sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Hulluna huulipuniin?

Huulipunat on meikeistä se mihin mä olen NIIN "hulluna". Huulipunat ovat olleet osana mun elämää aina siitä lähtien kun meikkaaminen alkoi mua kiinnostamaan 15-vuotiaana. Ilman huulipunaa on ikään kuin vähän alaston olo. Jos mun pitäisi valita kaksi meikkiä, mistä en koskaan  luovu, niin mä valitsisin ehdottomasti ripsivärin ja huulipunan.

Muistan nuoruudestani sellaisen jutun kun opiskelin vuonna 1981 ja ennen äidinkielen tunnin alkua lisäsin tapani mukaan huulipunaa. Olin silloin 19-vuotias. Äidinkielen opettajani (nainen) kysyi, että mitä sitä nyt ennen tunnin alkua pitää huulipunaa lisätä. Sanoin, että on pakko, kun koskaan ei tiedä, että koska kohtalo tulee vastaan. Sen jälkeen opettaja muisti aina kysyä ennen tunnin alkua, että joko se kohtalo on tullut vastaan. Sitten kohtalo jossain vaiheessa tuli vastaan ja silti huulipunan laitto vaan jäi, joten piti sitten keksiä muut syyt, että miksi sitä punaa pitää laittaa.

Miksi sitten pitää olla huulipunia paljon? No siksi, että jokaiseen asuun pitää olla sopivat punat. Punaiseen asuun ei voi yhdistää pinkkiä eikä päinvastoin. Mahdollisuuksien mukaan siis valitaan asuun sopiva huulipuna.


No eilinen inventaario osoitti, että huulipunia oli 38 kappaletta. Mietin, että tarvitsenko kaikkia? 
No tulin siihen tulokseen, että en välttämättä. Kävin läpi kaikki punat ja vanhemmista päästä katsoin sellaiset, jotka saivat lähteä. 
Sain sentään hävitettyä 10 huulipunaa. Joten jäljelle jäi vain 28. Nämäkin laitoin järjestykseen, useammin käytettävät ja harvemmin käytettävät. 


Ihan helppoa ei ollut valita niitä hävitettäviä värejä.


Tässä mun viimeisin löytöni. Hakusessa on ollut vähän aniliinpunaiseen vivahtava sävy, jota ei muuten ollut ihan helppo löytää. Lopulta löysin Kicksin myymälästä parikin vaihtoehtoa. 
Vanha melkein samaa sävyä oleva puna kun oli jo niin lopussa, että meinasi tulla paniikki. 


Kyllä mulla pari tuntia meni siinä lajittelussa. 
Löysin mä muutaman puna, jota en edes muistanut omistavani. 


Tässä vähän sävyjen testailujen tulosta. 


Ja täytyyhän mun tunnustaa, että kerran olen ostanut yhden huulipunan vähän "tsoukkimielessä". Tämä sininen sävy lähti mukaan ihan vaan syystä, että halusimme työkaverini kanssa Tallinnan laivalla vähän pelleillä ja ottaa "hassuja" kuvia. 
Voihan sitä käyttää joskus, vaikka jossain naamiaisissa.


Voisin olla jollekin meikkifirmalle hyvä "huulipunamannekiini". 
Tosin mä olen aika vaativa värisävyjen suhteen.

Eipä sitten muuta kuin näihin kuviin ja tunnelmiin taas.

Maiju 

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Pia-ihanainen. Hieman huumorillakin höystettynä ;)

   Poista
 2. Samaa mieltä, huulipunaa pitää olla aina ja oikea sävy vaatteisiin nähden :-) Ja osa punien väreistä muuttuu erisävyiseksi huulillani kuin kädenselkämykseen testatessa luulisi ja siksi niitä on kertynyt. Teinpä pikaisen inventaarion omista punistani ja ..... 46 kpl!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että mullakin oli vielä punia jossain laukuissa, kylppärin kaapissa ja työpaikallakin... Niitä on jostain syystä aina jossain ;)
   Joo totta puhut. Sävyt eivät aina vaan ole sama kämmenselässä kuin huulilla. Siksi välistä tulee harhaostoksiakin.

   Poista
 3. Huulipunahylly on kyllä aina kuin karkkihylly :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ja siellä se huutelee aina lähestymään....

   Poista
 4. Mä en punista tiedä, mut eka ja vika kuva aivan loistavat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti eilen vähän viihdyttää Twitterkavereita ja ottaa pari mallikuvaa punista... ja ne antoi pisteitä mulle ja mun punille... Vähän hervoton lauantai-ilta.

   Poista
 5. Kiva postaus! Minulla ei siis ole kuin 8 tai 9 punaa. Ei ole enempää punia. Varmaan vaikea uskoa:) Joo mulla sama juttu, en voi mennä minnekään ilman punaa. Meillä on töissä sellainen sisätelkkari, jossa kaikki infot näkyy. Siellä sitten oli, että olen ensimmäisen työtunnin töistä pois (piti mennä lääkäriin), niin työkaveri kysyi, että unohditko huulipunan kotiin, läksit hakemaan sitä ja siksi ilmoitit että olet ensimmäisen työtunnin pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan on, että sitä ehkä pitäisi mennä hakemaan, jos unohtuisi kotiin ;)

   Poista
 6. Olipas kiva postaus! Omistan minäkin punia ja kiiltoja, yllättävän monta vaikka en niitä pahemmin käytä, pitäisi opetella käyttämään varmasti, etteivät vain olisi koristeina :)

  VastaaPoista
 7. :D jossain joku meikkitaiteilija sanoi että nainen ei tarvitse kuin YHDEN huulipunan, taisi meikkitaiteilija olla vähän sekaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut meikkitaiteilija tietää, että mitä ne naiset oikeasti tarvitsee ;) No 10 voisi olla aika hyvä määrä.

   Poista
  2. Olen tuon meikkitaiteilijan kanssa samoilla linjoilla :D
   Minulla on yksi huulipuna,jonka sävy sopii naamaani, eli en valitse sävyä vaatteiden mukaan. Toimii mulla kun tykkään hyvin neutraalista väristä.
   Tai on niitä huulipunia kaksi samanväristä, toinen laukussa ja toinen meikkauspaikalla! Olen yksinkertaistanut tämän asian :)

   Poista
  3. Toimii varmaan silloin, jos ei vaihtele näin voimakkaan värisiä vaatteita... Ei vaan pysty laittamaan pinkin vaatteen kanssa punaista huulipunaa ja päin vastoin ;) Luonto ei anna periksi ;)

   Poista
 8. Apua miten monta huulipunaa sinulla on :D Ihania värejä !

  VastaaPoista
 9. Maiju, sä oot kyllä niin mainio. Kiitos, taas hyvän tuulen tuomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait iloa päivääsi. Elämä on täynnä huumoria ja se pitää näyttää kanssaihmisille. Pienistä asioista saa iloa päivään.

   Poista
 10. Mä opin käyttämään huuliPUNIA vasta ihan muutama vuosi sitten. Sitä ennen ns. punat olivat niin neutraaleja, ettei niitä huulista erottanut tai sitten melko vaaleita (ei nyt sentään Tukias-tyyliin ;DD). nyt olen hyvin tarkka siitä, että huulipuna ja vaatteet mätsäävät.

  Sain hillittömän inspiksen järjestää mun huulipunavarastoni, kiitos! En kuitenkaan edes taida viitsi laskea paljonko niitä on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan sitten näytille sun valikoimasi. Olisi kiva nähdä muidenkin valikoimat.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.