torstai 16. huhtikuuta 2015

Liian vanha bloggaamaan?

Kovasti on ollut menneillä viikoilla puhetta siitä, että minkä ikäinen bloggaaja on liian vanha? Monet kolmekymppiset bloggaajat ovat olleet ihmeissään siitä, että ovatko he todellakin liian vanhoja bloggaamiseen? Höpö, höpö. Missä se nyt määritellään, että kuka on liian vanha bloggaamaan.

Olen itse vaan naureskellut näille keskusteluille. Minä ja muutama muu ikäiseni bloggaaja ollaan varmaan ne Suomen ensimmäiset rollaattori-korkokengäbloggaajat. Itsehän vietän tänä vuonna jo tätä mun bloggaajan 10-vuotisjuhlavuottani. Minä olen aloittanut internetin käytön jo vuonna 1996 ja olen siis somettanut kohta jo 20-vuotta. Voin sanoa hallitsevani aika hyvin tämän sosiaalisen median kiemurat. Itse olen aina rakastanut tietokoneita ja ymmärrän suhteellisen hyvin niiden päälle. Bloggaaminen on elämäntapa ja kun on näin kauan blogannut, niin siitä ei vaan pääse irti, enkä oikeasti edes haluakaan päästä. Aiheet voivat vaihtua lennosta, niin kuin itsellenikin kävi aiemmin. Olen joskus leikkisästi sanonut, että sitten kun mun naamaani ei jakseta enää katsoa, niin mä voin vielä alkaa ruokabloggaajaksi, sillä mun intohimonihan on terveellinen ruokavalio. Tosin ehkä mä vaan jatkan kuitenkin vielä tällä saralla iästäni huolimatta (tai ehkä juuri siitä syystä).

Tämä "täti" pukeutui maanantaina töihin värikkäästi. Kunniaa teki asussa Kriss:n värikäs pusero, jonka ostin helmikuun lopulla alennusmyynnistä.  Yhdistin asuun rohkeasti pystyraitasukkikset, joissa toistui samat värit.


Töissä kuitenkin pidin puseron päällä mustaa neuletta niin, että 
värikkäästä puserosta näkyi vain helma.


Ainahan sitä voi vähän vilauttaa kuvaajalle. Teille, jotka mietitte siellä nyt sitä, että oletteko te liian vanhoja 
bloggaamaan, niin sanon, että ette te ole. 

Tehkää mitä haluatte, älkää antako kenenkään kyseenalaistaa
sitä asiaa mihin tunnette intohimoa, älkää antako kenenkään
pilata sitä bloggaamiseen tuntemaanne intohimoa.
Ikä on vain numero ja meissä "vanhoissa" asuu viisaus.

Ennakkotietona ilmoitan, että olen järjestämässä 5.5.2015 klo 17.00 erästä 
tapahtumaa erään maahantuojan tiloihin. 
Ilmoitan tästä ihan heti kun ollaan saatu ohjelma lyötyä lukkoon.
Olkaahan siis kuulolla tämän asian suhteen. 
Tilaisuus on tarkoitettu blogini lukijoille.

Maiju 


49 kommenttia:

 1. Täällä toinen tuleva rollaattori-bloggari ;) sinulla on sentään kohta 10-vuotta täynnä minulla vasta paukahti eka vuosi täyteen! Minullakaan ei ole mitään suunnitelmia lopettaa vaan täysillä eteenpäin. Minulla on myös tähän samaan aiheeseen liittyvä postaus luonnoksissa odottamassa // Tuitiinan blogissa oli mielenkiintoinen testi aiheesta olenko jo mummo ;) ja tuo postaus inspiroi minua kirjoittamaan.

  Itsekin joskus huvittuneena luen näiden nuorempien kirjoituksia iästä. Jotenkin nyt elämä on helpompaa tämän ikäisenä kun on täysin sinut itsensä kanssa!

  Todella kiva postaus maiju <3 pidetään lippu korkealla! Meillä täällä Pohojanmaalla on todellakin sanonta "viisaus asuu vanhoissa naisissa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä tuli itsekin mietittyä jossain vaiheessa ikäänsä. Sitten varmaan 47-vuotiaana mä päätin alkaa elämään..

   Poista
 2. Mä en ole oikeastaan koskaan miettinyt ikääni -paitsi kolmekymppisenä, kun piti muistaa pitää henkkarit mukana röökin ostamista varten ;) Joillekin ihmisille on vaan hirveän tärkeä luokittaa toisia iän mukaan sopivaan muottiin. Mäkin olen vanhemman polven nörttejä, voi aikaa kun ainoa "some" oli sähköpostiohjelman kautta käytettävät ryhmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että monet meistä tämän ikäisestä bloggaajista on ollut tietsikoiden kanssa tekemisissä siitä lähtien kun ne on tulleet. Se helpottaa tätä somekulttuuriin uppoamista.

