tiistai 17. kesäkuuta 2014

Schnitzerin gluteenittomien keksien tuunaaminen
Kiireisenä ihmisenä mä olen nykyään todella huono leipomaan. Siksi mä usein tyydyn valmistuotteisiin tai joskus siis jopa niiden tuunaamiseen. Yhtenä iltana mun alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Kaapista löytyi Schnitzerin gluteenittomia keksejä, Bionan pähkinävoita ja CocoVi:n mulperimarjoja. Siitä se ajatus sitten lähti.

Tuli taas mieleeni, että kuinka helppoa onkaan tehdä vierasvaraksi erikoisruokavaliota noudattavalle keliaakikolle kekseistä tällainen pieni "leivos". Miettikää nyt, että jos tarjoaa tavallisen keksin tai tarjoaa tällaisen hieman tuunatun version, kumpi näyttää herkullisemmalta? No tämä tietenkin.

Ihan vaan vinkiksi. Keksien päälle olisi tietenkin voinut tehdä myös itse jonkun tuorejuustotahnan. Sitäkin mä harkitsin. Tällä kertaa näissä ratkaisi vain tuo helppous ja nopeus sekä se, että mitä kaapista löytyi valmiina.


Näitä siis käytin:


Nämä keksit olivat sopivat "pehmeitä" tähän.


Oriola on avannut gluteenittomien tuotteiden verkkokaupan keväällä.

Alekoodilla FBGLUT kaikki saavat -15% alennusta tilauksen normaalihintaisista tuotteista. 
Alekoodi on voimassa 31.7.2014 saakka. Yli 50€ tilaukset ilman toimitusmaksua.
 

 Gluteenittomia keksejä löytyy myös tuota verkkokaupasta, jotka soveltuvat tällaisten pienten leivonnaisten tuunaamiseen.

Maiju


8 kommenttia:

 1. Itse lupauduin tekemään juhannukseksi gluteenittoman juustokakun. Onneksi se on helppoa kun kaupan hyllyltä löytyy gluteenittomia keksejä kakun pohjaan. Baileysjuustokakku on niin herkkua, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi todellakin löytyy noita gluteenittomia tuotteita kaupasta suhteellisen hyvin. Tarkkana vaan saa olla kaikkien tuotteiden kanssa kun tekee gluteenitonta, kun joutuu lukemaan kaikki tuoteselosteet niin tarkkaan ;)

   Poista
 2. Kiva, kun kirjoitat gluteenittomista herkuista. Niistä löytää hyviä vinkkejä. Välillä on mullakin tarvetta tarjoilla gluteenittomia ruokia ja kun vielä on aika vähän kokemusta niistä, hyvät vinkit ovat ennemmänkin kuin tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos on hyötyä näistä. Jos katselet kategoriasta vanhempia juttuja, voit löytää sieltä hyviä pikkuvinkkejä tarjoiluihin.

   Poista
 3. Mulla myös jussiksi suunnitteilla gluteeniton juustomansikkakakku ♡ Glut. kakkupohja on ihan paras. Meillä tehdään sellainen nykyään aina vaikka glut. tytär ei olis tulossakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gluteeniton pohja todellakin on monta kertaa parempi kuin normijauhoilla tehdyt.

   Poista
 4. Ihania herkkuja olet loihtinut ja varsin vaivattomasti vielä. Muistan, kun 12 vuotta sitten tytön kastepapilla oli keliakia ja olipa työn takana vielä silloin löytää jotain tarjottavaa ja yleensäkin löytää tietoa siitä millaisia ruokia voi tarjota. Mutta kyllä pappikin sai kahvin lisäksi murua kaapunsa alle ja yhä edelleenkin toimii virassaan, joten en ainakaan kovin pahasti kai epäonnistunut tarjoilussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän aina välistä päästä helpolla ja etsiä helppoja ideoita, joilla saa esim. tällaista arkikekseistäkin vähän maukkaampia.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.