keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Helsingin Vanha kauppahalli gluteenittomasti

Kävin jokunen viikko sitten Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Tarkoituksena oli käydä katsastamassa Viljaton Valinta, mistä olin kuullut monet kerrat. Kyllähän sitä tällaisen aktiivisen keliaakikon pitää aina paikat katsastaa.  Luulin löytäväni vain yhden paikan, niin löysin kolme mielenkiintoista. Olin liikkeellä ystäväni Marin kanssa.

Ensimmäinen paikka mitä löysimme ohikulkiessamme oli Vegetaari K & K. Heillä oli gluteenittomia tuotteita tuoreleivonnaisina, tuorejuomia sekä monenlaiseen pikkunälkään erilaisia tahnoja ja smoothieita ja siemenleipiä. Varmasti tässä voisi pienen välipalan nauttia ja saisi sen terveellisesti. Tätä jossain vaiheessa kyllä testaan.
Tämän jälkeen katsastimme Viljaton Valinta nimisen pienen myymälän. Sami Savolainen kertoi meille, että kyseessä on tamperelainen yritys, joka on tullut myös ilahduttamaan helsinkiläisiä. 
Tarjolla oli monenlaista makeaa, monenlaista suolaista ja leipiä sekä sämpylöitä. 
Ostin kolme sämpylää testiin. Oli isohkoja sämpylöitä, mutta varmaan kalliimpia mitä olen aiemmin sämpylöistä maksanut. Kolme sämpylää alennuksen (keliakialiiton jäsenille annetun 10 prosenttia) kanssa maksoi noin 7,50 euroa. Seuraavalla kerralla testaan varmasti jotain makeaa. Vielä ulos lähtiessämme huomasin, että siellä oli myös Petris Chocolate room, johon olin
aiemmin törmännyt Fiskarsissa viime kesänä.
Kyselin heidän gluteenittomista tuotteista ja niitähän löytyi. 
Vitriinissä oli useita makeita leivosmaisia kuppikakkuja. 
Suklaat taisi olla kaikki gluteenittomia, jos oikein muistan. 
Löytyi valikoimista myös aika paljon laktoosittomiakin suklaita.


Tällainen kierros siis tällä kertaa. Suosittelen katsastamaan, jos
haluaa erikoisruokavalioisena syödä jotain hyvää vaikkapa kahvin kanssa.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Ihana, että tietoisuus erilaisista ruokavalioista on nousussa ja se, että ihmisillä on vaihtoehtoja valita muustakin vain siitä yhdestä tai kahdesta valikoimasta. Herkullista pääsiäisen aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Seuraavan kerran Hesareissulla suuntaamme taatusti kauppahalliin herkuttelemaan. Aurinkoa pääsiäiseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. On muitakin suositeltavia paikkoja, jos kaipaat niin kysele vaan vinkkejä.

   Poista
 3. Hyvä että on noita paikkoja! Minäkin olen nyt tutustunut gluteenittomaan maailmaan ystäväni kautta.

  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että "joutuu" tutustumaan, sillä koskaan ei voi tietää, että kuinka lähelle se voi liipata... Suomessa on 75.000 henkilöä, jotka sairastavat keliakiaa tietämättään... eli se voi olla ihan kenellä vaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.