keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ilo katoaa ja suru tulee tilalle

En yleensä kirjoita työstäni tai mistään siihen liittyvästä, nyt pieni postaus, ilman mitään isompia paljastuksia.

Viikonloppuna pohdin ääneen, että voisiko elämässä tehdä jotain muuta, jotain mitä itse haluaisi tehdä. En tiedä, että oliko se joku etiäinen, joka kertoi minulle, että on tulossa muutoksia, muutoksia, joita ei itse välttämättä haluaisi.

Eilen sitten se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta tieto, että joudun eroon mun kolmesta upeasta työkaverista. Meillä on ollut NIIN paras tiimi, että ei parempaa porukkaa voisi kuvitellakaan. Puhumme keskenämme kaiken avoimesti ja sanomme suoraan ikävätkin asiat, mutta hyvässä hengessä. Hoidamme työmme niin hyvin kuin vaan kykenemme ja autamme toisiamme aina. Parasta on kuitenkin se, että meillä on keskenämme todella hauskaa.

Uutisen jälkeen työteho hävisi varmasti koko porukalta. Kaikki ikään kuin lamaantuivat. Itse menetin yöuneni ja yksi työkaverini tuli myös töihin tänään unettoman  yön jäljiltä.

Mä toivon, että löydän sen ilon vielä, vaikka tänään ainakin se on kadoksissa.  Siirtoni tulee tapahtumaan jo ensi viikolla, joten kauheasti en saa aikaa sulatella asiaa.

Tämän päivän asukuvissakin on havaittavissa se haikeus, joka meidät valtasi.


Tältähän se tuntui tänään.


Työpaikalla ollaan vuorokaudessa aika iso osa, joten itse olen aina pitänyt tärkeänä sitä, että siellä olisi kivaa ja viihtyisi.

Mä olen niin tunneihminen, että sekä hyvät, että huonot tunteet tunnetaan täysillä. 
Onneksi kuitenkin hyviä tunteita on kuitenkin useammin. 

Ehkä se aurinko paistaa taas huomenna. 

Maiju

48 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin tunteesi. Työyhteisö on todella iso osa elämää, ja hyvät työkaverit ovat kullan arvoisia.Mietin juuri tänään, miten iloinen olen duunistani, ihan tavallisesta työläistyöpaikasta matalapalkka-alalla, koska kuulun siellä yhteisöön, jossa viihdyn.Rohkeutta ja tsemppiä Maiju.Joskus tällaiset ikävät asiat voivat olla alku jollekin uudelle ihanalle.
  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli. Tällaista tiimiä ei rakenneta kuukaudessa eikä kahdessa. Siksi me ollaan sitä vaalittu. Mäkin jätin juuri yhden työpaikan hakematta, vain sen takia, että mulla on NIIN hyvät työkaverit. Jos olisin tiennyt niin, olisin harkinnut sitä vakavissani.

   Poista
 2. Tsemppiä! Muutoksessa voi piillä voimaakin ja ehkä se muuttaa jotakin positiiviseksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi. Tässä ehkä ikävin oli tuo liian lyhyt aika sopeutumiseen. Ikävää oli tämä lamaannuksen tunne koko yhteisössämme.

   Poista
 3. No voi kurjuus! Tuommoiset pommit ovat kyllä aina kammottavia ja vaativat kyllä sulattelua. Toivon hartaasti, että kaikki sujuisi parhain päin! Paljon voimia ja jaksamista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulattelua se olisi vaatinutkin. Se olisi ollut helpommin hyväksyttävissä, kun ihmisille annetaan aikaa. Kiitos Dahlia.

   Poista
 4. Voit tehdä mitä haluat! Huomenna on loppuelämän ensimmäinen päivä, niinkuin eräs ystäväni viisaasti tässä totesi. Olen seurannut hyvän tuulista blogiasi, vaikka en ihan ehkä kohderyhmää olekaan. Tarinoistasi tulee hyvä mieli. Tsemppiä! Ja tervetuloa piristymään iloiseen uudeen blogiini, kun siltä tuntuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanainen. Mulle tuli tunne, että tsempparista tulee tsempattava ... Tulen katsomaan, että millainen blogi sulla on.

