lauantai 5. huhtikuuta 2014

Elävä kirjasto Vanhalla ylioppilastalolla

Kuten jo mainitsinkin eilen, niin olin perjantaina töiden jälkeen Elävänä kirjana Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä Ihmefestivaali-tapahtumassa. Elävä kirjasto selitetään Wikipediassa hyvin. Elävän kirjaston kirjat yleensä edustavat vähemmistöjä, joita kohtaan monet saattavat tuntea mm. syrjintää, ennakkoluuloja tai rasismia. Elävä kirjasto sivustolta löytyy lisää infoa.

Itse lähdin mukaan, kun mua pyydettiin. Haluan olla usein rikkomassa rajoja ja koitan edistää myös tietoutta mm. ruokarajoitteisia ihmisiä kohtaan.Vielä huomenna sunnuntaina klo 14.00-17.00 on mahdollisuus käydä lainaamassa 
Elävä kirja Vanhalla.  Suosittelen kokeilemaan.


Niin kuin normaali kirjastossakin, on Elävä kirjastossakin kirjastonhoitajat, jotka hoitavat lainaamisen. Seinältä pystyi seuraamaan, että mitkä kirjat on vapaana ja mitkä ovata lainassa. 
Kirjastonhoitajilla oli myös mapit, joissa esiteltiin kaikki saatavilla olevat kirjat.

Mukana oli monenlaisia ihmisiä ja elämäntarinoita. Kirjoina oli mm. juoppo, homo, cp-vammainen, aivokasvainpotilas, virolainen,  maahanmuuttaja, liikuntarjoitteinen, ex-anorektikko ym. ym.
Oli ilo päästä tutustumaan moniin heihin jutustelun merkeissä.


 Itse olin valinnut itselleni kaksi aihetta, olin keliaakikko ja muotibloggari. Molemmat olivat aiheita, jotka helpostikin herättävät ihmisiä mielikuvia, jotka eivät välttämättä aina ole sitä mitä ensiksi kuvittelee. Kolmen tunnin aikana minua lainattiin kolme kertaa. Kerran keliaakiikkona ja kaksi kertaa muotibloggaajana.
Jos joskus teille tulee mahdollisuus päästä kirjaksi johonkin tapahtumaan. 
Suosittelen kokeilemaan. 
Suosittelen kokeilemaan myös lainaamista. 
Hyvä tapa opetella vuorovaikutustaitoja täysin vieraiden ihmisten kanssa. 

Tätä kuvaa naurettiin Vanha mikä Vanha.


Hyvää viikonloppua kaikille.
Muistakaa, että huomenna on vielä mahdollisuus käydä tapahtumassa.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa erittäin hauskalta! Täytyy itse pitää silmät ja korvat auki jos saisi mahdollisuuden osallistua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa noita linkkejä, joita laitoin postaukseen. Sieltä pystyi ilmoittautumaan tapahtumiin myös kirjaksi. Ihan vaan vinkiksi, jos kiinnostaa.

   Poista
 2. Kuulostaa huikean hauskalta tapahtumalta. En jotenkin ehtinyt keskittymään siihen aikaisemmin, koska tiesin, että nyt on töitä tällä viikonlopulla, mutta pitää ehdottomasti tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että aihe voi tulla tutuksi, kun siitä kirjoittaa. Itse en ollut aiemmin kuullut elävästä kirjastosta.

   Poista
 3. Olipa mielenkiintosia kirjoja valittu tapahtumaan! Kuinkahan paljon ihmiset kaiken kaikkiaan lainalivat siellä kirjoja? Ainakin näistä mainitsemistasi voisin kuvitella, että 7päivää -tyylisistä julkaisuista ihmiset lukevat juuri tällaisista aiheista, mutta uskalletaankohan tulla juttusille face to face, kun siihen on mahdollisuus!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain kirjoja lainattiin ja joitain ei. Tosin oli aika vähän liikkeellä ihmisiä. Me sitten myös jaoimme keskenämme asioita. Oli todella kiva kohdata monta elämäntarinaa ja ihmiset niiden takana.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.