perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kehittämisilta Food Labissa

Huhtikuussa avattiin Helsingin Citykäytävään SOK:n omistama Food Lab:n ravintola. Olen tämän kertonut aiemminkin, mutta kerron taas, että minulla oli kunnia päästä ensimmäisten joukossa ennen avajaispäivää tutustumaan ravintolan antimiin. Ennen avajaisia laitoimme viestiä Food Labiin, että mulla on sitten muuten keliakia, että onnistuuko saamaan jotain? No onneksi ottivat asian todellisena haasteena, eikä tullut sitä normaalivastausta, mihin usein törmään kahviloissa, että "ikävä kyllä meillä ei ole mitään gluteenitonta". Food Lab siis otti asian heti haasteena. Keskustelin aiheesta avajaisissa henkilökunnan kanssa, että millaisia ongelmia usein paljon liikkuvalla ihmisellä saattaa olla saada syötävää kahvin kanssa ja varsinkin suolaisena. Ihana henkilökunta siis aivan kullan arvoinen.

Mitä teki Food Lab? No otti heti asian harkintaan ja kehittelyn kohteeksi. Lupasin heille, että mä voin vinkata heille joitain valmistajia, joilla on hyvät sämpylät ja olen valmis antamaan heille "asiantuntija-apuna" siitä, että miten gluteeniton tuote valmistetaan turvallisesti keliaakikoille sopivalla tavalla. Tästä se ajatus sitten lähti. Tässä välin he itse olivat ottaneet hyvin selvää, että mitä on keliakia ja mihin pitää kiinnittää huomiota kun valmistetaan keliaakikolle ruokaa. Toukokuussa sitten sain viestiä, että "tervetuloa testaamaan ensimmäiset gluteenittomat Subillet". Tiettynä päivänä minä sitten menin ja ravintola suljettiin testin takia aiemmin ja pääsimme silloin maistamaan ensimmäisiä tuotteita. Käytiin läpi turvallisuusasiat vaihe vaiheelta. Tuosta testipäivästä olen kirjoittanut täällä.


Food Lab sijaitsee Helsingissä Citykäytävässä.


Ihan kaikkia täytteitä ei ole gluteenittomasti tarjolla, mutta uskon, että näillä vaihtoehdoilla saa rakennettua hyvin oman maittavan Subillen.

   

Mä niin tykkään Food Labin toiminnasta siinä, että he ovat asiakaslähtöisiä ja kuuntelevat asiakkaiden toiveita, ottavat asiakkaat mukaan kehittämiseen ja valmistavat asiakkaiden toiveiden mukaista ruokaa.

Loman alkuun Food Lab järjesti VIP-kehittäjäillan, johon oli kutsuttu heidän VIP-kehittäjiään. Illassa tarjottiin maistiaisia heidän tuotteistaan, haastateltiin mitä halutaan mahdolliselta uudelta konseptilta, mitä he ovat mahdollisesti SOK:lla miettimässä.

Kehitysillassa oli siis tarjolla Subilleja moneen makuun. Hedelmiä oli myös tarjolla.


Minulle tietysti gluteenittomasti, tämä oli paras Subille, minkä olen nyt syönyt. Täytteenä ylikypsennettyä possua, sitruuna pestoa, sipulia, salaattia ym.

Alkuun Subillet tehtiin Sunnuntain kaura-porkkana sämpyläpohjalle, jota ei ikävä kyllä pysty herkimmät keliaakikot syömään. Viime viikolla Food Lab sai valikoimiinsa luontaisesti gluteenittomat eli Moilas -leipomon kiviarinarieskan ja Hot Dog-sämpylät.


Eilenkin pysähdyin hetkeksi Food Labiin, kun oli nälkä ja halusin kahvin kanssa jotain suolaista syötävää. Minun ei tarvinnut miettiä montaa kertaa, että mikä on mun osoitteeni.


Sitten pieni mainos tähän loppuun. 
 
Hellapoliisi kehitteli Food Labille maittavan Piknik-kassin. 

Food Lab:sta siis saatavilla piknik-kassi kahdelle: 2 x Subillea Hellapoliisin laatimasta piknik-menusta, 2x0.4l limsat, marinoituja mansikoita tai hedelmiä kipossa + dippi (valikoima vaihtelee päivittäin), ruokailuvälineet, servietit ja kosteuspyyhkeet.

PIKNIK-KASSI Food Labista 4.6. - 17.8.2013. 

Kuva: Kesän maistuvimman PIKNIK-KASSIN suunnitteli Food Labille Hellapoliisi®!

Piknik-kassi kahdelle: 2 x Subillea Hellapoliisin laatimasta piknik-menusta, 2x0.4l limsat, marinoituja mansikoita tai hedelmiä kipossa + dippi (valikoima vaihtelee päivittäin), ruokailuvälineet, servietit ja kosteuspyyhkeet.

PIKNIK-KASSI Food Labista 4.6. - 17.8.2013, tervetuloa! 

Ensi viikolle sain taas kutsun Food Labiin, mutta silloin siellä tehdään pieni haastattelu aiheesta keliakia/Food Lab. Siitä myöhemmin lisää.

Maiju 

6 kommenttia:

 1. Kun ehtii keskustaan niin pakko käydä katsomassa, että millaisesta paikasta on kyse.
  Lillan

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun muistutit, kun olen tulossa työmatkalle Hesaan ensiviikolla. Käynkin tuolla päivän päätteeksi syömässä. Onko tuo entisen Rosson tiloissa? näyttäisi ainakin siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankohan värin jos sanon, että rosso on siinä samasta ovesta sisään ja yläkerrassa.

   Poista
 3. Joo niin se taitaakin mennä, Rossohan on siellä ylhäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole siihen kiinnittänyt huomiota, mutta viimeksi tuli siitä puhetta tuolla kehitysillassa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.