maanantai 2. kesäkuuta 2014

Raakakakku workshopissa opittiin tekemään raakakakkuja

Mulla on ollut jo pitkään halua alkaa raakakakkuilemaan. Jostain syystä en vaan ole saanut otettua itseäni niskasta kiinni. Nyt kuitenkin tuli mahdollisuus käydä katsastamassa GreenStreetin workshopissa, että miten niitä kakkuja sitten oikein tehdään.  Eihän siis kuitenkaan pelkästään katsastettu, vaan pääsimme itse siis tositoimiin. Mikäs sen parempi tapa oppia kakkujen salohin, kun tehdä itse. Näin se jää parhaiten päähänkin.

Greenstreetissä on mahdollisuus päästä workshopien avulla sekä raakakakkujen että myös raakasuklaan lumottuun maailmaan. Itse olen nyt käynyt molemmat workshopit. Voin suositella, jos tämä aihe kiinnostaa. GreenStreetin kautta voi myös järjestää vaikka tykypäivän tapahtumia omalle työpaikalleen tai heidän tiloihin Helsingin Kalevankadulle. Ihan vaan vinkiksi.

Tällaisia upeita ihanuuksia meidän kaksi ryhmää sai aikaiseksi. Teimme Mustikkasuklaa- ja puolukkakinuskikakut.



Raakakakku workshopin vetäjänä meillä oli ihanan pirtsakka Tiia

 

Millaisia aineita raakakakkuihin sitten voisi käyttää? 
Pähkinöitä, taateleita, manteleita, kaakaopapuja, macaa, kookosöljyä, kaakaovoita, hunajaa, avokadoa, kookospalmusokeria, kookoshiutaleita, mustikoita, puolukoita ja paljon muutakin.


Meidän ryhmämme teki suklaamustikkakakun. 

Teimme pohjan, johon tuli muun muassa pähkinää ja taateleita ja vähän muutakin.
Kun pohja oli mielestämme valmis, pitihän sitä maistellakin. 


Sitten teimme täytteen. 


Kaakaovoi sulatettiin vesihauteessa. 


Suomalaista superfoodia parhaimmillaan mustikka ja puolukka. 
Näissä on ravintoarvot kohdallaan. 

  

Työkaverini Tuula lupasi, että saan antaa hänelle kasvot. 
Tässä hän nyt on mun IPhoto-valokuvaajani ja mun korujentekijä.
Yhdessä me katsottiin, että millainen "soppa" saadaan aikaiseksi kera vielä erään ystävän Mervin. 


Kun pohja oli valmis, se taputeltiin irtopohjavuokaan. 
Päälle levitettiin täyte ja koristeltiin. 
Sen jälkeen kakku laitettiin pakastimeen "hyhmettymään". 


Meidän kanssa workshopissa olevan toinen ryhmä teki herkullisen puolukkakinuskikakun.
Kinuskinmaku tuli raaka-aineista, joten karkkikinuskiahan ei tällaisissa kakuissa ole ollenkaan.   
Kakut valmistuvat hyvin ravinnerikkaista aineista, joten soveltuu hyvin välipalaksi.


Ennen kuin päästiin syömään piti ottaa kuvia ja sitten vähän kuvia ja vielä vähän kuvia.


Sitten joku otti kuvaajasta kuvan. Taisi olla tuo mun IPhonekuvaajani Tuula.



Tällaiset kakut tuli pöytään.


Hetken päästä kakut olivat tällaisia.
Kunnes sitten lopulta niistä ei ollut enää kuin muisto jäljellä. Herkkua.


Mun sydämeni on menetetty näille kakuille ja raaka-aineille.
Suosittelen kokeilemaan, jos kohdalle sattuu. 
Sitten jos sattuu oikein kovasti, niin siinä vaiheessa kannattaa jo osallistua Workshopiin.

Keliaakkkona sanon, että taatusti on gluteenittomia.
Hyvin harvoin taidetaan näissä kakuissa mitään gluteenia sisältävää käyttää
(tuo aina kannattaa tarkistaa kuitenkin tekijältä, koska kerran olen törmännyt siihen, 
että oli käytetty spelttiä jossain superfood-jutussa). 

Maiju

20 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja, noita haluaisin oppia tekemään! Terveellisiäkin, ihan superfoodia...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin hurtahtanut näihin ja saanut näistä NIIN hyvän olon itselleni.