   Poista
  2. :) Jokainen tarvitsee joskus tukea tai kuuntelijaa. Ja sellaisille sitä suo erityisesti, jotka tuovat muille niin paljon iloa ja aurinkoa. Blogi on aivan vauva, ei vielä viikkoakaan ja minun tekisi mieli kertoa kaikille, että minulla on blogi :D

   Poista
  3. Näinhän se on. Välillä se vahvakin ihminen sortuu. ;)

   Poista
 5. Kurja juttu, varsinkin kun tulee ihan puskista... Toisaalta jos sinusta on kuultu muillakin osastoilla, niin he haluavat sinut sinne pirstämään heidän työpäiviään...? Kukapas sen tietää ;) Toivottavasti siirto muuttuu "hyväksi" alku järkytyksen jälkeen. Tsemppiä! :) Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se varmaan on, että haluavat mun ilon sinne, mutta varmasti ei ihan heti tule iloa mukana.

   Poista
 6. Voi harmi , kurja juttu , että tulee tuollaisia muutoksia ! Toivottavasti uudesta toimistosta löytyy vähintään yhtä hyviä työkavereita , kaikkihan on mahdollista . Vaikka nyt tuntuu haikealta , olen varma , että olet niin positiivinen ja hyväntuulisen oloinen , että luot itse sen viihtyisän ilmapiirin , tsemppiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen kyllä ihmiset, johon menen. Kuitenkin se aina vaatii vähän ylimääräistä voimavaraa, että opit kaikki uuden toimiston tavat. Itselläni on näitä ylimääräisiä menojakin ja ne on niin hyvin saatu toimimaan työkavereiden kanssa. Kun ovat niin joustavia.

   Poista
 7. Tulipas ikävä yllätys. Ymmärrän, että harmittaa. Mutta voihan se olla, että sinulla synkkaa uudenkin tiimin kanssa erinomaisesti.

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon, että synkkaa... Tunteet on vaan tunteita ja on välillä niin vaikea vaan painaa ON/OFF nappulaa.

   Poista
 8. Olen pakosta joutunut taistelemaan huonossa työympäristössä muutaman kuukauden ja kaikki ilo on kadonnut muustakin elämästä. Minulla tämä on varmaan viimeinen ponnistus ja yritän vielä hiukan aikaa jaksaa. Mutta työ on niin tärkeä osa elämää, että toivon sulle uutta iloisempaa alkua! Stemppiä, olet ajatuksissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mä uskon, että mä viihdyn tulevassakin, mutta nyt mä olisin halunnut omat voimavarani laittaa ihan toiseen asiaan, josta sunnuntaina juuri päätettiin. Tämä mahdollisuus kun tuli nyt puskasta, eikä ollut edes mielessäni.

   Poista
 9. Aina kurja juttu, mutta pää pystyyn! Aina ei pysty käsittämään miksi muutoksia osuu kohdalle, varsinkin niitä epämiellyttäviä, mutta kaikella on tarkoituksensa. Vanhan loppu on aina uuden alku. Itse mantraan tätä silloin tällöin, kun kaikenlaisia inhoja muutoksia on kohdalle osunut. Ja mikä on varmaa niin ei ne vanhan osaston työkaverit katoa minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne häviä mihinkään onneksi... Mulla oli vaan ne muut suunnitelmat nyt edessä... Kun näissä muutoksissa aina tarvitaan voimavaroja ja tuntuu, että tähän ei nyt olisi ollut vaan jaettavissa.

   Poista
 10. Voi surku, toivottavasti kaikki kääntyy kuitenkin parhainpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kääntyy. Näihin muutoksiin vaan tarvittaisiin aikaa.

