maanantai 13. tammikuuta 2014

Todistettavasti hapan, mutta ei kauan

Minähän aloitin "elämäntaparemontin" noin 2 vuotta sitten. Tähän kahteen vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Välillä on keskitytty ruokavaliossa keliakiaruokavalion opettelemiseen, välillä ollaan oltu pitkäänkin ilman mitään editystä. Painoa on kahdessa vuodessa tippunut kivasti, vaatekokoa on pienennetty aika monta numeroa ja lihasmassaakiin on kasvatettu. Nyt mulla on ollut kuitenkin viime syksystä koko ajan sellainen tunne, että mä haluaisin vähän tutkailla itseäni ja syömisiäni tarkemmin. Tämä ajatus on ollut päässäni, mutta en ole oikein tiennyt, että miten asiassa etenisin. Sitten Katin puheissa alkoi jossain vaiheessa esiintymään nimi ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvä. Katin ja Tiinan yhteinen kirjahan ilmestyi ennen joulua eli he kirjoittivat yhdessä kirjan Parempaa ruokaa. Muistan hetken kun kuulin, että tällainen kirja olisi tulossa, että olin ihan täpinöissäni, enkä meinannut malttaa odottaa kirjan ilmestymistä. Kirjahan ilmestyi juuri ennen joulua.

Heti joulun jälkeen ajattelin, että nyt jos koskaan mä teen tälle mun ruokavalioasialle jotain. Mä etsin Tiinan yhteystiedot ja otin häneen yhteyttä. Kysyin, että voisiko hän katsoa mun ruokavalioni läpi, että pitäisikö sitä jotenkin viilata. Sovimme Tiinan kanssa puolitoista viikkoa sitten, että tavataan tänään ja katsotaan, että mitä keksitään. Tiina ehdotti, että jos haluaisin kokeilla detoxifikaatiota sekä, että jos mulle tehtäisiin vastaanotolla myös ravintoainemittaukset. Se mikä itselleni oli tärkeintä oli, että saan edelleenkin syödä 5 kertaa päivässä, joten tuo Detoxfikaatio-kuuri perustuu luonnolliseen ruokavalioon, sitä kautta keho puhdistuu ja saa uutta hyvää energiaa. Detoxin aikana syödään vähemmän proteiinia, mutta enemmän marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Tällä saadaan elimistö puhdistumaan fyysisistä myrkyistä ja jumittuneista tunteista.

Tällaisen ihanan ja positiivisen Tiina Hälvän mä sitten tapasin tänään Herttoniemessä.


Testissä vaikein asia oli se, että kun mittausta otettiin, piti olla minuutti hiljaa. 
Voi veljet, kuinka pitkä se minuutti olikaan. 

Testitulokset sitten kertoivat koko totuuden. Hämmästyttävää oli se, että ne kohdat, joissa itsekin tiesin olevan ongelmaa näkyivät selkeästi tuloksissa. Olin vaikuttunut siitä, että mitä tämä testitulos kertoi tilastani. Se oli vähän niin kuin BINGO.

Positiivista oli  kuitenkin myös se, että myös hyvääkin näkyi elimistön tilassa. Nyt kuitenkin tiedämme sen, että mihin ruokavaliossa pitää puuttua ja missä pitää tsempata.  Mitä sitten jatkossa?
Nyt aloitetana detoxifikaatio, jossa kahden viikon ajan noudatan tiettyä ruokavaliota tehostettuna tietyillä superfoodeilla.

Sain mukaani luettavaa ja ruokaohjeet. Lisäksi saan sähköpostitse vielä tiivistelmän testituloksista.
Mukaan sain myös bestshape-työkirjan, johon voin merkitä syömiset ja liikunnat ja pitää sitä ikään kuin päiväkirjana ja katsoa, että miten päivät ja viikot sujuvat. 


