tiistai 11. kesäkuuta 2013

Ylämäkijuoksua mökkimaisemissa

Mökillä täytyy aina olla luova siinä, että miten hoitaa tuon liikuntapuolen.

Eilen lähdin hoitamaan päivän liikuntapuolta Adan (14 vee) kanssa. Sanoin Adalle, että kävellään tälle tietylle mäelle ja juostaan sitten mäkeä ylös ja kävellään alas. Ajattelin ensiksi, että kyllähän sen 10 kertaa jaksaa tehdä. Kun olin juossut ensimmäisen kerran mäen ylös, sanoin, että ei kyllä pysty 10:ntä kertaa. Hyvä kun jaksoi tämän yhden kerran. Muistin sitten personal trainerin ohjeen, että jos tuntuu, että ensimmäisen kerran et enää jaksa, niin juokse vielä 4 kertaa päälle. Tuo ohje koski ajatusta, että kävisin lomalla vetämässä Pispalan portaita. Mietin, että sama pätee varmana myös tähän ylämäkijuoksuun. Viimeinen 5. kerta tuotti jo aikamoisen ponnistuksen. Mua ei vaan ole luotu juoksijaksi.

Syy miksi mä "yritän" juosta on saada mun heikkoa kohtaani parannettua eli mulla on niin huono aerobinen kunto ja sitä yritän kasvattaa näillä keinoilla.

Edelleen on hyvät tossut hakusessa. Mulla on edessä vielä lomalle muutamia "haasteita", joista toinen on Pispalan portaat ja toinen on Malminkartanon jätemäen rappuset. Niitä varten pitäisi saada tuo tossuasiakuntoon.

Tässä kuvaa tästä ylämäestä alhaalta päin, mutta tämä on vain osaa ja matka mäelle jatkuu tuon mutkan takana.

Tässä on jo vähän "luovuttamisen" tuskaa... katse alaspäin... ei meinaa jaksaa enää metriäkään.


Jaksaa, jaksaa...


Lenkin jälkeen sitten olikin hyvä uppotua lukemattomien lehtien kimppuun mökillä.


Myöhemmin vielä pääsin herkuttelemaan kotimaisilla mansikoilla ja pensasmustikoilla. Mun kesän ehdottomat herkut.


 

Juoksusta on vielä sanottava, että se on kyllä juuri sitä oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä, mitä personal trainerit on mulle aina hokeneet. Mä yritän aina välistä haastaa itseäni ja tehdä liikunnan eteen asioita, joista en välttämättä edes tykkää. Tällaisen avulla mä tiedän, että jonaine päivänä mä olen NIIN kondiksessa.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Kyllä sä mun silmissä oot jo tosi kovakuntoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Säde. Aerobinen kunto on vielä vaan heikko... Sitä pitää vahvista, sen tuntee itse hengästymisenä... Mutta jonain päivänä sekin on jo parempi... Kyllä säkin sieltä vielä nouset... Mä tsemppaan sut kuntoon ;)

   Poista
 2. Inhoan juoksemista yli kaiken! Välillä koiran kanssa lenkkeillessä otan pikku spurtteja ja totean kieli vyön alla ettei se sovi minulle :) Mansikoita koitan minäkin nyt syödä päivittäin kun saa kotimaisia ja ovat vielä todella hyviäkin!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Maiju, hienoa, että olet mennyt oman mukavuusalueesi ulkopuolelle, mutta hanki kunnon juoksukengät. Ne ovat kaikkein tärkein. Niitäkin ovat aivan ihanan värisiä, pinkkejäkin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pt:ltä opittu, että pitää mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tossut on kovasti etsinnässä :)

   Poista
 4. Tosi hienostihan jaksoit! Ja aina se kunto paranee kerta kerralta. Hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luotan tuohon samaan, että kerta kerralta helpottaa.

   Poista
 5. Hienostihhan sä olet tuon juoksunkin hoitanut, kun et antanut periksi vaikka mieli teki jo luovuttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oppinut myösvtuon Pt:ltä, että pitää tehdä vielä sen jälkeenkin kun tuntuu pahalta :)

   Poista
 6. Hyvä vinkki nuo Malminkartanon portaat ... Hyviä lenkkareita olen minäkin etsimässä, en tosin juoksua varten vaan ihan kävelylenkkeilyyn. Olen miettinyt, että mistähän hyviä jalkineita siihen tarkoitukseen kannattaisi ensimmäisenä lähteä etsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainkartsnon portaat on nyt testattu, oli ne aika kovat. Vinkiksi tissujem hankintaan, Tammistossa on monta outlet myymälää, josta voi etsiä.

   Poista
 7. Olet kyllä niiin ahkera liikkuja! Hattua nostan! Minä en saa nyt aikaiseksi muuta kuin kävelylenkkejä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tämä Maiju kuntoon projekti, jonka aloitin 1,5 vuotta sitten. Vielä on tavoitettavissa jäljellä ja sen jälkeen alkaa ylläpitovaihe :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.