tiistai 17. joulukuuta 2013

Gluteenitonta luomuleipää - Gluteeniton maailma

Sain lokakuussa Gluteeniton maailma yhteistyökumppanilta "matkaevääksi" esipaistettuja leipiä, kun olin lähdössä Levin reissulle. Koska en ollut koskaan käynyt pohjoisessa, en osannut yhtään arvata, että miten sieltä on saatavana gluteenitonta leipää. Lopulta kuitenkin kaupoissa oli tarjontaa todella hyvin, jopa monin paikoin paremmin kun monissa pääkaupunkiseudun kaupoissa.

Mielelläni kuitenkin aina testaan uusia tuotteita, jotta sitten tiedän, että millaisia tuotteita on markkinoilla. Näistä on sitten helppo poimia niitä omia suosikkejaan.

Sain testiin Schnitzer Luomu Goldweckle sämpylöitä, Schnitzer Luomu Rustico leipä ja Schnitzer Luomu Focaccia leipää.

 Ensiksi testasin Luomu Focaccia leivän.


Paketissa on esipaistettuja riisi- ja maissijauhoista valmistettua gluteenitonta luomu Focaccialeipää. Leipä on kuitupitoinen ja se sisältää yrttejä. Leivät on pakattu kahteen kaksoispakkaukseen. Ne voidaan joko paahtaa leivänpaahtimessa tai paistaa uunissa.


Itse paistoin leivät uunissa. Ensimmäisellä kerralla paistoin leivät "kokonaisina", toisella kerralla halkaisin leivän ennen paistamista. 


Uunituoreena leivän päälle levitin levitteen.
Pidin leivistä enemmän niin, että ne halkaisin ne ennen uuniin laittamista. 
Halkaistut leivät oli jotenkin kivempi syödä.


Ennen paistamista ja maistamista, leivistä tuli hieman soijamainen tuoksu, joka itseäni hieman häiritsi. Soijan tuoksu ei kuitenkaan tullut enää syödessä esiin.

Esittelen myöhemmin muita testailuja. 


Maiju

4 kommenttia:

 1. Kaverin vinkistä löysin blogisi. Olen ihan tuore keliaakikko ja ihan pihalla vielä kaikesta. Imen tietoa sieltä mistä löydän ja oli kiva löytää tämä blogisi. Seuraan sinua ja kirjoitteluasi. Kiva kun jaat tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro vain jos voin olla apuna. Myös facebookista löytyy useita alan ryhmiä, joissa aktiivisia keliaakikkoja on, jotka neuvovat auliisti.

   Poista
 2. Vaikuttaa ihanalta! En ole vieläkään löytänyt sitä "omaa leipää" vaikak elivon, kaipaan jotain mitä ostaa välillä, sitä jotain tiettyä. Ennen oli 1ruisleipä ja joku muu. Noita en oel nähnyt oiekin missään ja en olisi ymmärtänyt etsiä hiuan tummempaa sävyä/väriltään olevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla suosittelinkin täällä taivaallisen ihanaa Eilamarin ihanaa Hertta hapanleipää. Jos vaan joskus sitä saat käsiisi, niin osta. Taivaallisen ihanaa tummaa leipää. En olisi uskonut, että ruisleivän tilalle löytäisin jonkun korvaavan tuotteen.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.