      Poista
  2. No kyllä näyttää herkuilta! Minäkin olen jo pitkään suunnitellut tekeväni raakakakkua, nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin on nyt pähkinät likoamassa. Pitää lähteä niitä murskaamaan ;)

      Poista
  3. Ihan vesi herahti kielelle kuvia katsellessa! Noita olisi ihana oppia tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Niin on herkkua ja terveellistä välipalaa. Ei siis ollenkaan mitään sokeripommeja, vaan aitoa superfoodia ;)

      Poista
  4. Huippua, kun olit mukana ja oli tosi mukava tutustua sinuun! :) Teitte kyllä superherkulliset kakut! Mun oli pakko tehdä seuraavana päivänä kotonakin tota puolukka-kinuskikakkua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli niin hyvää ja sain niin hyviä ideoita, joista jo yhden eilen toteutin

      Poista
  5. Voi ihania ja niin kovin herkullisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on herkut kohdillaan. Niin on myös ravintoarvotkin ;)

      Poista
  6. Moikka ihanaine ♥ Mua ei noi raakakakut kiinnost hah mut halusi kommentoira sitä, ku sua on arvosteltu jossai sivustol ja täälki joskus joku jottai valittaa..Munst sul on torel kaunis hoikka vartalo ja upeet sääret ♥ Et kyl ol nähnykkä baari Pirkkoa hah..Pukeurut persoonallisest mut ei liian nuorekkaasti eli mittä vesiraja minimekkoi ei ol, vaik sääriin kyl semmonenkki kävis ♥ Osaat hyvi yhristel eri värejä ja tehrä kokonaisuure vaateet ja korut ja kynnet on kaik samaa tyyliä alust loppu ♥ Harva sun ikäne on noi hyväs kuasis ja tosiaa kroppa hoikka ja kaik ♥ Suomalaise ova piru kateellist porukka ja ain pittä jottai arvostel ..Jos ei ihmine kiinnost ni mitä pirua sun blogias sit lukke, kyl näit vaihtoehtoi ol miljoona. Luulis et on paremppaki tekemist, ku arvostel jottai ihmist netis voi voi..Toivon et olisi itekki noi nuarekas sun ikäsen, ny, täl hetkel olen 41 vuottias ja kaik luulee mua 25-30 ku mul on iha baby face hah ♥ Ole semmone just ku haluat ja eläma on lyhyt ni kannatta tehrä just mitä haluaa eikkä mitä muut orotta ♥ Oikke kivaa kesä jatko, sinä ihanaine väripilkku ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua ihanaista Johannaa. Sä kirjoitat just niin aidolla ihanalla murteella ja oot kyllä niin superkannustava. Mitäs me siitä, jos ei kaikki tykkää, ongelma ei ole meidän, vaan niiden toisten ;) Superihanaa päivää sulle ihanaiselle.

      Poista
  7. Nuo raakakakut kiinnostavat kyllä minuakin. Tuohan käy sekä vegaanille että jos on keliakia. Ja tietysti kaikille muillekin ja on terveellistäkin. Pitää varmaan siihen Karitan kirjaan tutustua. Olet kyllä antanut minulle intoa tuohon terveelliseen elämään. Ostin tänään pari paitaa ja pöksyt sekä tossut - aion teetättää saliohjelman ja ruveta liikkumaan enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos olen voinut olla esimerkkinä. Mä suosittelen sulle Sara la Fontainen kirjaa Healthy kitchen. Se on NIIN kaunis ja se on NIIN hyvä. Mulla on molemmat ja Saran kirjan ostaisin ensimmäisenä ;)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Katsastan tuon Saran kirjan.

      Poista
  8. Vetelän olosii kakkui, ei vaikuta hyviltä!
    Sokerileipuri Armi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vetelyys vaikutelma varmaan johtui siitä, että kakut eivät ehtineet olla tarpeeksi kauan pakkasessa. Se ei vaikuttanut mitenkään makuun. Voin taata, että näissä kakuissa on paremmin ravintoaineet kohdillaan kuin sokerikakuissa. Suosittelen laajentamaan reviiriä raakakakkuihun, vaikka varmaan epäilet niiden hyvyyttä. ;)

      Poista
  9. Raakakakut ovat ihania:) Mä taisin olla ensimmäinen suomalainen blogi joka bloggasi sellaisista vajaa 6 vuotta sitten.Mutta aika kaloripitoisia ne ovat;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis ollut askeleen edellä ;) Itse vasta varmaan vuosi sitten maistoin ensimmäistä kertaa ja koukutuin ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.