Tämän Katin ja Tiinan kirjan ohjeet on kaikki tehty Tiinan opettamien oppien mukaisesti.
Jos ruokavalio kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan tuon Parempaa ruokaa kirjan.
Sieltä löytyy hyviä ohjeita terveelliseen ruokavalioon.


Perjantaina ajattelin aloittaa tämän elimistön puhdistuksen.
Mä olen niin toiveikas ja onnellinen, että tartuin tilanteeseen.

Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa ottaa Tiinaan yhteyttä. 
Bestshape-sivustolta voi käydä katsomassa lisää tietoa. Kannattaa käydä tykkäämässä
myös heidän facebook-sivustostaan.

Maiju

17 kommenttia:

 1. :D Joku yrittänyt estää kuvien ja muiden juttujen kopsailun tältä sivulta. Valitettavasti se ei oo tällä sivulla millään keinoa mahdollista estää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se joku on tehnyt. Se on vähän hidaste, mutta kyllähän niitä keinoja on kopioimiseen ;)

   Poista
  2. Jep jep. Nappaa noi valitukset pois ja johan on hiiren oikea jälleen tämänkin sivun kaveri.

   Poista
  3. Jos saisi estettyjä kuvien kopioimisen, niin voisin ottaa, mutta ei halua kaikkia kuviaan ihan helpolla levitykseen ;)

   Poista
 2. Kummallista että kaiken pitäisi olla kopioitavissa,ei kaiken täällä internetin ihmeellisessä maailmassa tarvitse olla yhteistä omaisuutta.
  Ja todellakin saahan nämä kopioitua jos haluaa (kokeilin yhtä konstia ja toimi) mutta itse en ymmärrä miks pitäis.Anna vaan olla edes hidaste!
  Mutta siis mielenkiintoisen näköinen kirja ja projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tämän blogin luonne on se, että esitellään aika paljon kuvia itsestään, niin niitä ei halua välttämättä löytää kiusallisille sivustoille kopioitavan. Siitähän syystä tuo esto on tehty. Kyllähän sitä luvan kanssa voi antaa kopioida, mutta näinhän se on, että kaikkien ei pidä aina olla kopioitavissa ;)

   Poista
  2. Laitoin sinulle yv:n naamakirjaan :)

   Poista
 3. Kiva vinkki, pitää katsella tuota kirjaa. Se elämänmuutos hiljalleen menossa täälläkin. Alkuun ehkä pieniä askelia, vielä ei tuommoisen aika täällä suunnalla ole, mutta reseptit kelpaavat aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Dahlia. Pienikin muutos on aina hyvä muutos. Kaikki muutos on hyvästä. Suosittelen lämpimästi tuota kirjaa. Itse tykkään kympillä ellen kahdellakin.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postaus. Tuloksia odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe on alkanut kiinnostamaan mua kovastikin. Pitäisi vaikuttaa niin moneen asiaan hyvinvoinnissa tuo hapantasapaino. Hyviä yöuniakin odotellessa ;)

   Poista
 5. Uusia tuulia, hienoa Maiju! Osuin muuten Cocovinin sivuille ja tälläinen ilmestynyt sinne ilmeisesti tällä viikolla: http://cocovishop.com/fi-wp/gluteenittomat-pannarit/
  Koskakohan ehdittäisiin treffata? Mulla torstaina HPY.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alatko säkin nyt lämpenemään Superfoodeille ;) Huomenna olen liikenteessä iltaan saakka. Jos sitten perjantaina tai viikonloppuna katsottaisiin.

   Poista
  2. Jeps, katsotaan loppuviikosta :)

   Poista
 6. Mielenkiitoinen aihe, kerro sitten lisää kun tilanne kehittyy. Pikkuhiljaa olen yrittänyt miettiä muutamaa positiivista muutosta ruokavalioon ja liikuntaan, joissa kyllä onkin vielä parannettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta tämän kommentin huomasin. Varmaan olet lukenutkin loppuraporttini aiheesta ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.