torstai 1. toukokuuta 2014

Gluteenittomien muffinsien tuunaaminen

Oletteko ajatelleet, että pienillä asioilla voi saada kaupan muffinsin näyttämään houkuttelevammalta?

Minä kun elän aika "kiireistä" elämää, niin en nykyään vaan ehdi leipomaan gluteenittomia tuotteitani aina itse. Onneksi meillä on kuitenkin leipomot ja maahantuojat, joiden kautta gluteenittomia tuotteita sitten saan omaankin pöytääni. Kyllä mä itsekin joskus leivon, mutta en kauhean usein.

Teen jonkinverran yhteistyötä gluteenittomien tuotteiden maahantuojien kanssa. Yksi tällainen on Oriolan Gluteeniton maailma. Kun kuitenkin usein haluaisi jotain vähän erikoisempaa, niin mikäs sen helpompaa kun ottaa se kaupan valmis tuote ja tehdä siitä vähän houkuttelevampaa.

Tämä on hyvä vinkkinä myös niille, jotka miettivät, että mitä sille keliaakikolle tai muulle gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle voisikaan tarjota vierasvarana.

Keliaakikon ruoan osalta vaan muistutan sitä, että muistakaa valmistusvaiheessa puhtaat kädet (ei saa koskea viljaa sisältäviä tuotteita jos ei välissä pese käsiään) ja työvälineiden on myös oltava puhtaat ja samoilla työvälineillä ja alustoilla ei saa käsitellä gluteenittomia tuotteita, joilla on käsitelty viljaa sisältäviä (ellei niitä ole pesty).  Sorry, jos noi on tuttuja asioita, mutta olen niin paljon nähnyt kun mun tuotteitani käsitellään ravintoloissa tai kahviloissa, että jaksan siitä toitottaa. Huolimaton käsittely aiheuttaa keliaakikolle puolen vuoden - vuoden ongelman suolinukassa, joten siksi se on tärkeä asia huolehtia. 


Käytin siis Schnitzer muffinsseja.


Koristelut tein kuohukermalla ja käytin valmiita sokerikukkakoristeita.  


Yksinkertaisilla aineilla sai siis näin kauniit muffinsit iltapäiväkahvin seuraksi.  

Oletteko huomanneet, että Oriolashop-verkkokauppa on auennut. 

Tällä taas halusin vain osoittaa, että pienillä asioilla voidaan saada "tylsän" muffinsin sijaan kauniit leivokset, eikä tarvinnut käyttää aikaakaan kuin vajaa 10 minuuttia.

Maiju8 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä muffinseja olet saanut kahvin seuraksi! Tuotahan voi toteuttaa ihan tavallistenkin muffareiden kanssa, aika tylsän näköisiä kun ovat noin vaan popsittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi toteuttaa ihan normimuffinsseihinkin ;)

   Poista
 2. Hyvä idea! Tuo oli hyvä tietää, ettei käsittele gluteenittomia tuotteilla samoilla välineillä kuin normi -viljatuotteita. Jos tulee keliaakikkoja kylään. En olisi tiennyt. Vaan en itsekään pidä ajatuksesta jos minun paistinpannulla paistetaan jauhelihaa, kun en itse sitä syö. Tosin minulle siitä ei tulisi mitään fysiologisia ongelmia, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi mä aina "toitotan" näistä, kun tiedän, että aina joku oppii. Tosin eivät monet alan ammattilaisetkaan sitä aina näytä muistavan. Keliaakikon suolinukka voi tuhoutua 50 milligrammasta (ei grammastakaan) gluteenia. Se voi olla pieni hiukkanen jauhopölyä. Ongelma todellakin voi kestää puoli vuotta - vuosi... ja suolinukan tuhoutuminen aiheuttaa riskin mm. vatsasyöpään. Se on syy miksi keliaakikot voivaat olla niin tarkkoja ja koko ajan kyseenalaistavat, että mitä/miten on käsitelty...

   Poista
 3. Nami, hyvin olet tuunaillut niin herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
 4. Tuo on tosi tärkeää, mistä kerrot. Tuota ei ole helppo tajuta, jos ei ole mitään pulmaa itsellä: no, eihän tässä nyt mitään leivänmurua näy. Toitota vaan. Meillä on keväällä juhlat tulossa ja yksi keliakia ihminen tulee myös. Pitää oikein tarkkaan miettiä, miten käpälöi hänen eväitään. Tämän päivän meidän paikallislehdessä mainostettiin Porokylän leipomon gluteenittomia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Porokylä on muistaakseni Nurmeksessa päin. En tiedä onko noita eväitä teillä päin vai täällä Itä-Suomessa myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin aina mä tunnen, että en turhaan paasaa, kun joku sanoo vasta nyt ymmärtävänsä, että kuinka tarkkaa se on. Lauantaina kuuntelin taas huokailua lihatiskillä, kun aloitin "mulla on keliakia".. Sen kerron vain syystä, että ei oteta sitä "korppujauhopihtiä".... On tosi ikävää joutua kertomaan kaupan tädille mun keliakiasta, mutta kun se on ainoa tapa saada se puhdas työväline käyttöön.... Tosi ikävää on vielä se, että joutuu kuuntelemaan sitä huokailua... kun on kyse kuitenkin mun terveydestä eli mun lääkkeestäni... Mutta siis upeeta, jos sain sullekin jaettua uutta tietoa

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.