maanantai 8. heinäkuuta 2013

Gluteenitonta pullaa ja sämpylää

Lomalla sain kivan kutsun oppimaan vähän gluteenittoman pullan ja sämpylän leivonnan saloja. Vaikka pääsääntöisesti gluteenittomien tuotteiden leipominen saattaa olla jopa normileivontaa helpompaa, niin hiivaleivonnaisten leipomisessa moni keliaakikko (itse mukaan lukien) ei ole tuntenut onnistuvansa. Sämpylät ovat itselläni onnistuneet paremmin, mutta pullan leipomisessa on ollut vähän ongelmia. Tosin täytyy sanoa, että olen sitä kokeillut vasta kaksi kertaa. Toinen omakin pullanleivonta kertani oli jo parempi kuin ensimmäinen kertani. Silti tunsin, että haluan nähdä, että miten se ammattilainen ne pullat tekee.


Tällä kertaa sitten sain kyllä NIIN hyvää pullaa, että en olisi arvannut gluteenittomaksi ellen olisi tiennyt. Gluteenitonta leivontakurssia ja niksejä meille oli jakamassa Pörden keittiössä blogin Pörde. Kannattaa käydä katsastamassa Vesiperhonen blogista, jos haluaa leivontavinkkejä gluteenittomaan leivontaan.  Kiitos Pördelle opeista, jaoit kivoja vinkkejä ja uskon niillä eväillä osaavan ensi kerralla tehdä täydellisiä pullia.
Pullien leivontaan Pörde suositteli Semperin Fin Mix -jauhoseosta (hieno jauhoseos) ja sämpylöissä kokeiltiin kahta eri jauhoseosta eli Viljatuotteen jauhoseosta ja Provenan Oat Bread Mixiä.

Pörde on kirjoittanut blogiinsa sämpylöiden teko-ohjeet molemmilla jauhoseoksilla ja ne löytyvät täältä.  Rahkapiirakan ohje löytyy täältä.

Kiitos myös Merville, kun saimme tulla teidän "koekeittiöön".  Meillä oli todella kiva päivä leivonnan ja iloisten ihmisten kesken. Lopussa sitten aina kiitos seisoi ja pääsimme maistamaan pullia ja sämpylöitä. 

Nyt odotan, että saamme uuden jääkaappi-pakastimen ja sen jälkeen pääsen harjoittelemaan niiden saamien niksien kanssa. Katsotaan, että muistuttaako sitten yhtään Pörden pullia. Toivottavasti.

Maiju

9 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.