keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hyvä ruoka - parempi mieli

Käytiin "lepäämässä" ja shoppailemassa Tukholmassa. Edellisestä kerrasta onkin vähän aikaa ihan vaan eräistä sattuneista syistä. Nyt kuitenkin päätettiin lähteä ja kuinka ollakaan juuri mun synttäreiden alla. Muisteltiin, että vuosi sitten oltiin juuri samaan aikaan Siljalla siinä upeassa sviitissä, kun lähdimme karkuun mun 50-vuotispäivääni. Nyt lähdettiin ihan muuten vaan. Mähän en yleensä mitään synttäreitä vietä, mutta tykkään hemmotella itseäni.

Matkaan siis lähdimme Silja Symphonyn laivalla. Sinivalkoinen laiva on meidän laivamme, kun olemme siellä tavanneetkin tuon isännän kanssa, oliskohan 30-vuotta sitten? No onhan siitä.


Työkaverini juuri kysyi multa yksi päivä, että miksi te matkustatte aina noissa kalliimmissa luokissa. No siksi, että a) mä haluan nukkua yöni hyvin ja b) mä haluan vähän luxusta matkaani.  Kun mä en juhli, niin mä voin satsata sitten vähän itseeni muuten vaan.


Tällä kertaa testasimme Commodoreluokan parvekkeellista (ja kylpyammeellista) hyttiä. Hytissä oli oma lasitettu parveke, josta sai ikkunan auki. Arvatkaa vaan, kuka sieltä ikkunasta sitten roikkui valokuvaamassa maisemia?

Näistä tunnelmista lähdettiin:Hyttiluokkaan kuuluu kuohuvaa ja hedelmiä:


Ruokavalioni (keliakia) takia säädimme hieman ennakkoon ja tilasin Loungeen gluteenitonta suolaista, koska muuten ei olisi ollut saatavilla. Täytyy antaa kiitosta Loungen henkilökunnalla, että tarjoilu ja kaikki pelasi ihan mielettömän hyvin. Tosin mä sanoin sen kyllä laivallakin heille sen monta kertaa ihan face to face. Olin enemmän kuin tyytyväinen.


Miten yksi voileipä voi saada ihmisen onnelliseksi.  Voileipä oli yksi parhaista mun koskaan syömistä gluteenittomista leivistä.


Näihin kalliimmaan hintaluokan hyttiluokkiin kuuluu aamiainen Bon Vivant ravintolassa. Olin myös heille ilmoittanut muutaman lisätoiveen ennen matkaani. Mä en laskenut, että montako kertaa mä kiitin henkilökuntaa ja montako kertaa he kävi multa kysymässä, että "onko kaikki hyvin ja onko kaikki niin kuin toivoit". Täytyy sanoa, että kyllä kaikki oli enemmän kuin hyvin.


Naurettiin, että kun laivalla otetaan kuvia, niin saa helposti "nuorennusleikkauksen" samalla. Hampaat valkaistaan ja silmien alta rypyt poistetaan. Photoshoppaus on NIIN parasta.


Paluumatkalla taas samat toiveet oli esitetty loungeen ja Bon Vivantille. Kaikki sujui paluumatkallikin NIIN hyvin, että paremmin ei olisi voinut sujua. 
Laivalla sitten "ryypättiinkin" eli menomatkalla join yhden glögin ja paluumatkalla toisen. Sehän on tällaiselle melkein absolutsille jo aika paljon.Minähän olen "hillitön" Il Divo fani. Naurettiin vähän kun luin laivan ohjelmaa, että illan ohjelmassa on Il Divo Promise... siitä heti viestiä kaiverille, joka fanittaa mun kanssa Il Divoa, että katsos miten mä vietän iltaani.


Jännittyneenä sitten käytiin katsomassa, että minkä näköisiä olivat nämä "Il Divot". 


Olipa ihanaa kun pitkästä aikaa saa taas vähän "fiilistellä" ruoan kanssa. Nykyään sitä ei niin usein enää pääse tapahtumaan.

Tällä reissulla mä tunsin varmaan ensimmäistä kertaa sitten diagnoosini, että olin aika "normaali".

Täytyy sanoa, että kävin aamiaisellakin "kädestä pitäen" kiittämässä henkilökuntaa, koska he olivat NIIN upeita ja palveluhenkisiä. 

Kyllä oli NIIN paras reissu.
Sori kun mä hehkutan, mutta mä niin arvostan sitä mitä sain kokea.


