perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mökillä ja Salon iltatorilla

Eilen käväistiin anopin ja appiukon mökillä "päivävierailulla". Sitten iltapäivällä oli edessä jotain, mitä mulle ei paljastettu etukäteen. Kiva oli aamulla arvailla, että "millaiset vaatteet mä laitan päälle? Varaanko eväitä iltaan saakka? Monelta me tullaan kotiin?".  Nykyään kun ollaan lähdössä johonkin, niin periaatteessa mun pitää tietää vähän, että mihin ollaan menossa, saako kyseisestä paikasta gluteenitonta ruokaa, vai otanko ne eväät mukaan. Me ollaan kyllä aika ex tempore tyyppejä miehen kanssa. Musta on kiva se, että asioita ei kauheasti etukäteen mietitä. Tehdään usein sitten sitä mikä tuntuu kivalta. Onneksi molemmat ollaan samanlaisia. Tämä kesäloma on muutenkin vähän erilainen kuin yleensä, siis ilman suurempia suunnitelmia.

Tässä vähän poseerausta kiviaidan reunalla. 


Mökiltä löytyy kaikenlaista appiukon askarrusta, tässä ankkuria ja ketjusta tehtyä myrskylyhtypidikettä.


Ostin juuri uuden kylmälauku Henkka Maukasta. Naureskelin vaan sitä, että todennäköisesti mun mies ei tätä laukkua kauheasti kanna. Löysin myös laukun kanssa samaa kuosia olevan piknik-alustan. Nyt ollaan siis valmiita vaikka lähtemään piknikille. 


Mökillä on kyllä nyt NIIN vihreää. 
Laiturilla piti käydä tarkistamassa veden lämpötila. Täytyy sanoa, että lämmintä oli. Jopa niin lämmintä, että sanoin, että oli todella hilkulla se, ettenkö mennyt uimaan. Se on ihme se, koska yleensä voin käydä kerran heinäkuun lopulla, jos vesi on tarpeeksi lämmintä. No se "yllätys" oli sitten Salon iltatorilla käynti. Tosin mä yritin jo arvuutella tätä iltamenoa moneen kertaan ja yksi arvaus oli, että "mennäänkö me Salon iltatorille"? Lopulta kun oltiin lähdössä ja kun auton nokka kääntyi Helsingin sijasta Saloon päin, niin arvasin, että se oli oikea arvaus.  Mies sitten ihmetteli, että kuinka mä voin tietää, että Salossa on iltatori. No tottakai mä sen tiedän, vaikka ei olla koskaan iltatorilla oltukaan. Kai mä nyt tiedän kaikki Salon tapahtumat. Onhan mulla siellä kavereita, joiden kanssa ollaan aiheesta keskusteltu.

Me ollaan muutenkin miehen kanssa sellaisia "torikävijöitä" kesäisin. Joka kaupungin torit käydään aina läpi, kun ollaan maakuntamatkailua harrastamassa. 


Salon torin kupeessa piti taas poseerata, tietenkin. 


Suuri yllätys oli se, että sain Salon torikahvilasta gluteenittoman sämpylän. Pisteet kotiin torikahvilalle.


Tällaista siis torstaina, mitäs sitten perjantaina, se on taas eri juttu.

Lauantaina suuntaan taas Saloon. Tosin tällä kertaa yksin ja junalla. Pari vuotta olen luvannut mennä paikalliseen askarteluliikkeeseen Mulperiin "vierailulle". Nyt suuntaan siis sinne näyttämään naamaani livenä alan harrastajille. 

Maiju

12 kommenttia:

 1. Salon iltatori kesä-torstaisin on vireä paikka. Kesäkuun 27. esiintyjänä on Cheek ja torikauden päättää aina kunkin vuoden tangokuninkaallinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä kuulin... Jos nyt vaikka lomalla ollessa pääsisi useamminkin tuonne... Harmi vaan kun eilen just alkoi satamaan kun torille alkoi tulemaan väkeä... No vähän sitten se sade onneksi lakkasi... Mutta vähän kohtalon ivaa, kun on ollut niin upeat ilmat.

   Poista
 2. Mikä sattuma! Juuri eilen ystäväni yritti houkutella minua Salon torilla. Se on kuulemma nähtävä. Ei kait se auta, sinne täytynee kesän aikana yrittää päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tiedä, että vaikka siellä joku torstai-ilta törmättäisiin ;)

   Poista
 3. Ihana yllätys sinulle järjestettynä! Salo on kyllä niin kaunis kesäkaupunki että!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salo on meidän "kesäkaupunki". Kun anopin ja appiukon mökki on Sammatissa,niin siitä on sitten niin lyhyt matka ampaista yleensä lauantaisin Saloon torille.

   Poista
 4. Oi, mikä ylläri :) ja olet taas niin kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria, sä olet aina niin positiivinen ja kannustava.

   Poista
 5. Ihanat maisemat mökillä.
  Uimaan sinun olisi pitänyt mennä :)

  Mukavaa päivää tänään Salossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mun varmaan olisi pitänyt. Ehkä vielä ehtii tänä kesänä myöhemmin ;)

   Poista
 6. Juuri tuollaista leppoista lomailun pitää ollakin. Me ei olla moneen vuoteen enään pahemmin kesälomaa suunnitelu. Mennään fiiliksen pohjalta sinne minne nokka näyttää. Kahden aikuisen kun on niin helppo keskenään reissailla ja olla kotonakin jos siltä sattuu tuntumaan. Iltatorit ovat ihania ja samoin vieraiden kaupunkien kirpparit joita lomalla mielelläni myös koluan :) Mukavaa viikonloppua Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain on oppinut vuosien myötä eli liika aikataulutus on pahasta. Kyllä sitä tulee muuten usein kirppareillakin käytyä, jos vastaan tulee vieraissa kaupungeissa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.