perjantai 24. toukokuuta 2013

Taatusti gluteenitonta keliakiamessuilta

Lupasin vähän aiemmin vilautella keliakiamessujen löydöt. Täytyy sanoa, että en ole syönyt kaikkia yksin, vaan osa meni onneksi jonkun muun suuhun ja osa pakastimeen. Osa odottaa päivää parempaa hyvässä säilössä.

Nämä fudget on ollut mun "himoitsemislistallani" pitkään, mutta kun en ole ollut 100-prosenttisen varma niiden gluteenittomuudesta. Nyt kun olivat messuilla, niin tiesin sitten, että gluteenittomia ovat. Siksi uskalsin ostaa maistiaisiksi. Täytyy sanoa, että ne näyttävät paremmilta, mitä sitten ovat. Mutta tulipa maistettua.


Viljatuotteen maissijauhoissa oli niin hyvä tarjous, että nämä kaksi pakettia lähti mukaan 2 eurolla. Paketin kyljessä oli herkullisen näköine pannukakkuohje. Pitäisköhän tänään kokeilla?


Dammenbergin valkoista suklaata piti osaa, kun oli hyvä kimppatarjous. 


Brander oli minulle uusi tuttavuus, maistelin heidän tuotteitaan messupaikalla ja täytyy sanoa, että nämä omenapiirakat veivät kielen mennessään. Niin herkullista, ettei edes meinaa sanoja löytää ja maistuu ihan taatusti myös EI keliaakikoille myös.


Pirjon Pakari on eriyttänyt gluteenittomat tuotteensa nyt Maistikas-tuotemerkin alle, jotta ei sekoittuisi heidän muihin tuotteisiin.


Suloiset on valmistaja, jonka tuotteista tykkään. Itse olen ostanut heidän tuotteitaan  muun muassa Hakaniemen hallin Keliapuodista ja Jumbon Citymarketista. Nuo marjakupit on NIIN herkullisia. Mä rakastan niitä. 


Gluteeniton maailma osastolta tarttui mukaan sämpylöitä. Heidän yksittäispakattuihin tuotteisiin kyllä "iskin silmäni". 


Risentan sesamkeksit tuli maistiaisina. Olivat herkullisia. 


Tässäpä vihdoinkin nämä mun ostokseni. Meinasi se mun mopo karata vähän käsistä, mutta onneksi en ollut ainoa. Nyt vaan jäitä hattuun, jotta näistä riittää hyvin pitkäksi aikaa.

Maiju

8 kommenttia:

 1. Oi, kaikenlaisia herkkuja! Onko tavallisessa fudgessa muuten gluteenia? Niistä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään tietoa. Mä kun en voi syödä mitään, minkä tuoteselostetta en ole lukenut tai tarkkaan kysellyt valmistusaineita... Jos siinä on jauhoja niin on gluteenia... En ole koskaan itse tehnyt fudgeja...enkä tiedä, että käytetäänkö niissä mitään ainesosia, missä voisi olla jauhoja?

   Poista
 2. Olisin kanssan ostanut noita risentan maissimakupaloja, mutta eivät myynneet. HÖ!
  Nuo maissijauhot ovat olleet tosi hyviä, käytössä jo monta vuotta olleet. Oli ihan kivat messut, ensi kertaa kun siellä olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle antoi maistiaisina mukaan. Mä olen jossain kaupassa kyllä noita nähnyt... oliskohan ollut Prismassa?

   Poista
 3. Kylläpä kaikki näyttää todella herkulliselta.
  Itse odotan juuri aikaa kokeisiin,epäilen pahoin,että minulla myös keliakki,oireet sen mukaiset olleet jo pitkään.En vaan ole saanut aikaiseksi aiemmin,nyt olen yli kuukauden käyttänyt glutenittomia tuotteita ja ihan eri olo.Juuri eilen tulin Ruotsista ja siellä tarkkailin ja ostinkin,siellä nim.on puolet halvempia tuotteet.Kuin myös leivät paljon maukkaimpia kuin täällä.Jauhoja ostinkin,että teen itse leipää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaija. Jos on aloittanut gluteenittoman ruokavalion ennen kokeita, kokeet eivät välttämättä näytä keliakiaa.silsi ei pitäisi aloittaa ennen kun on selvitetty, että onko se keliakia. Muuten sairaus voi jjäädä totesmatta ja sä et voi koskaan tietää millä tarkkuudella sun pitää ruokavalioon suhtautua.

   Poista
 4. Kiitos Maiju vastauksesta:)Niinpä,itse sitä olen ehtinyt jo pähkäillä et niin voi käydä ettei välttämättä näy sitten kokeissa.Tietty kävi Ruotsin matkalla niin etten noudattanut täysin glutenitonta ja nyt kotia tullessa alkoi äly kipee vatta ja suolisto polttaa.Toivon,että ensi viikolla selviee mikä sitten onkin.
  Hyvää aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin jos on keliakia,niin 50 milligrammaa on se määrä, joka voi tuhota suolinukan, joten jos et ole ollut täysin gluteenittomalla, niin voi näkyä myös kokeissa. Muista myös se, että vasta-ainekokeet eivät näyttä todellista tulosta. Itselläni ne näyttivät negaa... Tähystyksessä todettiin suolinukkavaurio, joka sitten vielä vahvistettiin mulla DNA-näytteen avulla juuri keliakian aiheuttamaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.