torstai 27. marraskuuta 2014

Hyväksyn itseni - hyväksytkö sinä minut?

Aina välistä taas tulee noita kommentteja mun ulkonäöstäni, että milloin on ryppyjä siellä ja milloin on ryppyjä täällä. Milloin mun silmäpussit herättää huomoita ja milloin on kulmakarvat väärin päin päässäni.  Olen aina sanonut, että itse hyväksyn mun ryppyni, mä olen kuitenkin jo 52-vuotias ja käsittääkseni tässä iässä kuuluukin olla ryppyjä kasvoissa. Täytyy sanoa, että voisi asiat olla paljon huonomminkin. Onko sillä itse asiassa mitään väliä, siis näillä rypyillä? Yritän pitää itsestäni huolta, mutta en ole kauhean kriittinen omien vikojen suhteen, enää tässä iässä ne ei ole elämää tärkeämpiä asioita.

Mistä tulee tämä ihmisten tarve puuttua toisen ulkonäköön? Itse en koskaan puutu toisen ihmisen ulkonäköön. Jollekin ihmiselle on omaan ulkonäköön liittyvät seikat hyvinkin arka asia. Minä kuuluun siihen ryhmään, joka hyväksyy itsensä ja toivon, että iloinen mieleni korvaa sen mitä jossain muussa olen menettänyt. Kaikki ulkonäkööni liittyvät kommentit tulee aina tietenkin anonyymisti. Mikä tarkoitus on tällaisilla kommenteilla? Onko tarkoitus vaan yrittää vetää mattoa jalkojen alta vai harmittaako omassa ulkonäössään joku seikka?

Mitä jos nyt vaan mentäis kaikki peilin eteen ja katsottais mitä sieltä peilistä näkyy? Jos peilistä näkyy väsyneet kasvot, niin voisiko ajatella, että keskittyisi sitten vaikka hymyyn tai johonkin toiseen hyvään asiaan siinä ulkonäössään.

Käytännössä siis tarkoittaa sitä, että jos mun silmäpussit häiritsee, niin keskity johonkin toiseen asiaan mun ulkonäössäni. Koska voi olla, että siitä löytyy joku hyvä kohta kuitenkin.Naurettiin työkaverin kanssa, että mitä enemmän "kikattelen" sitä enemmän mun
naururyppyni tulee esiin. Mitä siitä. Pois en antaisi yhtään ryppyäni,
koska niissä näkyy mun eletty elämäni.  
Mitä tulee noihin silmäpusseihin, niin niitä ei nukkumalla saa pois. 
Jokainen kuitenkin tietää, että elän hyvin terveellistä elämää ja yritän näin pitää itsestäni huolta.


Käytännössä mä voisin katsoa kuvissa aina muualle ja peitellä kasvojani,
peitellä todellisuutta. Miksi sen tekisin? En tee sitä, koska
haluan näyttää, että tämän ikäisellä kuuluu olla kasvoissa
jo eletyn elämän jäljet. Tästä ei siis tullut tänään asupostaus, vaan ajattelin vähän herätellä
teitä ajattelemaan, että mikä on elämässä tärkeintä? 
No tuskin ainakaan mun silmäryppyni tai -pussini. 

Elämässä tärkeintä on hyväksyä itse itsensä ja 
hyväksyä myös lähimmäinen sellaisena kuin he ovat.

Maiju

69 kommenttia:

 1. Olet kaunis nainen. Piste. Epäilen, että jälleen kerran on kyse kateudesta. Kateus voi kummuta myös kaikista kivoista kutsuista, mitä saat ja kivoja paketteja ja muuta. Tällaisia ihmiset ovat. Ikävää. Nauti kuitenkin kaikesta ja älä välitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla kyse myös suorapuheisuudesta. Ei välttämättä ymmärretä sitä, että sillä ei vaan ole merkitystä, ainakaan itselleni, että onko ryppyjä tai onko silmäpusseja. Mä keskityn vain siihen, että mä voin hyvin.

   Poista
  2. Suorapuheisuudesta? Moukkamaisuudesta!

   Poista
  3. Jotkut viestit ovat olleet sellaisia, että niillä on loukkaamisen tarkoitus ja jotkut sitten vähän humoristiseen sävyyn heitetty. Ulkonäkö on vaan sellaiseen vähän vaarallinen aihe.

