tiistai 8. heinäkuuta 2014

Raaseporin raunioilla


Viime kesänä kävin siskon tytön kanssa visiitillä Raaseporin raunioilla ja ehdottelut siellä käyntiä nyt lomalla miehelleni. Kun mökiltä on suhteellisen kiva ajomatka sinne, niin mehän sunnuntaina sinne huristeltiin. Kyllä se on kiva paikka ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

Linna on rakennettu sinne todennäköisesti 1370-luvun puolivälissä. Linnan toinen rakennusvaihe on aloitettu 1440-luvulla, jolloin linnaa laajennettiin.

Alueella on luontopolkuja ja muun muassa lemmenpolku, harmi kun meillä oli ajovarusteet päällä, joten ei jaksettu lähteä tällä kertaa ajokengissä kuumalla ilmalla katsomaan, että mitä muuta sieltä olisi löytynyt.Linna on upean näköinen ja suosittelen kipeämään ylimpään kerrokseen saakka. 
Kannattaa laittaa hyvät kengät jalkaan.  

Tässä mun oma harrikkakuskini poseeraa, sanoi, että sitten on kesän poseeraukset poseerattu.Luonto on Raaseporissa niin kaunista ja niin lähellä. 
Monet tulevat paikan päälle pienillä veneillä ja kiinnittävät veneen tähän pieneen laituriin. 


Sitten oli pakko leikkiä vähän maalaistyttöä ja leikitellä heinäpaaleissa.Olen aiemminkin sanonut, että pitäisi enemmän arvostaa kotimaan matkailua. Mä yritän tehdä sitä ehdottomasti tällä lomallani. Suosittelen tätä muillekin. 


Maiju 

16 kommenttia:

 1. Kiva paikka :-) Suosittelen myös käyntiä tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, vähän harmitti kun oli noi ajosaappaat jalassa, niiden kanssa ei voinut oikein lähteä paikkaa kiertämään. Linnaan tutustuttiin ja käytiin kahvilla.

   Poista
 2. Kotimaanmatkailu on kyllä kivaa! Ehdottomasti koetamme mekin, ainakin tehdä enemmän eikä vaan olla kotona. Lähiseuduillakin voi onneksi matkailla kun lomiin on vielä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ja sitä vaan pitäisi tehdä enemmän. Mä olen kyllä NIIN päättänyt kantaa roponi enemmän kotimaan yrittäjille nykyään ;)

   Poista
 3. Oo Raaseporin linna! :D Muistoja ihan tulee mieleen :3 Joskus lapsena tuli siellä käytyä ja kuulin jonkun tarinankin siitä mutta en sitä enää muista :D

  VastaaPoista
 4. Jahas, nyt tais viesti mennä omille teilleen. Mut ei siin muuta, kuin mietin että taitaa olla käymätön mulle tuo kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyy uusia käymättömiä kohteita ;)

   Poista
 5. Vanhat linnat ja linnanrauniot ovat upeita. Me käytiin viimekesänä Turun linnassa ja oli siinä kummastelemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole muuten käynyt koskaan Turunlinnassa, pitää varmaan sekin aukko paikata ;)

   Poista
 6. Ja tervetuloa myös Saimaannorpaan asuinsijoille Savonlinnaan, täällä hieno Olavinlinna ja torilta lörtsyt ja muikkuterassille, sekä paljon motoristit käy täällä Oravissa, eilenki oli ainaki 10 pyörää. Oravista pääsee joko itse meloen tai venetaksilla tai reittiliikenteellä Linnansaaren kansallispuistoon, Suosittelen ehdottomasti Savonlinnan seutua ja varsinkin Oravia kesämatkailussa :) http://www.saimaaholiday.net/oravi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savonlinnaan taitaa olla pyörällä vähän liian pitkä matka... Tai pitäisi pitää useita taukoja... pitää varmana vielä harjoitella ;)
   Multa kyllä jäisi lörtsyt syömättä, kun olen keliaakikko, mutta ehkä jotain muuta löytyisi ;)
   Aikonaan on tullut 90-luvulla käytyä useaan kertaan, kun veljellä on mökki vähän siellä päin.

   Poista
 7. ♥ ihana, kesäinen postaus! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kesällä kirjoitellaan vähän tällaisia menopostauksia ;)

   Poista
 8. Kyllä, kotimaan matkailu kunniaan! Heh, sun harrikkakuski sentään suostuu poseeraamaan, mun kanssamopoilijastani täytyy kuvat napata salaa ja julkaisuluvan saaminen vaatii lähes kirjalliset perustelut ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotomaamme on niin kaunis, että kyllä tätä kelpaa katsella. Mun mies sanoo aina poseeraamisesta, että riittää kun yksi perheessä poseeraa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.