perjantai 28. helmikuuta 2014

Kanssasi-kampanja

Nyt on meneillään Kanssasi-kampanja, johon haluan kannustaa myös blogini lukijoita osallistumaan. Minullakin on ystäviä ja naapureita, joilla on todettu rintasyöpä. Kun sain pyynnön sähköpostiini osallistua tähän kampanjaan, olin juuri samana iltana jutellut erään ihmisen kanssa, joka sairastaa rintasyöpää. Tunteet hänen puolestaan oli NIIN pinnalla, joten minun ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että lähdenkö tukemaan tätä kampanjaa. Se on pieni asia minulle, joten siitä syystä päätin osallistua kampanjaan ja myös markkinoida sitä etenepäin.

Toivon, että myös sinä lähdet mukaan. 
Alla löydät ohjeet, että miten voit olla mukana tukemassa tätä kampanjaa.


Joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään jossain elämänsä vaiheessa. Se tarkoittaa, että lähes 5 000 naista saa vuosittain rintasyöpädiagnoosin, joka pysäyttää elämän. Nyt alkava Kanssasi-kampanja muistuttaa, että toivoa on aina ja kerää samalla tukea rintasyöpäpotilaille. Kampanjaan voi jokainen osallistua.

Rintasyöpädiagnoosi on potilaalle järkytys. Kohdennettu täsmähoito on tehokas ja myös potilaalle paremmin siedetty vaihtoehto. Yksilöity hoito on potilaan näkökulmasta hyvää hoitoa ja voi tuoda hänelle lisää laadukkaita elinvuosia.

Rintasyöpään sairastunut tarvitsee hoidon rinnalle myös muuta tukea. Tieto sairaudesta luo alakuloa ja saattaa masentaa. Vakava sairaus voi tuoda mukanaan myös taloudellisia huolia. Sairastunut kaipaa apua ja ymmärrystä.

Keskustelu läheisten kanssa antaa voimia ja auttaa selviytymään vaikeista hoitojaksoista, mutta moni toivoo myös henkistä tukea muilta saman kohtalon kokeneilta.

Kanssasi-kampanja haastaa kaikki mukaan tukemaan rintasyöpäpotilaita. Kampanjaan osallistutaan lähettämällä postin kautta rintaliivit Kanssasi-keräykseen. Kerätyistä liiveistä syntyy tilataideteos, jolle luovat muodon rintasyöpään sairastuneet naiset.

Tilataideteos kiertää Suomea kesän ja alkusyksyn ajan. Samalla kerrotaan rintasyövästä ja kuinka jokainen meistä voi tukea sairastunutta sekä muistutetaan naisia rintojen säännöllisen tarkkailun merkityksestä.

Kampanjan tuoton saavat toimintaansa varten kaksi rintasyöpään sairastuneiden naisten tukitoimintaa järjestävää tahoa: MC Siskot – Rintasyöpäkuntoutujat ry ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry.

Kanssasi-kampanjassa ovat mukana MC Siskot – Rintasyöpäkuntoutujat ry, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry sekä Roche Oy.

Kanssasi-kampanjan vaiheet:

1. Helmikuu: Rintaliivien keräyskampanja alkaa. Liivit voi lähettää maksutta postitse.

2. Kevät: Liiveistä syntyy tilataideteos. Tilataideteoksen toteutus alkaa.

3. Kesä ja syksy: Rintasyöpään sairastuneet naiset rakentavat liiveistä tilataideteoksen eri puolilla Suomea.

4. Loppusyksy: Varat ohjataan rintasyöpään sairastuneiden tukitoimintaan.

Kanssasi-kampanjasivusto on osoitteessa www.rintasyopa.fi/kanssasi

Rintaliivit lähetetään postin vastauslähetyksenä. Lähetys on maksuton. Kuoreen merkintä:

Roche Oy
INFO KANSS
TUNNUS 5006103
00003 VASTAUSLÄHETYS

Maiju

8 kommenttia:

 1. Hei Maiju, tähän haasteeseen tartun heti. Laitan tämän myös blogiini. Tämä on hyvä ja tärkeä asia. Me kaikki tunnemme vähintään yhden rintasyöpään sairastuneen naisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Kaisa, koitetaan jakaa sanaa, tämä on niin tärkeä asia.

   Poista
 2. Ihana ihminen, kun jaksat aina uusia juttuja!
  meillä on läisiä kuollut 2.
  Ja yhdellä on rintasyöpä poistettu molemmista rinnoista(rinnat).

  Jokainen nainen on tärkeä, Oli syöpä tai ei. Kuka tahansa voi saada sen välttyä siltä.
  Eritoten jokainen on tärkeä oli minkäkokoiset tahnsa ja kaunis! Kaikki eivät saa pitää omiaan. Silloin minäkin soisin jokaiselle imblantit jos tahtoo. Kauneus sirkus mene ejoskus liian pitkälle, kun ei ajatella muiden hyvinvointia tai luullaan ettei itse voi sairasutua. Itse tyydyn bush Uppeihin, jos on ihan pakko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvien asioiden puolesta pitää kamppailla. Koskaan ei voi tietää, että milloin sairaus osuu omalle kohdalleen, toivottavasti ei osu. Voimia niille, jotka ovat sairastuneet.

   Poista
 3. Kiitos, nytpä löytyy hyvä tarkoitus noille muutamille, joita joskus on tullut säästettyä, että jospa vähän itse kutistuisin, eih, aika syö ne , mutta tämä on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Muistakaa, että ne voi lähettää postimaksutta yllä olevaan ohjeen mukaan.

   Poista
 4. Hyvä Maiju kun muistutit! Olen tähän jo luvannut osallistua ja sitten taas unohtanut hössöttäessäni muita asioita. Taidan lainata tämän omaankin blogiini, tämä on tärkeä asia joka koskettaa kaikkia meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa Sari. Hienoa, että laitatte kiertoon. Tärkeän asian puolesta ollaan liikkeellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.