maanantai 21. huhtikuuta 2014

Elämä ei ole itsestäänselvyys - se on lahja

Tänään juhlimme sisareni 60-vuotispäiviä. Se, että tänään niitä vietimme ei ollut mitenkään päivänselvää. Aikoinaan hänelle annettiin elinaikaa 3 viikkoa. Elämä on senkin jälkeen ollut hänen osaltaan katkolla monta kertaa. Muistan kuinka silloin aikanaan monta kertaa mietin hiljaa mielessäni, että "älä anna pienten lasten menettää äitiään liian varhain". Varmasti siskon sairaus on jättänyt jälkensä heihin, mutta he ovat saaneet pitää äitinsä ja heidän jälkeläisensä ovat saaneet tuntea mummonsa. Onnea siskolle saavutuksesta ja ihanaa, että olet voinut näyttää ennusteille pitkää nenää.

Hänen esimerkillään itsekin olen oppinut arvostamaan elämää en itsestäänselvyytenä vaan lahjana.

Linkitän tähän vielä siskoni kertomuksen kolmessa osassa. Elämä katkolla1, elämä katkolla2 ja elämä katkolla3.  Tuosta saa vähän kuvaa, että millaisella katkolla se elämä on ollut. Itse en pystynyt kyynelittä lukemaan.


Tänään siis vietimme ihanat synttärit. Tarjoilut oli mahtavat. 


 

Sanoisinkohan, että mäkin söin kolmea eri gluteenitonta täytekakkkua ja vähän muutakin.
No en mä sano.Päivän asun löysin Helsingistä Malmilta Sandra's Butiquesta. 
Ihastuin tähän puseroon, enkä voinut ohittaa näyteikkunaa. Kevyttoppis taipuu mun takiksi nyt joka tilanteeseen.
Pitäisi varmaan alkaa etsimään kevättakkejaan talvisäilöstä. 


Sisko sai oman värisensä kukat. Sukuvika on se, että me kaikki tykätään pinkistä. 


Sano KYLLÄ elinluovutukselle. Voit tutustua aiheeseen täällä

Kivaa pääsiäisen jälkeistä elämää.

Maiju

20 kommenttia:

 1. Koskettava kirjoitus, vaikeuksien kautta oppii arvostamaan asioita uudella tavalla. Onnea siskolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä koskettavammin kirjoitin asiasta facebookissa, kun siellä ihmiset tuntevat ja tietävät taustat. Täällä vähän pidättäytyväisemmin. Vaikeudet opettavat ainakin sen, että ei ole itsestäänselviä asioita.

   Poista
 2. Mitä herkkuja ! Ja kyllä , elinluovutuskortti kulkee mukana , on ollut jo vuosia . Tosin kohta ei taida enää kelvata kellekään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri itse, että nykyään ikäkään ei ole esteenä. Aina voidaan jotain käyttää. Hienoa, jos jollekin on hyötyä silloin kun ei itse "varaosiaan" tarvitse.

   Poista
 3. Voi mitä ihania herkkuja ja miten kaunis tarina! Täällä kulkee elinluovutuskortti mukana, ollut useamman vuoden jo. Samoin verenluovutuksessa käyn säännöllisesti.
  Onnea siskolle! :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä onkin pöytä notkunut herkuista :) Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän sukujuhlissa notkuu aina, kun on taitavia tekijöitä.

   Poista
  2. Kiitos Marjo-sisko, että postasit tämän. Täällä väsynyt, mutta onnelinen synttärisankari. Nyt herätty uuteen vuosikymmeneen. Enpä olisi uskonut silloin aikoinaan, kun täytin 40-vuotta, että täytän vielä 50-vuotta ja lopulta vielä 60-vuottakin. Elämä on lahja ja sitä oppii arvostamaan, kun niin monta kertaa on ollut menettää sen. Kukaan ei voi arvata, kuinka onnelinen olin vieraistani, jotka tulivat minua tervehtimään tuona juhlapäivänäni ja muutamia heistä en ollut nähnyt vuosikausiin. Minun tarinaani voi lukea blogista: http://jaakotar.vuodatus.net/

   Poista
  3. Juhalat oli hienot ja varmasti olo on nyt helpottunut, kun kaikki meni niin upeasti. Linkitän sun tarinasi tuoho postaukseen ja siitä voivat sitten kiinnostuneet käydä lukemassa, että mistä on ollut kyse.