   Poista
 3. Täällä myös keski-ikäinen bloggaaja, joka on lähempänä viittäkymmentä kuin neljääkymmentä. Olen ollut IT-alalla töissä yli 20 vuotta, joten nämä tietokonejutut on minulle tuttuja juttuja :) Pidin blogia jo 2000-luvun alussa, keskeytin sen muutamaksi vuodeksi ja nyt taas kirjoittelen blogia.

  Tämän hetkisiä kuumia asioita minulle on ravinto, laihduttaminen, punttien nosto, valokuvaus, lenkkeily ja maalaaminen. Noin 20 vuotta sitten kävin salilla 5 kertaa viikossa, olin silloin kehonrakentaja.

  Nyt haluan kirjoitella terveellisen elämäntavan puolesta ja sen vaikutuksista koko ihmiseen. Blogini löytyy tästä osoitteesta: plejadian@blogspot.fi

  Tervetuloa lukemaan blogiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveellišet elämäntavat kiinnostaa muakin. Pitää tulla katsastaa.

   Poista
 4. Joo, ei kukaan voi määrätä bloggaajan ikää! Joskus ehkä kokee itsensä vähän vanhaksi....Ei me olla vanhoja, vaan just oikean ikäisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla vanhoja. Me ollaan viisaita elämää nähneitä upeita naisia ;)

   Poista
 5. Voihan ikä! Isäni on 74v ja ollut facessa alusta alkaen. Isä myös skypettää ja chattaa. Taitaa olla idolini somen maailmassa. Itse löysin bloggauksen neljänkympin kynnystä kolkutellessa. Juu ja aion jatkaa😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä on vaan numero. Tässä iässä on ainakin sen oppinut, että sillä ei ole mitään merkitystä.

   Poista
 6. Kolmekymppisenä sitä vielä helposti sortuu kuvittelemaan, että tietyn ikäisenä kuuluu tehdä tiettyjä asioita. Neljänkympin jälkeen alkaa valjeta, että elämä ei ole ikärajoja. Mä aloitin ekan blogini 2007, mutta se sitten hyytyi moneksi vuodeksi kun oli muuta kiirettä. Pitääkin pitää silmällä, mitä sinulla on toukokuussa tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän heti infota kun saan maahantuojalta lukkoon lyödyn ohjelman.

   Poista
 7. Ihana paita! Rollaattori-bloggari. :D :D Musta on kivaa kun bloggareiden iässä on kirjoa, huomaan itse seuraavani lähinnä "vanhempien" ihmisten blogeja (ei nyt kolmekymppiset niin vanhoja ole... :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aina tullut toimeen kaiken ikäisten ihmisten kanssa ikään katsomassa. Saan postia itsekin myös esim. 13-vuotiailta tytöiltä ja yritän heitä auttaa ikään katsomatta ;)

   Poista
 8. Mulla on tänään synttärit, 55 tuli täyteen, eikä ole tullut mieleenkään että pitäisi lopettaa. Vastahan muutama vuosi sitten aloitin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnea synttärin johdosta. Joo ei tule mieleen lopettaa, eikä pidä tullakaan ;)

   Poista
 9. No, kolmekymppisenä sitä on meikäläinenkin sen ainoan ikäkriisinsä kokenut - jos nyt muistan oikein - tuo muisti kun on kovin valikoiva tässä iässä;)
  Tietokoneiden kanssa olen pelannut jo ennen kuin PC:eitä edes oli - ja ensimmäiseen PC:hen joutui itse ohjelmat tekemään. Blogia tosin olen vasta vähän vajaa 2,5 vuotta kirjoitellut, mutta muuten on sometettu ja verkostoiduttu milloin minkäkin asian tiimoilta. Sitä, että liki kuusikymppisenä bloggaan, en ole koskaan pohdiskellut - kylläkin sitä, pitäisikö vielä toinenkin blogi ihan toisenlaisia ajatuksia varten perustaa. Ja sitten rollaattoribloggaajana saatan siirtyä vaikka musiikkikriitikoksi - toivottavasti löytyy tarpeeksi rockkonsertteja - rollaattorin kanssa onkin sitten useampi jalka, mitä tömisyttää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ikäkriisit on olleet 23-vuotiaana ja 43-vuotiaana.. seuraava varmaan tulee 63-vuotiaana...Ei vaiskaan olen kriisien jälkeen oppinut elämään siinä hetkessä missä olen ja oppinut, että iällä ei ole mitään merkitystä ;)