   Poista
 2. Voi argh tuollaisille kommenteille sinun puolestasi!! Olen kyllä itsekin huomannut ja miettinyt, että miten aikuisilla ihmisillä on niin herkällä liipaisimella lähteä haukkumaan tai kiusaamaan toisia täällä virtuaalimaailmassa..? Ja sitten puidaan kuinka saataisiin koulukiusaaminen loppumaan - ei ainakaan niin, että annetaan mallia, että on ok puida/ kommentoida/ haukkua ihmisten ulkonäköä, jos sen voi tehdä anonyymisti.

  Olen toistakymmentä vuotta sinua nuorempi, mutta ihailen sitä energiaa ja fiilistä, mikä sinusta huokuu. Kyllä siinä on jäänyt silmäpussit ja rypyt ihan totaalisesti huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmaan olet keskittynyt siihen olennaiseen eli johonkin muuhun ;)

   Poista
 3. täytyy kyllä myöntää, että en ole sinun silmäpusseja huomannut!!!! onko sinulla niitä? luin ihan tässä nopeasti blogeja kahvitauolla ja pakko oli tulla heti kommentoimaan!!! meillä kaikilla on ihanat rypyt mutta niille annamme piut paut!!! Se on vain upeaa, elettyä elämään.

  Nautitaan elämästämme me upeat naiset ja etenkin sinä ihana energinen Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan elämästä ja keskitytään edelleenkin vaan näihin positiivisuuksiin.. siinä ei tunnu mitkään pussit. Mun yksi kaveri juuri kysyi, että missä sulla on ne pussit... kun hän ei ole livenä nähnyt... Liian hyvä kamera tuo esiin ja korostaakin tiettyjä asioita ;)

   Poista
  2. Digikamera on niin raaka, että se näyttää jopa sitä mitä silmä ei näe.

   Poista
  3. Sitä se on... Mä sain jopa mun 27-vuotiaan työkaverin poimut esiin mun kameralla... ja sain hänelle elinikäisen trauman niistä ;) Silmällä ei nähnyt mitään ;)

   Poista
  4. Yksi fotari selitti mulle tarkkaan sen mekanismin. Filmikamera on ihan toinen juttu, samoin padit ja kännykkäkamerat. Kuvat ovat softimpia (lue armollisempia) ; )

   Poista
  5. Se on kyllä aivan niin. Kännyllä saa vähän armollisempia lähikuvia ;)

   Poista
 4. Ehkä kateus ja sitä kautta tuollainen käytös, kohdentuu rohkeuteesi tuoda itseäsi ja kokemuksiasi julki ja sitten 'puukotetaan selkään' kun itsellä ei ole omassa elämässään kivaa. Vaikea asia. Teflonia pintaa ja jatka omalla tyylilläsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse mielelläni nostan esiin asioita, joista haluan, että puhutaan. Itse olen luonnollisen kauneuden puolesta puhuja. Käytän kosmetiikkaa, mutta muihin toimenpiteisiin mä en suostuisi.

   Poista
 5. Hyvä Maiju - niin just !

  -Kaija-

  VastaaPoista
 6. Aarkkk sanooko joku oikeesti noin? En itse kyllä kehtais enkä jaksais puuttua toisten "virheisiin" kun meissä jokaisessa on parantamisen varaa jos niikseen tulee. Itse tajusin, että kun kolkyt tuli mittariin niin johan alkoi alamäki, tuli ensimmäiset rypyt tai ilmejuonteet, kummin vain. Nyt kun kolmekymppisistäkin on jo aikaa on iho tosiaankin pahin painajaiseni ja varsinkin ne kammottavat silmäpussit jotka kuvissa näkyvät turhankin tehokkaasti. Kauhistelen ikääntymistäni mutta silti en jaksaisi tuumailla toisten ryppyjä. Itse olen alusta saakka ihaillut kuviasi ja blogiasi, olisipa jokainen nainen yhtä rohkea ja sinut itsensä kanssa. Olet Maiju ihana, pysy juuri tuollaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän pysyä... sitä mä hoen aina ihmisille, jotka ovat vähän erilaisia, että pysyisivät juuri omina itsenään, eikä muuttuisi. Joten toivon, että pysyn itsekin ;)

   Poista
  2. Pysyt sie. Ja mun pitäisi kans olla itseeni tyytyväinen vaan aina on muka jotain valittamista itsessäni.

   Poista
  3. Itse opin vasta iän myötä hyväksymään itseni.

   Poista
 7. Olet paras just tuollaisena, iloisena ja pirteänä itsenäsi.