   Poista
 11. Tsemppiä Maiju, en muuta osaa nyt sanoa. Toi on niin harmittavaista. Muut jo sanoivat mitä mullakin oli mielessä. (mullakin kammari muuttui nurkaksi..käyppä kylässä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku... eihän tähän oikein voi muuta sanoakaan. Pakko oli vaan purkaa tämä ahdistus ulos. Kyllä me ollaan työkavereiden kanssa surkuteltu asiaa ja varmaan huomenna jatketaan.

   Poista
 12. Tuo on ihan järkyttävvää! Kyllä alaisen pitäisi aiemmin saada tietää siirrosta. Eikö tuo vaikuta myös tulokseen? Kai se nyt jonkin vertaa vie aikaa, että saa tiimin toimimaan vaikka olis kuinka kokenu porukka? Ymmärrän sinua: olis minustakin kamalaa joutua toiselle osastolle vaikka porukka oliskinkiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan heti ei itselleni tuleorlren tällaisella aikataululla tehtyjä siirtoja,

   Poista
 13. On se vaikea sopeutua muutoksiin, en tiedä sit onko parempi että tapahtuu nopeasti vai roikkuuko löysässä hirressä kauan, niinkun mulla nyt on tilanne. Tulevaisuus on aivan auki, yhtään ei tiedä mistä syksyllä itsensä löytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivoisin aina vähän pidempää prosessointiaikaa. Jotenkin aivot saisi valmistautumaan paremmin tulevaan. Toisten järjestämät muutokset vievät aina aika paljon energiaa.

   Poista
 14. Työelämän muutokset ovat aina isoja asioita, jotka vaikuttavat työssä viihtymiseen ja jaksamiseen. Vaikka muutokset eivät aina tunnu - ainakaan aluksi - hyviltä ja mukavilta asioilta, sieltä saattaa kummuta jotain uutta ja palkitsevaa. Sun positiivisella katsomuksella asiat varmasti kääntyvät parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä siirrosta on jo koitettu etsiä niitä positiivisempiakin asioita. Pitää vaan saada palaset toimimaan.

   Poista
 15. Meillä kanssa töissä muutoksia huonompaan suuntaan. Ja lisää muutoksia on kuulemma tulossa, mutta niistä ei ole vielä tiedotettu mitään. Itse asiassa tälläistä muutosta huonompaan suuntaan on ollut pikkuhiljaa jo parin vuoden ajan. Ja suuren ikäluokan ihmiset, nämä jo vuosikymmenien ystävyydessä laskettavat ihanat työkaverit jäävät toinen toisensa jälkeen eläkkeelle, myös lähin työkaverini parinkymmenen vuoden ajalta... Lähipiirissäni monet muutkin valittavat omilta työpaikoiltaan ilmapiirin huononemista. Toivotaan - kuten Heli tuossa ekassa viestissä kirjoitti - että ikävät asiat voivat olla alku jollekin uudelle ihanalle! Sen huomaa yleensä vasta jälkeenpäin. Uskon, että kun saat käytyä tämän asian läpi löydät taas oman iloisen, asioitten valoisan puolen kaikessa näkevän Maijun! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon, että tämä vielä iloksi muuttuu. Johonkin on kadonnut se ennen niin paljon hehkutettu työhyvinvointi.

   Poista
 16. Ohhoh - jopas on aikataulut! Työnilon menetys on kakkajuttu - tiedän kokemuksesta. Mutta jos kenen, niin sinun luonteellasi sen löytää uudelleen. Tsemppiä♥♥♥

  VastaaPoista
 17. Ensinnäkin hienoa, että olet saanut viettää tuollaisessa tiimissä aikaasi. Sinua on siunattu. Kuulostaa ikävältä, kun tuollainen temppu tehdään, eikä siihen ole aikaa varautua. Työ, jossa viettää suuren osan päivästä, on todella tärkeää, että siellä myös viihtyy.
  Itse näen, että kun sun suru on surtu, niin aukeaa joku uusi ovi, jota jo vähän väläyttelitkin tuossa. Jonkun aikakauden loppu on uuden, paremman alku <3 <3 <3 Usko ja luota itseesi ja uskalla hypätä uuteen. Sinä osaat, sinä pystyt, sinusta on siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon. Surutkin on vaan surtava. Me surraan se kavereiden kanssa yhdessä.

