sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Frozzypack - kylmäeväsrasia

Kun keliaakikkona joutuu kuljettamaan eväitä yleensä harvase päivä mukana, niin olin iloinen kuin löysin sattumalta näin mahtavan eväsrasian Partioaitasta. Kyseessä on Frozzypack -astia, jonka kannessa on "kylmäpanos". Kansi laitetaan pakastimeen 10 tunniksi. Kun sitten tarvitsee kylmärasiaa, niin kylmäpanoksen ansiosta ateria tai eväät pysyvät kylmänä 7 tuntia. Ostin tähän rasiaan myös "normikannen", jotta kun teen illalla valmiiksi salaatin, laitan rasiaan keltaisen kannen suojaksi ja kun aamulla lähden, otan pakastimesta vihreän kylmäpanoskannen ja vaihdan sen astian päälle. Todella kätevää.

Rasiassa kulkee hyvin myös esim. voileivät ja ruoka-annokset, jotka vaativat kylmäsäilytyksen.


"Normikansi" 


"Kylmäpanoskansi"


Tällaisilla eväillä saatan lähteä "päivän huvimatkalle". 


Keliaakikkona on pakko varautua omiin eväisiin, kun aina ei ole saatavilla kahviloistakaan gluteenitonta välipalaa. Jos jotain on oppinut, niin sen, että omat eväät parhaat eväät. Enää mua ei nolota kysyä, että "ei kai haittaa, että syön sitten omia eväitä", kun mulle sanotaan, että "ikävä kyllä ei ole mitään gluteenitonta". Tällä eväsrasialla selviää kiperistäkin tilanteista.

Rasiahan on siis ihan huippu myös kuntoilijoille, jotka elävät kurinalaisesti, eivätkä halua kauheasti poiketa omasta tiukasta ruokavaliostaan. Googlettamalla löytyy muutamia nettikauppoja, joista tätä rasiaa on saatavilla.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Keliaakikoilla on kyllä harmillista tuo, että monesti kahviloissa ei ole varauduttu erikoiruokavalioihin... Tai jos on se on sitten aina se yksi ja sama moilasen suklaamuffinssi tai korvapuusti jota joka paikasta saa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan on, vaikka tänä päivänä sen pitäisi olla niin helppoa, kun valmistajills on kuitenkin niin paljon vaihtoehtoja.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, pitääpä hakea tyttärelle leirejä ja kisamatkoja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tosi tyytyväinen sekä kuntoilijana että keliaakikkona tähän rasiaan.

   Poista
 3. Kahden pesäpalloilevan nuoren naisen äitinä kiitän tästä vinkistä, nyt vain pitää selvittää lähin ostospaikka tuolle ihanuudelle. Pelireissuille kun monta kertaa lähdetään pitkänkin matkan päähän,on tuo mitä parhain ratkaisu eväille joita tarvitsee mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan... Itse olisin monta kertaa messureissuilla kaivannut tällaista... varsinkin sen jälkeen kun tuli tuo keliakia. Tämä olisi pelastanut mut monta kertaa nälkäkuolemalta ;)

   Poista
 4. Hyvä vinkki - juuri mietin, että miten pakkaisin huomiset eväät niin, että olisivat vielä syötävässä kunnossa lounastauolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mielettömän hyvä, itselläni on ollut nyt loman aikanakin monesti mukana päivän reissuilla... Ja kuntoilijoille ihan omiaan, kun ei haluta poikeata kauheasti päivän aterioista ;)

   Poista
 5. Vau, vaikuttaa juuri siltä mitä minäkin tarvitsen -ja mieheni myös, koska teemme "maalauskeikkoja" maaseudulle, jossa ei kahviloita ym. ole lähistöllä. On ikävä syödä nahistuneita juustoja tai vastaavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä, että tätä tuotetta on monet muutkin tarvinneet. Facebook-kaveritkin olivat ihastuksissaan... joten ei ole ihme, että jos mäkin olin ihan VAU, kun tämän näin. En edes miettinyt vaan heti ostin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.