  VastaaPoista
 8. Niin kauniisti ja rehellisesti itseän rakastaen kirjoitit <3 pyyhin silmäkulmia.
  Hyvä Maiju <3 Ihanaa puhetta itsensä kanssa kasvamisesta. Kaikki me vanhetaan ajan myötä, toiset nauaren toiset naamaa kiristellen -isoäitini viisaita sanoja lainaten.

  Sulla on aivan mahtavan aurinkoinen hymy. Bongasin sun hymyn taannoin BID tapahtumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana. Vasta varmaan pari vuotta sitten mä tajusin, että ei kannata itseään piiskata etsimällä omia virheitään. Pitää vaan nauttia elämästään ja iloita.

   Poista
 9. Siis voi kauhea ihmisten moukkamaisuutta ja huonoja tapoja!
  Olen iteskin joutunut arvostelun kohteeksi, jopa kolleegan taholta. Ylenkatsomalla ja haukkumalla pukeutumistani saati persoonallisuutani. Tai arvostelemalla kotiani, valintoja ja jopa ihmetellen työpäivän verran miksi menin niin nopeaa avioon:) Piilo v***lua ja selän takana puhumista jne.
  Minusta kaikki tuo on niin sairasta touhua että en voi aina edes ymmärtää.

  Oot kuule upea mimmin ja saat olla itsestäsi ylpeä! Hyvä kirjoitus Maiju! Lippu korkeelle ja rintaa röyhistäen eteenpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ylpeitä itsestämme, arvostakaamme itseämme ja nautitaan elämästä. Näin se menee ;)

   Poista
 10. Voisin kirjoittaa aiheesta pitkänkin jutun, mutta yritän tiivistää ajatukseni. Kuten Elisa tuolla aikaisemmin sanoi, että on niin hiton helppoa täällä virtuaalimaailmassa anonyymina ja jopa nimelläkin antaa negatiivistä palautetta. Tähän törmää päivittäin mm. fb:ssa ja blogeissa ja yleensä kommentointi ei edes mitenkään liity asian ytimeen vaan on joku epäolennainen juttu. Itse olen ymmärtänyt tämän sinun blogisi sellaiseksi, että kerrot terveistä elämäntavoista, kauniista vaatteista ja asusteista ja itsensä hemmottelemisesta, positiivisuudesta yms. Jos jokaisen silmäpussin ja rypyn, auki olevan suun ja kulmakarvan asento vie huomion, niin silloin ei ilmeisesti ole oivaltanut blogisi sanomaa.
  Se nyt vaan on luonnolaki, että ikääntyminen näkyy monellakin tavalla. Ei viiskymppisen saatikka omanikäiseni (67v) kuulukkaan näyttää kakskymppiseltä tai edes kolmekymppiseltä. Ryppyjä tulee ja silmäpussitkin vaivaavat, iho muuttuu, kroppakin muuttuu vaikka paino pysyisi kurissa. Tämä ei tarkoita sitä, että olisi jotenkin ruma. Muutokset voi kääntää edukseen sisältäpäin tulevalla kauneudella ja hymyllä, meikeillä saat "ihmeitä" aikaiseksi ja vaatteet, joissa viihdyt saa olemukseen itsevarmuutta ja ryhdikkyyttä.Tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa, jos se ei sovi muille niin se on sitten enempi heidän ongelmansa. Ellei ole mitään positiivista kommentoitavaa niin voisi ehkä jättää sen negatiivisenkin näppäilemättä.
  Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, ollaan kiitollisia terveistä päivistä ja ennenkaikkea arvostetaan itseämme ja toisiamme ryppyinemme päivinemme. Etiäpäin rinta rottingilla omana itsenämme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin Arja... Ja sä olet niin hyvä esimerkki, että kuinka hyvältä voikaan näyttää sitten 15 vuoden päästä... Upea nainen ja aina niin positiivinen. Rinta rottingilla mennään... kukalliset korkokengät jalassa ;)

   Poista
 11. Maiju, ethän vaan muutu! Sinun kaltaistasi energiapakkausta ja positiivisuuden lähettilästä saa hakea ja vielä kuinka jaat sitä meille blogisi lukijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä lupaan Tiina, että en muutu. Enkä edes lupaa vähentää sitä hymyilyä, vaikka ne pussit tulisi kuinka näkyviin ;)