   Poista
 10. Upeat sukat <3 Mun mielestä on ollut mahtavaa löytää sunkaltaisia aikuisia bloggaajia täältä blogimaailmasta, jota tosiaan dominoi parikymppiset. Keep going, gorgeous!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Monet ovat sanoneet kaipaansa aikuisbloggaajia, joten kyllä meille aikuisille on kysyntää. Ihmisiä on monenikäisiä, joten siksi pitää olla myös bloggaajia ;)

   Poista
 11. Juurikin näin! Koskaan ei voi olla liian vanha bloggaamaan, tai pitämään hauskaa tai kokeilemaan uusia asioita, ja siinä, Maiju, olet innostavana esimerkkinä!
  Ja pitääkin merkata tuo toukokuu allakkaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi olla liian vanha. Taisi olla niin, että kaksikymppiset arvostelivat kolmekymppisiä bloggaajia ja sitä, että eivät osaa käyttää sosiaalista mediaa oikein.

   Poista
 12. Meitä ihmisiä on kaiken ikäisiä ja jokaista bloggaajaa tarvitaan,jos aina alkaa pohtimaan ikäänsä halutessaan tehdä sitä,mikä olisi kivaa ei kyllä ikinä voisi tehdä mitään jos kuuntelee toisten höpinöitä.Jokainen päättää itse mitä tekee .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla jokaiselle jotain. On hyvä, että saadaan 40plus bloggaajia enemmän.

   Poista
 13. Eiköhän meissä lukijoissakin ole monen ikäisiä ihmisiä. En ole koskaan ajatellut että olisin liian vanha tähän hommaan :) Ihanat sukkikset, täydentävät asua mukavasti!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me ollakaan liian vanhoja ;) Hyvä ikä. Hyvää viikonloppua myös sulle.

   Poista
 14. Karmeaa, mulla oli eka kannettava käytössä 1980-luvun lopussa; sellainen paksu ja ehkä 14":n näytöllä oleva ja muistan ajan, kun Windows 95:n julkistamista odotettiin innolla :-) Oli huikeaa kun ensimmäisen nettiarvonnan voiton sain jenkeistä 1995.

  En suostu näihin 'liian vanha'-juttuihin! En, en ja en!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan pysytään kehityksessä mukana ja ollaan edelleen kiinnostuttu menemään eteenpäin, niin meillä ei ole mitään hätää. Kyllä kaikki instagramit, pinterestit, twitterit ym. on hallinnassa ;)

   Poista
 15. Hei - minulla ei käynyt mielessään, että ikä voisi olla este tai hidaste tai etteikö aikuiset naiset voisi somettaa. Minusta se juuri tekee tästä kaikesta niin mielenkiintoista kun on monenikäistä ihmistä. Tulee ihan mahtavia kerrostumia elämän monelta saralta :) Löysin blogisi aivan vasta ja pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Anne kuin löysit blogini ja kivat kun pidät. Itse pidän monen ikäisten ihmisten kanssakäymistä rikkautena. Minä rakastan olla eri ikäisten ihmisten keskellä.

   Poista
 16. No ei ole kyllä käynyt mielessäkään, että sitä olis liian vanha :). Ja onhan meitä täällä vaikka kuinka paljon ja sehän se niin kivaa onkin, kun monet saman ikäkaliiperin bloggaajan tarinat liippaa niin läheltä sitä mikä omassakin elämässä on milloinkin ajankohtaista. Niinkuin nyt vaikka se terveellinen gluteeniton ruokavalio..

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin kyseenalaistaa yli 30+ ihmisten some-taidot ;) Musta kuitenkin tuntuu, että monet meistä 50+ on käyttäneet niin kauan somea, että eiköhän se monille ala olla selvää pässin kauraa ;)

   Poista
 17. Minusta on kiva lukea eri-ikäisten ihmisten blogeja, varttuneemmilla on usein syvällisempiä juttuja. Kauniit sukkikset ja jatka samaan malliin! Ikä on vain numeroita ja ikä riippuu siitä kuinka itsensä kantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joskus sanon leikkisästi, että olen "vanha" iältäni, mutta en mieleltäni ;)

