torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen työpäivä - mustaa valkoisella

Tänään piti taas suoriutua "sorvin" ääreen. Ihanaa kun oli joulun välipäivät lomaa ja sain käsisäryn nyt ainakin toistaiseksi "kondikseen" kortisonipiikin avulla. Sain nyt nukuttua suhteellisen hyviä  yöunia. Mikäs sitten onkaan palatessa hyvin levänneenä takaisin töihin. Oli kiva myös tavata mun ihania työkavereita melkein kahden viikon tauon jälkeen.

Aamulla kun olin lähdössä töihin, olin jo laittanut tämän neulepuseroni alle mustan t-paidan, mutta sitten viime hetkellä muutin t-paidan tähän valkoiseen paitikseen. Molemmat päivän puserot ovat alelöytöjä. Valkoinen paitapusero on Seppälästä ja haukkakuvioinen paita löytyi KappAhl:n rekistä.  Kaulakoru on omaa tuotantoa.

Tänään huomasi, että kaikki olivatkin saapuneet takaisin töihin yhtä aikaa.

Mä en tainnut vielä kertoa, että mikä on mun uuden vuoden lupaus itselleni? No se on se, että olen päättänyt syödä vielä puhtaampaa ruokaa kuin ennen. Minähän olen pari vuotta syönyt suhteellisen terveellisesti. Keliakian takia joudun lukemaan aina kaikki tuoteselosteet kaupassa ja sen myötä on alkanut miettimään, että mitä kaikkea ne tuotteet sisältävätkään. Tuosta syystä sitten on päässäni alkanut hautomaan ajatus, että mä tahdon siirtyä enemmän puhtaaseen ruokaan. No mä otin tänään yhden askeleen asialle. Tilasin itselleni ajan Tiina Hälvältä, joka on toinen Puhdasta ruokaa kirjan kirjoittajista. Aika hänen vastaanotolleen minulla on puolentoista viikon päästä. Perästä kuuluu, että miten me aloitetaan tämä mun puhtaampi elämä.

Olen kohta jo lukenut Katin ja Tiinan kirjoittaman kirjan Puhdasta ruokaa. Siitä olen jo saanut omaan ruokavaliooni uutta mielenkiintoista vaihtelua.

 

Maiju

22 kommenttia:

 1. Valkoisella värillä nyt vaan on vaikutusta, periksi en anna :) Valkoinen kaulus ja koru saavat kasvosi hehkumaan! Ihana kokonaisuus.
  Puhdas ruoka on asia, joka korvaantuu hyvällä ololla sisäisesti ja ulkoisesti. Siihen kannattaa panostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy Arja sanoa, että sun edellisellä kommentilla oli se voima, että mä vaihdoin tuon mustan t-paidan tähän valkoiseen kauluspaitaan. Kyllähän se valkoinen on niin mukavan valkoinen. Tästä tuli aika klassinen yhdistelmä ;) Puhdas ruoka on aina puhdasta ruokaa.

   Poista
 2. Hieno homma, ruokaremontit kannattavat aina, uskoo tämä tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin lähti nyt kolmas vuosi käyntiin tätä. Nyt vähän säädetään ja puhdistetaan kehoa.

   Poista
 3. Olet kyllä niin freessin näköinen! Itse tykkään valkoisesta kasvoja vasten ja kyllä se raikastaa olemusta kummasti.
  Luin just Iltalehdestä ystäväni painonpudotuksesta -50kg ja mieleeni tuli myös tää sun projektisi. Ei sillä että sulla nyt olis paljon pudotettavaa ollut alun alkaenkaan, mutta se, että kuinka paljon tuollainen elämäntapamuutos vaikuttaa ihmisen ulkoiseen olemukseen. Sinä olet ollut ilopilleri niin kauan kuin olen tuntenut, mutta jotenkin olemukseesi on tullut sellaista raikkautta ja valloittavuutta vielä lisää jonka huomaa varmaan jokainen. Sellaista sisäistä hehkua, että joku voisi vaikka kysyä että oletko tullut uskoon. Niinkuin minulta kysyttiin erään elämänvaiheen päätyttyä.