   Poista
 12. Kyllä lukijoissa kaikenlaisia moukkia löytyy. Rumasti sanominen ei ole suorapuheisuutta, ainostaan tyhmyyttä ja ala-arvoista. On niin pelkurimaista arvostella ja haukkua nimettömänä, ja vielä aivan epäolennaisista asioista. En voi kertakaikkiaan käsittää, miksi jonkun täytyy mollata - kateudesta luultavasti. Voisi kuvitella, että jos joku blogi/bloggaaja noin kovasti ärsyttää, pysyisi pois lukijoista. Ryppyjä meidän ikäisellä kuuluukin olla, rapakon takaiset julkkisnaiset ylileikattuine kasvoineen ne vasta kamalia ovat. Sinun iloista olemusta katsoessa ei todellakaan ensimmäisenä kiinnitä huomioita ryppyihin, vaan pirteään ja positiiviseen olemukseen. Kyllä noilla haukkujilla täytyy olla todella musta maailmankuva, kun kaikessa haluavat nähdä vain negatiivista ja ikävää. Jatka samaan malliin ja jätä ikävät kommentit huomioimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse sanoisi koskaan toiselle mitään hänen ulkonäöstään... Vaikka sitä ei tarkoittaisi pahalla, niin sen voi ymmärtää niin. Vaarallinen alue.

   Poista
 13. Minä en kyllä ole silmäpussejasi huomannut; naurunrypyt ja ilon kyllä! Olen itsekin kirjoittanut tästä itsensä ja ryppyjensä hyväksymisestä, mutta anonyyjä kommentoijia päin on turha edes pyllistää. Sinun vauhtisi on tosin sellainen, että tuskin ehtisitkään;) Ihana olet❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naururyppyjähän ne... ja sen myötä tulee vähän pusseja... mutta ne kuuluu vaan tähän ikään, saa olla, poistamaan ei niitä aleta ;)

   Poista
 14. Mitä ihmeen väliä jollain silmäpusseilla tai muulla vastaavalla asialla on näin isossa maailmassa? En ikinä kiinnitä moisiin pinnallisiin pikkujuttuihin huomiota, kyllä se tärkein on ihminen itsessään, mitä löytyy sisältä ja sydämestä <3 Hyvä Maiju, asenne ratkaisee aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitään väliä... ei kertakaikkiaan mitään väliä. ;) Pääasia, että ollaan terveitä.

   Poista
 15. Kautta aikojen on ollut "kerrostalokyttääjiä", ennen ihmiset olivat kuitenkin niin vieraskoreita ettei omia ajatuksia tuotu julki ainakaan suoraan päin naamaa. Nythän se on helppoa, netti mahdollistaa aivan vieraiden ihmisten seuraamisen ja jollain on tarve keksiä ilkeää sanomista ulkonäöstä, ajatuksista, tekemisistä tai tekemättä jättämisestä. Jotenkin arvelen, että ne jotka täällä virtuaalimaailmassa suureen ääneen huutelevat toisille typeriä asioita, ovat niitä, jotka todellisessa elämässä ovat melkoisia hissukoita. Tapahtumaköyhä oma elämä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään sanotaan ehkä suorempaan ihmisten ulkonäköön liittyviä asioita. Tai siis jotkut sanovat.

   Poista
 16. Olet inspiroiva ihminen, Maiju, monella tapaa! Jotkut ihmiset saisivat ottaa sinusta oppia, eivätkä arvostella! Osoitat päivästä toiseen sen, miten tärkeää positiivinen asenne on, eikä se että jatkuvasti etsitään jotain negatiivista sanottavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Sä olet kanssa aina niin ihanan kannustava. Positiivisuus on voimavaramme. :)

   Poista
 17. Rypyistä ja silmäpusseista viis veisaan,
  pilkkeen silmässä ja hymyn huomaan :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana runo. Sama juttu, itse huomaan juuri sen pilkkeen. 😀

   Poista
 18. Pöh, miten joku jaksaa vaivautua kirjoittamaan ilkeitä kommentteja. Ei sillä voita mitään. Jatka sie samaan malliin ja ilkeilykommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! :D Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 19. Maiju, sanasi ovat niin totta! Jatka rohkeasti, meinaan sitä rohkeutta kuitenkin tarvitaan näin vanhemmalla iällä bloggaillessa :) Ja sinun asennettasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä asenteella pärjätään ja mennään pitkälle.

   Poista
 20. Hyvä kirjoitus! Pysy sellaisena kuin olet.