   Poista
 5. Upea herkkupöytä...eniten jäi kiinnostamaan mitä on noissa pikkupikareissa.

  Mutta siis vakavampaan asiaan; niin usein huomaa pitävänsä elämää ja terveyttä itsestään selvyytenä (varsinkin nuorena) ja sitä se ei todellakaan ole.Elämä on suuri lahja, jota pitää ymmärtää arvostaa ja hoivata sitä huolella joka hetki. Ja siitä pitää olla iloinen ja kiitollinen emmekä saa laiminlyödä yhtäkään hetkeä ja päivää. Mielessäni vertaan usein elämää timanttiin,jonka kauneudesta voi nauttia. Puhtaana ja hoidettuna se hohtaa loistettaan kaikille lähipiirissä vielä sittenkin kun olemme itse sateenkaaren toiselle puolelle poistuneet. Vuodet ja elämänkolhut hiovat sen särmiä pyöreämmiksi, joka tarkoittaa sitä, että pystyy olemaan suvaitsevampi itselleen ja toisille. Välillä huomaa ettei kaikki särmät ole vielä hioutuneet, mutta ehkäpä ne tässä vielä...
  On niin paljon aihetta kiitokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmiten tuon asian oppii ymmärtämään tai sitten, jos joku lähiomainen sairastuu vakavasti. Nautitaan elämästä ja ollaan kiitolisia siitä mitä meillä on. Jätetään murehtimatta pienistä asioista.

   Poista
 6. Asiaa kaikki näin hän se on , mutta on upeata että lääkäritkin erehtyvät näin hienosti.Ihanat tarjottavat herkut juhlissa,ja sun pinkki toppis on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni "tarinassa" lääkärit eivät erehtyneet. Siskolleni on tehty kolme maksansiirtoa. Ensimmäisellä kerralla uusi maksa saatiin viime hetkellä. Hänellä olisi silloin ollut kolme viikkoa elinaikaa. Kaksi seuraavaa on tehty tilanteessa, jossa elimistö alko hylkimään siirännäistä ja silloin ollaan oltu myös tilanteessa, jossa vaihtoehtoja ei enää ollut. Elinsiirto on aina sellainen, että uusille elimille ei anneta "takuuta" ja eletään koko ajan jatkoajalla. Koskaan ei voi tietää, että kuinka kauan se kestää. Jokainen leikkaus on myös jättänyt "jälkensä" ja elää pitää koko ajan varoen tiettyjä asioita.

   Poista
 7. Moicca, kuules nyt äkkiä kirjautumaan uuden blogini lukijaksi! Täältä pääsee helposti myös Puhdistus-blogiin!

  VastaaPoista
 8. Olet maiju aivan oikeassa. Elämä on lahja ja sitä pitää vaalia. Onnea siskolle! Kyllä tuollainen tarina aina pysäyttää. Elintenluovutuskortti on mukana ja myös kokemusta nyt jo edesmenneen läheisen ihmisen kautta siitä miten se voi pelastaa elämälle ja ihminen saa uuden elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysäyttää se. Muistan vuosia vuosia sitten, kun mun teki pahaa käydä katsomassa siskoa kolmannen maksansiirtoleikkauksen jälkeen sairaalassa, kun hoitajat käänsivät hänet kyljelleen. Hän painoi 39 kiloa ja mä luulin, että lähtö on edessä. Sitten kuin jostain ihmeen kaupalla hän lähtikin toipumaan. Se oli ihme se.

   Poista
 9. Ihana elämänmakuinen postaus, upeaa että sisko sai viettää 60-vuotispäiviään! Pala nousi kurkkuun tätä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla nousi pala, kun luin mun siskon vanhoja postauksia. Elämä on elämää niin kuin siskoni sanoo ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.