lauantai 28. syyskuuta 2013

He saivat toisensa - gluteenitonta tarjolla

Kerroinkin viime viikon perjantaina, että olen menossa "juhliin". Tiedossa oli ihana ja tunnelmallinen hääjuhla. Kun kyseessä oli minulle läheinen ihminen, joka mahtuu mun TOP5 listalle elämäni ihmisissä, niin voitte vaan arvata, että kuinka herkät juhlat olivat.  Pariskunta vihittiin Pyhän Laurin kirkossa ja kyseessä oli NON-STOP vihkimistilaisuus, jossa jokaiselle vihittävälle parille varattiin 15 minuuttia aikaa vihkimiseen.


Morsiaimena oli Hellapoliisi, joka valitsi hääpuvukseen ihanan musta-valkoisen asun. Asu ei ollut ihan perinteinen, mutta oli niin täydellinen Katille.


 Asun kruunasi upeat kengät.


Tarkoitus oli kirjoittaa aiheesta gluteenittomalta pohjalta, mutta pakko vilauttaa muutama tunnelmakuvakin häistä. Hääkahvit juotiin Hellapoliisin "studiolla".Mietin aina, että miten tuo Kati voikaan löytää nämä kaikki pienet ihanat yksityiskohdat kattauksiinsa ja koristeluihin.

  

Kun keliaakikkona menee yleensä juhliin, ei odota tarjoiluilta mitään ihmeellistä. Mun täytyy sanoa, että Katin juhlissa, mun en ole koskaan tarvinnut miettiä, että otanko omat eväät mukaan. Todellakaan ei tarvinnut tälläkään kertaa. 

Sanon aina, että mun takia ei tarvitse nähdä vaivaa, mutta kyllä oli taas nähty.

Gluteenittomasti minulle tarjotiin kahta eri voileipäkakkua (kakut oli valmistanut Kakkuhelmi) ja broiler-pastasalaattia.


  Hääkakkuina juhlissa tarjottiin näin upeita täytekakkuja (nämä kakut on valmistanut Kakkuhelmi). Takana näkyy pienempi kakku, joka oli valmistettu gluteenittomasti minulle. Kuinka moni häävieras saa oman kakun? No ei kovin moni. Hääjuhlan jälkeen mulle pakattiin loppu kakku mukaan eli oikein kunnon Dogbag.


Tässä vähän fiilisteltiin kakun kanssa "maijumaiseen" tapaan. Mä en meinannut haluta leikata tuota upeaa kakkua ollenkaan.


Lisäksi oli myös gluteenitonta sydänkakkua, jota oli tarjolla kaikille vieraille. Niin herkullista tämäkin.


Tässä lähikuvaa vielä tästä kakusta. 


Tarjolla oli myös macaroneja, nämä oli tilattu Chjokosta
Omissa hääjuhlissa päätti Hellapoliisi ulkoistaa leivonnaisten valmistamista, mikä oli oikein. Ihan tarpeeksi kun on töitä muutenkin.

  

Kun Hellapoliisi sai itse niin upean sormuksen sormeensa, niin johan sitä tuli vähän kateelliseksi. Piti sitten yrittää itsekin jotain ja pujottelin sormiini lautasliinarenkaina olleita sormuksia saadakseni vähän samanlaista kimallusta. Toivon sydämestäni paljon rakkautta Hellikselle ja hänen armaalleen. 
Olette toisenne ansainneet.

Minä nautin juhlista, niiden ihanasta tunnelmasta ja gluteenittomasta tarjoilusta.
Gluteenittomia ohjeita löytyy Hellapoliisin sivulta eli täältä.

Tähän loppuun voisi ottaa Finlandersin Oikeesti biisin, joka sopii niin hyvin tähän tilanteeseen.

 

Maiju

14 kommenttia:

 1. Hei Maiju, varmaan upeat häät. Ja taisivat olla herkulliset tarjoilut. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Ihanan herkät ja tunnelmalliset häät olivat. Tarjoilut taas mahtavat.

   Poista
 2. Upea puku ystävälläsi ! Ja aivan ihanan näköisiä kakkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puku oli tilattu sokkona ebaysta ja korjauksin saatiin istuvansa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Näin siellä oli. Mä kävelen aina kamera kädessä Katin juhlissa ja koitan vangita tunnelmia ;)

   Poista
 4. Kauniin näköiset juhlat ystävälläsi! Upea ja ihana morsian!

  Meillä tarjottiin häissä kaikki ruoka gluteenittomana, taisi olla ruuan kanssa tarjottu leipä normaalia (ja gluteenitonta) sekä yhdet kaupasta ostetut (omat suosikki) keksini semmoisia, että eivät keliaakikko vieraille sopineet. Lopulta kun on monet juhlat suunnitellut gluteenittomalta pohjalta, niin ei se ole kovin kummoista. Minä saan aina paniikin jos leipä unohtuu ostaa erikseen kun koko muu ruoka on gluteenitonta ja ystävä vaan nauraa, että kyllä hän saa vatsan täyteen ihan kunnon ruuastakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Dahlia. Olet mahtavat "emäntä". Siksi mä usein puhun tästä keliakiasta ja ruokavaliosta, että ihmiset oppisivat ymmärtämään, että se ei ole mikään peikko ja vaikea asia. Jos jollain on ongelmia valita vieraalleen tarjottavaa, niin minä kyllä autan ja neuvon mielelläni ;) Isommista kaupoista kun vähän vilkaisee pakastealtaisiin, niin sieltä voi löytyä jo vaikka mitä.
   Kerran erään kaverin tuttava sai kylässä eteensä maksalaatikon kahvipöydässä... Kun se oli varmaan ainoa löytö, mikä oli kaupasta löydetty. Muut sitten nauttivat kahvipöydän antimia ja toinen maksalaatikkoa kahvin kanssa ;)

   Poista
 5. Häät ovat aina juhlana upeat ja kun on kyseessä tärkeä ihminen, niin herkistelyltä ei voi välttyä. Minä tosin herkistyn aina - tänä syksynä aiemmin vielä normaalia enemmän eräissä häissä, joissa oli myös huomioitu keliaakikot erittäin hyvin. Tuosta herkistelystä sen verran, että kun vielä oppisi ottamaan sen nenäliinan mukaan niintä kyynelvirtoja varten....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ainakin alkanut herkistymään vanhemmiten enemmän ja enemmän. Itken toisten suruja ja iloja. Kun on vielä kyseessä näinkin rakas ihminen, niin hänen onnensa saa mut herkistymään vielä enemmän.

   Poista
 6. Oi, onpa tunnelmalliset ja ihanan tuntuiset häät. Ja varmasti heidän näköisensää, joka aina tuo juhlaan lisätunnelmaa. Herkulliset tarjottavat, nam! Häät on niin positiivinen ja ihana juhlatilaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkulliset tarjoilut ja ihania muistoja myös itselleni näistä häistä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikö ollutkin. Kaikki tarjoilut ihan kymppejä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.