  VastaaPoista
 21. Ihmiset ovat niiiin moukkamaisia! Ole vain oma itsesi. Veistähän me emme tarvitse, olen sen sanonut ennenkin. Arvostelijoilla on AINA ongelmia itsensä kanssa, sen olen huomannut. Vanhenemme kauniisti, arvokkaasti ja luonnollisesti. Olen itsekin joutunut arvostelun kohteeksi lukemattomia ja taas lukemattomia kertoja, ja aivan nuoresta saakka. En voi käsittää, miten toisen ihmisen ulkonäkö ja vaatteet voivat ärsyttää joitakin ihmisiä. Se ei ole muuta kuin kateutta. Ihminen, joka hyväksyy itsensä, hyväksyy taatusti myös toisetkin! Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä itsetunnolla pärjää ryppyjenkin kanssa. Itse pidän tärkeämpänä tätä omaa hyvää oloa ja aurinkoista mieltä.

   Poista
 22. Niin, ja olisi todella ihanaa nähdä sinut joskus livenä, ja keskustella sinun kanssasi. Asun vaan täällä kaukana Lapissa, mutta, toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato!

  VastaaPoista
 23. Ah, ikäviä ihmisiä riittää. Kyllä kai viiskymppisellä muutamia ryppyjä on, enemmän ihnettelisi jos ei olisi. Hienoa että jaksat tsempata, olet kaunis, iloinen ja energinen nainen! P.s. mä en ole lomalla tai reissussa, kun olit blogissani toivottanut hyvää lomaa. Kuva oli viiden vuoden takaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli huonosti luettua se kuvan jälkeinen teksti ;) Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista
 24. En oikeasti ymmärrä ihmisiä, jotka puuttuvat negatiivisesti toisen ulkonäköön. Meillä jokaisella on virheemme, mutta parempi on löytää ihmisistä hyviä puolia ja keskittyä niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin keskityn aina ihmisten positiivisiin puoliin, sanon aina, että jokaisessa meissä on jotain kaunista.

   Poista
 25. No voi höh?!? Mistä näitä oikein riittää? On se vaan kummaa, kun pitäisi pyytää anteeksi sitä jos oma ulkonäkö ei muita miellytä? Jotenkin vaan en ymmärrä. Mitenkäs se Bambi leffassa menikään: "Jos et voi sanoa jotain kaunista, älä sano mitään" Eli tyhmät mölyt on pidettävä mahassa.
  Olet ihana, oma itsesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei pitäisi joutua pyytämään anteeksi omaa ulkonäköään. Se tuntuisi kyllä aika kauhealta ;) Kiitos Annu.

   Poista
 26. Ihana Maiju ♥ Minä hyväksyn sinut juuri sellaisena kuin sinä olet, ei ole ikinä tullut mieleenkään ajatella muuta! Kateellisia kyllä varmasti riittää, sehän on suomalainen tapa: jos en itse ole kaunis tai onnellinen, ei kukaan muukaan saa olla. Myös kaikki muu pahaolo on "oikein" purkaa toisiin ihmisiin...since when?! Älä ota kuuleviin korviisi kateellisten kotkotuksia, naura ja nauti elämästä! Olet ihana, älä koskaan muutu! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun hyväksyt. Näin sen pitää mennäkin. Hyväksytään toisemme vikoinemme kaikkineen. ;)

   Poista
 27. Mitkä silmärypyt? En minä ainakaan huomannut tässä kuin tuon kauniin vihreän puseron...:D Arvostelijoita aina piisaa, komppaan paumauta tässä, jollei ole muuta tekemistä niin pitäisikö hankkia oma elämä? Vaikkei ihan 5-kymppiä vielä mittarissa ole, niin kyllä näitä silmäpusseja ja ryppyjä piisaa, mitä sitten? Eletty elämä näkyy ja saa näkyä! Nautitaan ihana maiju elämästä tämmöisenaä kuin ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytön juuri tuota sanontaa, että eletyn elämän pitää näkyä. Pilke silmäkulmassa jatketaan.

   Poista
 28. Näin otsikon perjantaina ja sitten puhlasi tissä puhuri organisaatiomuutoksessa niin sulattelin sitä koko viikonlopun ja jätin blogit. Tämä oli kuitenkin ensimmäisiä joihin palasin nyt kun täältä Skoonesta ei ole kun vaan aikaa istua koneella iltaisin ;) Sinä olet ihana ja aurinkoinen ihminen ja pyhpah taas mitä tyeryksiä sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sulle organisaatiomuutoksiin, ne vievät aina voimaa ja vaativat sulattelemista. Joo mehän ei välitetä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.