torstai 24. heinäkuuta 2014

Aurinkolasifriikki - ai mää vai?

Mä joskus kirjoitin postauksen siitä, että olen huulipunafriikki, nyt tunnustan toisen asian. Mulla on siis toinenkin intohimo ja se on aurinkolasit. Suurin osa on ostettu matkoilta monen vuoden aikana ja osan olen saattanut ostaa myös kirppariltakin. Nyt pariin vuoteen en ole ostanut kuin yksittäisiä laseja. Jotenkin mä vaan tykkään asustaa asuni niin, että lasitkin sointuisi asun väriin. Kun kävin mun lasejani läpi huomasin kuitenkin, että jostain syystä pinkki-mustia on useita. Kun tein lasi-inventaarion sain lopputulokseksi 27 aurinkolasit. Tosin mä vähän epäilen, että muutamia saattaa löytyä jostain kassin pohjalta tai työpaikalta. Itse veikkasin ennen laskutoimitusta, että mulla olisi ollut 30:t lasit.

Mulla on todella herkät silmät ja tarvitsen aurinkolaseja silmien suojaksi, koska en vaan kärsi olla aurinkoisella ilmalla ilman laseja.

Täytyy sanoa, että onneksi en tarvitse silmälaseja (tai tarvitsisin, mutta en pidä).  Koska näin ollen voin ostaa halpislaseja ja niitähän mun lasit suurimmaksi osaksi on.


Laseja löytyy siis eriväreissä, löytyy timanteilla ja ilman. 
Löytyy siis aivan varmasti melkein joka lähtöön. Mun teki jo viime kesänä mieli tehdä tämä postaus, mutta en vaan ehtinyt "keräämään" mun lasejani kaikkia yhteen paikkaan. Olen meinaan hajauttanut lasit vähän eri paikkoihin, jotta aina olisi muutamat lasit siellä missä niitä tarvitaan. 

Kun levitin nämä lasit mökillä terassilaudoituksella ja appiukko  ulos, niin huudahdus oli "voi herrajum... sentään". Naurua piisasi sitten yhdelle jos toiselle. Mun mies oli viisaasti hiljaa ja tyytyi vain hymähtelemään. Mä tyydyin toteamaan, että onneksi ei ole merkkilaseja.


Vaikka siis mulla on noita laseja noinkin paljon, tuli aiemmin jo viikolla mieheltä kommenttia, 
että sä voi käyttää tuollaisia aurinkolaseja prätkäkypärän kanssa.
Siis en voi vai? No en kai sitten.

Eilen lähdimme katsomaan miehelle aurinkolaseja. 
Hän suuntasi prätkän keulan kohti Helsingin vilkasta Mannerheimintietä. 
Siellä sitten kohti Esan Optiikkaa

Kokeilimme molemmat Gatorz -valmistajan laseja.
Sellaiset sitten lähti matkaan molemmille, kun saatiin ne sopuhintaan.
Itse tilasin vielä omiini peililinssit, jotka saan jälkitoimituksena.

Tällainen prätkäpariskunta me ollaan. 


Kyllä meidän nyt kelpaa päristellä kun on kunnon lasit molemmilla.

Varmaan mun aurinkolasikiintiö on nyt tässä. 
Pitää varmaan vähän lajitella noita aurinkolasejaan ja laittaa kiertoonkin muutamat. 

Maiju

17 kommenttia:

 1. No kylläpäs sulla niitä onkin aikas reippaasti.Varmaan laatu kamaa ,etkä voi myydä pois jos joskus vaikka tarvitsisit just niitä,mulle meinaan kävis ainakin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että muutamat voisi laittaa kiertoon, kun tarkkaan valitsisi ;)

   Poista
 2. Valtavakokoelma laseja kyllä on! Eipä ole lasit varmaan koskaan hukassa kun niitä on useammat :) Kivat noi prätkälasit. Itselläni kypärässä visiiri ja sen kanssa vähän vaikea pitää ylipäätään mitään laseja, näin ainakin itse koen :) Mukavaa päivää Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa joskus jotkut tietyt olla kadoksissa. Sitte. On jotkut lempparilasit, joita pitää useammin kuin muita. Mulla myös visiiri kypärässä, siinä pitää olla tarkka mitkä mahtuu alle ;)

   Poista
 3. Oi ihanuus mikä kokoelma! Mun pitää ne lasit saada vahvuuksilla, niin ei voi tuommoista valikoimaa pitää. Vaan olisihan se upeaa, kun voisi asustaa kokonaisuudet lasien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätätapauksissa piilolinssit silmiin ja sitten kelpaa tällaiset lasit ;)

   Poista
 4. Maiju, ihan uskomatonta! Missä sä edes säilytät noita kaikkia? Sä oot kyllä aivan uskomattoman energinen. Missä ihmeen välissä sä ehdit tehdä nämä kaikki eri some-päivitykset? Supernainen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esan optiikassa oltiin valmiit myymään teline eteiseen, mutta mä olen selvinnyt vielä ilman telinettä.

   Poista
 5. Mopoillessa pitää olla katu-uskottavat lasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän mulle selitettiin ja siksi piti ostaa noi mopolasit ;)

   Poista
 6. Tykkään noista sinun persoonallisista aurinkolaseista, etenkin noista, joissa on iso "ruutu" tai linssi kai tuo on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isolinssiset on kivoja,kun peittää niin suuren osan naamasta.Kaikki mallit eivät istu ja olen oppinut periaatteessa tietämään, että mikä malli mulle sopii.

   Poista
 7. On sulla kokoelma! Oletko muuten tutustunut sellaisin laseihin, joissa linssejä ympäröi pehmustettu reuna? Ehdottomasti parhaat ajolasit herkkäsilmäiselle, mä en pysty kylmällä ilmalla muita pitämääkään. Ebaysta olen tilannut omani ja taisi hintaa tulla alle kymppi postikuluineen. Ja se pehmuste on tietty lasien sisäpuolella ;) =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parit lasit vaan ;) En ole tutustunut sellaisiin laseihin. Löytyisköhän ne jollain tietyllä hakusanalla? Ebaysta olen myös laseja välistä tilannut.

   Poista
  2. Hmmm, mä olen omani pari-kolme vuotta sitten tilannut, taisin ihan vaan etsiä haulla "biker" aurinkolasiosiosta ja törmäsin noihin. Merkki on Chopper, jos se vaikka auttaisi :) Lidlissä oli viime viikolla polkupyöräilijöille vastaavat myynnissä, mutta niissä oli vaihdettat linssit ja mun mielestäni se pehmuste oli huonompi kun mun laseissa.

   Poista
 8. Noi keltaiset on kaikkein makeimmat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis noi miehen lasit? Mä saan kanssa kohta omat peilit ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.