   Poista
 18. Siis mitä ihmettä?! Minä aloitin bloggaamaan hilkkua ennen 40 v. Eli siis voisin sanoa noilla perustein tehneeni suurtakin syntiä! huh huh...
  Miksi tällaiset keskustelut on edes aloitettu? Kuka nero on tuumannut meidän keski-ikäisten olevan liian vanhoja? ! Mua alkoi naurattaa tuo rollaattori-bloggaajat. Kunhan ikää tulee tarpeeksi, tai kunhan voimani hupenevat ja rollaattorin tarvitsen, esittelen sen sitten blogissani. Ja samalla meikit muuttuvat "viikon rollaattori", "Viikon inkontinenssisuojat", "Viikon kärsin kuivuudesta-tuotteet" ja sitä rataa! Minuahan ei pysäytä mikään ikähärdelli! :D :D
  Ihana olet Maiju. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jotain parikymppisten bloggaajien kommentointia koskien yli kolmekymppisiä bloggaajia, jotka ei kuulemma hallitse sosiaalisen median kiemuroita instagrameineen yms. Itse olen siellä kuin kotonani ja uskon hallitsevani iästänikin huolimatta jopa senkin ;)
   Musta kyllä meidä ikäisten blogeille on kysyntää. Kun niitä ei ole niin paljon, niin uskon, että lukijoita siksi on blogeissa paljon ;)

   Poista
 19. Koskaan ei ole liian vanha tekemään sitä mistä pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Noora... Kun itse tuntee intohimoa johonkin, niin sitähän ei pysäytä mikään. Minä rakastan kaiken ikäisiä ihmisiä... sanon aina leikkisästi, että en ole itse mikään ikärasisti ;)

   Poista
 20. AI kauheeta, mulle ei ole edes tullut mieleen, että bloggaamiseen voisi olla jokin yläikäraja. Ihan kuin kiinnostus asioihin ja tekemiseen päättyisi, kun saavuttaa tietyn ikärajapyykin. Rollaattoribloggaajaksi on mullakin kova aikomus, niin mukavaa hommaa tämä on. On muuten kiva asu, noi sukkikset on ihanan pirteät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaa se, että elämää ei olisi enää kun täyttää 40-vuotta. Siinä sitten odotettaisiin seuraavat 40-50 vuotta noutajaa kiikkustuolissa ;)

   Poista
 21. Ei ole muuten ikinä käynyt mielessä, että olisin liian vanha bloggaajaksi. No mutta sehän on ihan ymmärrettävääkin, koska olen vasta niin nuori...toukokuussa tulee täyteen 68 vuotta :) En koskaan ajattele, että en voi tehdä sitä tai tätä kun olen niin vanha, olen just sopivan ikäinen tekemään kaikkea sitä mitä haluan ja osaan ja ellen osaa niin opettelen. Kiinnostun ja innostun kaikesta uudesta paljon enemmän kuin joskus parikymmentä vuotta sitten. Ja ennen kaikkea uskallan olla täysin oma itseni, minun ei tarvitse missään tilanteessa yritääkään olla jotain muuta kuin mitä oikeesti olen. Niin kauan kuin terveyttä riittää, en ota pienintäkään murhetta iästäni. Täysillä vaan tyrät rytkyen eteenpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot mun esikuva. Teet mitä haluat ja näet kauneuden ympärilläsi.

   Poista
 22. Oih, onpa hassua ajatella että joku olisi johonkin liian vanha. Minusta monipuolisuus tekee blogista juurikin mielenkiintoisen. Minusta on kiva lukea eri-ikäisten, erilaisten, eri elämäntilanteissa olevien blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kritiikki tausi koskea sosiaalisen median käyttötaitoihiin. Annettiin ymmärtää, että yli kolmikymppiset ei vaan tajua sitä.

   Poista
 23. Vastaukset
  1. En keksi yleensä kovin montaa asiaa missä on ikäraja... No joku pallomeri ehkä.

   Poista
 24. Koskaan ei voi olla liian "vanha" olemaan luova, innostamaan muita, tuomaan iloa, ideoimaan ja hulluttelemaan. Se on rikkautta, että kaiken ikäiset bloggaajat ovat valmiita laittamaan itsensä peliin oman blogin suhteen ja niputtamaan ajatuksia ja kuvia kauniilla blogirusetilla omannäköiseen pakettiin. Ei kaikki pyöri vain tietyn ikäkymmenen ympärillä, elämää on senkin jälkeen. Jaettavaksi asti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä... Ei koskaan liian vanha mihinkään, mikä tuntuu itsestään oikealta. Kuunnellaan sydämen ääntä.

   Poista
 25. Joo ja hei sit oikeesti rollaikäisenähän voi tehdä vaikka rollaattoritestauksia :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.