  Puhdas ravinto on varmaan vielä piste iin päälle tässä muutosprossessissa.
  Tsemppiä Uudelle Vuodelle ja onnea uusille haasteille!
  Jään mielenkiinnolla odottelemaan miten Maiju tänä vuonna yllättää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Paula kauniista sanoistaan. No olen parissa vuodessa keventynyt 13 kiloa, joten onneksi on jotain tapahtunut. Kai tässäkin on jonkinlaista itsensä löytämistä tapahtunut ja se sitten näkyyd ulospäin. Minusta ei koskaan tiedä, ettäi mistä mut milloinkin löytää jai mitä mä taas keksin. Pysy siis kuuliolla.

   Poista
 4. Mielenkiintoista, että nyt on niin vahvasti ilmassa tämä puhdas ja terveellinen ruoka. Ja kyllä se on totta, että ruoan laadulla on merkitystä. Ja määrällä. Huomasin, kun joulun aikaan söin makeaa - omia leivonnaisia - ja runsaasti pähkinöitä ja kuivahedelmiä, että oli aika turvonnut olo. Yleensä syön pelkästään kasvis- ja kalaruokaa ja vältän sokeria ja rasvoja ja alkoholia, koska minulla on ollut sokerit ja rasvat koholla. Itäsuomalaisena ihmisenä minulla on pahat geenit: molemmin puolin on sydäntautia ja diabetestä. Siksi oltava tosi tarkka, mitä suuhun pistää. Tsemppiä sinun ruokaremppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä on vaan merkitystä. Itse en edes muista, että koska olen viimeksi ollut sairas. Syön iin paljon marjoja ja vihanneksia ji nyt, että pitävät flunssat kurissa.

   Poista
 5. Samaa mieltä olen kuin Paula, että sinut jo vuosia tunteneena olet alkanut hehkumaan, ruokavaliolla kyllä täytyy olla merkitystä. Olet kyllä hyvä esimerkkinä monille myös liikuntaharrastuksesi varmaan on osana syytä myös. Lillan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun täytyy sanoa, että olen kyllä itsekin huomannut, että liikunnalla ja ruokavaliolla on kyllä saatu sellaista energiaa oloon, mitä ei ole koskaan aiemmin ollut. Olen kyllä NIIN hurahtanut tähän. Kolmas vuosi lähti nyt liikkeelle ja mun mottonihan on, että jonain päivänä mä olen NIIN kondiksessa.

   Poista
 6. Valkoinen paitis raikastaa kyllä kivasti asun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se raikastaa, vaikka ri luulis sopivan vaalealle.

   Poista
 7. Vitsit kun upea pusero tuo musta! Valkoinen tuo kivaa raikkauttamukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuota mustaa sovittelin jo aiemmin kaupassa, mutta en ostanut... nyt sitten sain sen puolet halvemmalla ;)

   Poista
 8. Kivasti raikastaa tuo valkoinen paitis ja haukkapusero on ihku! Ruokaremonttia on täälläkin harrastettu jo jonkun aikaa ja kiloja lähtenyt ihan puhtaalla ja suht terveellisellä kotiruualla. Olisi mielenkiintoista lukea tuo Puhdasta ruokaa kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä harrastus tuo ruokavalio... Itse olen kyllä nyt löytänyt tien mitä kulkea.

   Poista
 9. Hyvän vaihdon teit! Valkoinen paitis sopii tosi hyvin asuun.

  VastaaPoista
 10. Huomaaks kuin paljon valkoinen on saanu puoltoääniä! Muutkin kuin Ansku ja mä ovat samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
 11. Mäkin olisin antanut ääneni valkoisen paitiksen puolesta mutta muut ovat näköjään ehtineet ensin. Hyvä yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi kannustatte mua käyttämään enemmän valkoista.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.