Maiju

22 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että sait mitä toivoitkin matkaltasi. Eli hemmottelua ja hyvää syötävää turvallisesti valmistettuna. Henkilökunta oli varmaan tosi iloista saadessaan hyvää palautetta, sitä ei ehkä niin usein muisteta antaa, huonoa kylläkin. Ihanan hedelmäisiä kuvia.

  t. toinen "lähes absolutisti" ja keliaakikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annan aina hyvää palautetta, kun saan jotain. Usein siis jos saan jotain aika simppeliäkin...kunhan vaan saan jotain, niin muistan kiittää. Koska tänä päivänäkin välistä monissa paikoissa ei saa oikein mitään. Kahvilat on se huonoiten palveleva paikka. Nyt olen tehnyt päätöksen, että en enää syö kahviloissa nälkääni sitä makeaa. Olen opetellut vähän "ennakoimaan" ja yritän usein soitella etukäteen paikkoihin, joihin ollaan menossa.... Näin varmistaa sen, että saisi jotain. Jos ei ole tarjolla, niin sitten vaihdetaan heti suosiolla paikkaa.

   Poista
 2. Mikä ihana hemmotteluloma ! Jos vaan mahdollista , pitääkin olla välillä luksusta , on se vaan niin mahtavaa ;) Makoisan näköisiä herkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itseään pitää hemmotella... itse on se oman elämänsä tärkein ihminen ;)

   Poista
 3. Oh herkullisen näköisiä ruokia ! Näyttää olleen ihana pieni loma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö olekin... Nykyään korvaan noita pois pakosti jääneitä ruokia marjoilla.... tosin käytän tietenkin myös gluteenitonta viljaa, mutta puurot yms. korvaantuu usein marjoilla...

   Poista
 4. Tuollaiset hedelmäannokset ei kyllä jätä kylmäksi :)

  VastaaPoista
 5. Me ollaan myös matkustettu Commadore hyteissä 3 kertaa ja tuo niiden lounge on ihana, kun on tarjolla pientä naposteltavaa ja saa tosiaan nukkua yönsä rauhassa, ei ole känniläisiä huutamassa käytävällä.

  Aamiainen on myös astetta parempi kuin luxushyteissä.

  Kiva, että huomioivat hienosti tuon erikoisruokavaliosi.

  T entinen Siljan työntekijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuminen ja lepo on niin tärkeää. Tämä huomioiminen ei tule automaattisesti, se on osattava pyytää. Jos ei osaa, niin välillä on ollut vähän vaikeaa. Ja tajuttava pyytää etukäteen. Itse kerroin mitä haluan ja nyt sitä sain, mitä pyysin. Ihan mahtavaa.

   Poista
 6. Kivoja tuollaiset pienet irtiotot - ja myös minä satsaan mielelläni reissussa pieneen luksukseen: parempaan hyttiin, hyvään hotelliin hyvällä paikalla - hyvään ruokaan. Se jos mikä tekeekin siitä sen jonkin, joka vie arjen yläpuolelle!
  Ja kiitos on paikallaan, kun se on ansaittu!
  Mukavaa loppuviikkoa, Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitosta on kiva viljellä. Kun siihen on aihetta.

   Poista
 7. Terveellisen näköisiä herkkuja. Innolla odotan esittelyä Tukholman ostoksistasi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keliakian myötä ja oman "projektini" myötä on ruokavalioni yleensä aika terveellinen.

   Poista
 8. Vaikuttaa täydelliseltä arjen irtiotolta ja kivan tunnelman välitit myös meille lukijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se oli parhaimmillaan. Kiva, että pääsitte osaksi mun luxustani.

   Poista
 9. Hienoa, että matka onnistui hyvin! Synttärilahja ja ainakin yksi Tampereen ostos ovatkin heti päässeet käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo korvikset ja sitten tuo huivi pääsivät käyttöön ;)

   Poista
 10. Oi, kuullostaa ihanalta reissulta! Ja Commodore-luokka asettaa risteilynkin ihan toisiin sfääreihin, se on vaan niin parasta! Tosin aina ei ole siihen mahdollisuutta, eikä rahaakaan. Innolla odotan kuvia Tukholmasta :)

  VastaaPoista
 11. Niin, ja tärkein meinas unohtua! Il divo-esitys laivalla, OMG! Oliko ihan "paras"? Nythän on jännittävät hetket, kun Euroopan kiertueen päiviä julkistetaan, tänään tuli taas 7 uutta kaupunkia, mutta ei vielä missään lähellä :( Odottavan aika on pitkä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.