   Poista
 18. Ikävä uutinen, kyllä kivoilla työkavereilla on todella suuri merkitys työhyvinvointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toisellakin osastolla on ihan mukavat ihmiset. Sen onneksi tiedän.

   Poista
 19. Aikaisemmissa kommenteissa olikin jo paljon ajatuksiani, joten en niitä toistele.
  Iloinen luonteesi varmaan auttaa uuteen tilanteeseen sopeutumisessa eikä koskaan voi tietää mitä hyvääkin uuden oven takana odottaa. Tsemppiä Maiju! Show must go on!

  VastaaPoista
 20. Maiju, kovasti paljon tsemppiä uudessa tilanteessasi!

  VastaaPoista
 21. Olen niin pahoillani puolestasi. On se ihmeellistä kuinka johto toimii just niin vastoin hyvin tiedossa olevia sääntöjä siitä miten pitää työntekijöiden motivaatiota yllä. Tasan tiedetään kuinka tukeminen ja kannustaminen, pieni jousto kannustaa aina vain parempiin suorituksiin ja kuitenkin nykytrendi on, että vedetään matto motivoituneiden työntekijöiden alta. En ihmettele miksi ihmiset uupuvat. Turhautuneet eivät pysty parhaimpaansa ja sitten saadaankin pystyyn YT:t. Toisaalta ulossaneeraaminen minun kohdallani oli hyvä juttu, en olisi kestänyt päivääkään sitä mitätöintiä, mitä me kaikki kohtasimme. Voimia, muutos kääntyy varmasti kohdallasi onnenkantamoiseksi, usko pois:) terv Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin koskaahan ei tiedä, että tuleeko motivaatiokato, vai mitä siitä seuraa. Voi seruaa myös isompia asioita. Voihan se siis olla mullekin se piste tehdä se iso ratkaisu elämässäni. Koskaan ei voi tietää.

   Poista
 22. Muutoksethan ovat yleensä ihmiselle hyväksi, mutta tuosta nyt on vaikeaa löytää positiivista - no ehkä sitten joskus...
  Itse työskentelen yksin, eli ei ole minkäänlaista työyhteisöä, eikä se tunnu mukavalta. Oli työyhteisö sitten huono tai hyvä, aina se tuo vaihtelua työpäivään.
  Sun positiivisuutesi on kyllä niin tarttuvaa, että kun levität sitä ympärillesi, luulen että huonompikin porukka muokkautuu hymyileväksi ja hyvin keskenään toimeen tulevaksi...
  Siinäpä haastetta - haasteisiin olet vissiin tottunutkin.
  Sitten voittekin entisten työkavereitten kanssa pitää kivoja ilatsuja tapaamisten merkeissä. Sorry vaan, yritän tässä etsiä hyviä puolia sulle kurjassa tilanteessa! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuuttahan tässä on kaivettava. Muuten ei hommasta tule mitään.

   Poista
 23. Muutokset työpaikoilla ovat nykypäivää, halusimme tai emme. Työnantaja vähät välittää meneekö into työhön tai ei, jos ei innosta, paikkaajia löytyy. Pelästytän oikein kunnolla sanomalla, mikäli tunne ja into työhön menee, on se vaan niin, että se sitten menee, eikä takaisin tule, ihminen ei pysty ruuvaamaan päänsisäistä mekanismiaan toiseen suuntaan, pakollakaan. Näin kävi mulle.
  Organisaatiomuutoksiin täysin kypsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanon aina, että harmi kun ei ole sitä on/off nappulaa. Se olosi niin kivaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.