät sen mitä muut ovat heille heidän puolestaan valinneet ;)

   Poista
 5. Hyvin olet kuvannut ja kertonut eri tuotteista Maiju! <3 Oli ikävää kun itse en terveydellisistä syistä olisi pystynyt niin pitkää matkaa istumaan bussissa ja kävelemään messuilla, mut hengessä elin koko ajan ja oli mukavaa luettavaa tämä sinun kokemus messuilta! :)Kiitos Maiju! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ikävä kun et päässyt. Kun vielä on niin harvoin tämä tapahtuma. Terveys kuitenkin menee kaiken edelle.

   Poista
 6. Kyllä oli herkkuja monenmoisia!!! Kyllä tollasella messuilla ei kannattanut miettiä niitä kiloja :) !!! Tää ei ollut kuin yksi päivä, uusia päiviä tulee ja samat kujeet :) :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joio ei tullut edes mieleen olla maistamatta, kun pääsi kerrankin viettämään päivän normielämää ;)

   Poista
 7. Perjantaina tuli messut käytyä. Tilaa oli tosi hyvin, lauantaina oli ollut väkeä kolminkertainen määrä.Tyttärellä on keliakia ja hän löysi paljon ostettavaa mitä ei kaupoista aina löydä.Se omenaapiirakka on hänen mielestään kanssa tosi maukasta.
  Lempäälässä poikettiin kotimatkalla Ilona nimisessä myymälässä, jossa on tosi hyvät gluteenittomat leivonnaiset.Heidän itsensä leipomia piirakoita, pullia ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että usein ei näitä tuotteita kaupasta löydy. Itse ajattelin vinkata muutamista näistä mun luottokauppiaalleni. Katsotaan, että josko jatkossa, vaikka löytäisikin.
   Pitää pitää tuo Ilonan myymälä mielessä, kun ensi kerralla liikkuu tuolla suunnalla.

   Poista
 8. Mielenkiintoiset messut! Ja vau mitkä tarjottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuin olisin taivaassa ollut ;) Noin vuosi sitten sain diagnoosin ja tämä oli ensimmäinen kerta sen diagnoosin jälkeen, kun sain syödä kaikkea mitä oli tarjolla ;)

   Poista
 9. Samojen bongailujen äärellä oltiin meilläkin :)
  Tyttö söi itsensä täyteen maistiaisia. Totesi saman: miten ihanaa, ettei tarvitse kysyä tai kieltäytyä jokaisesta herkusta.

  Branderin tuotteisiin olen törmännyt aiemminkin. Tuotteet maistuvat uskomattoman hyvältä. Kyselinkin messuilla, mikä oli heidän salaisuutensa. Kuulemma se, että "he eivät leivo keliaakikoille, vaan hyviä leivonnaisia ihan kenelle tahansa. Lisäksi ne ovat vaan sitten gluteenittomia". :) Hyvä lähtökohta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin niin hämmästynyt heidän tuotteistaan. Maku oli taivaallinen. Varmaasti tyttösi sai nauttia kerrankin ihanasta päivästä... Sinäkin varmaan vinkkaat SOK:lle sitten Branderin tuotteista ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.