torstai 2. huhtikuuta 2015

Saturday Night Fever

Mun nuoruuteni kuului vahvasti se aika, kun leffateattereissa pyöri Saturday Night Fever. Elokuvan musiikista vastasi Bee Gees, jonka musiikki osui ja upposi muhun täysillä. Barry, Maurice ja Robin Gibbin persoonalliset äänet ovat tehneet minuun niin suuren vaikutuksen, että heidän musiikkinsa on kulkenut mukanani jo vuodesta 1977 lähtien. Meillä oli aikoinaan erään työkaverini kanssa haave, haave, että jonain päivänä me NIIN nähdään Bee Gees. Sitten ensiksi kuoli Maurice ja sitten Robin ja nyt on jäljellä enää Barry. Joten meidän haaveemme ei koskaan toteutunut. Kuitenkin heidän musiikki elää, se elää sydämessämme. Vuonna 1977 tehty Saturday Night Fever elokuva oli jättimenestys ja muistan itsekin kun mua jännitti aikoinaan, että pääsenkö sisään sitä katsomaan. Olin 14-vuotias ja elokuvaan oli 15-vuoden ikäraja, no pääsin ja vielä useampaan kertaankin. Tämä elokuva toi John Travoltan koko maailman tietoisuuteen. Elokuvan soundtrack Bee Gees -hitteineen on yksi kaikkien aikojen myydymmistä levyistä. Enkä ihmettele sitä, Bee Gees soi mun korvissani useasti työmatkallani.

Silja Linen Helsinki-Tukholma-Helsinki reiteillä on nyt mahdollisuus päästä katsastamaan kaksi West End musikaalia Fame (Silja Serenadella) ja Saturday Night Fever (Silja Syphonylla). Musikaalit on koettavissa reiteillä 1.4.-31.5.2015 välisenä aikana. Esityksiä nähdään yhteensä 234. Esitykset sisältyvät matkan hintaan, mutta ne vaativat etukäteen tehdyn paikkavarauksen. Musikaalin paikkavarauksista löytyy tietoa täältä. Esityskieli on englanti ja suositusikäraja 12 vuotta.

Itse sain kutsun lehdistötilaisuuteen saapua katsastamaan musikaali Saturday Night Fever ennakkonäytöksenä tiistaina päivällä kun Sija Symphony oli maissa. Olin NIIN onnellinen tuosta kutsusta, juuri edellä mainitusta syystä. Sillä mä siis olen NIIN hillitön Bee Gees fani ja tuon leffankin olen nähnyt varmaan 10 kertaa. Sen lisäksi olin itse unohtanut, että olen nähnyt Saturday Night Fever musikaalin jo kerran aiemmin Hartwall Areenalla 20.11.2002. Tuo muistikuva iski minuun kuin salama kesken musikaalin erään kohtauksen. Miten olen voinut edes unohtaa tuon kokemuksen.

Ennen kuin pääsimme katsastamaan musikaalia, nautimme lounaan Silja Symphonyn italiaisessa Travoláta-ravintolassa. Erikoisruokavaliotkin oli kysytty etukäteen, joten homma pelitti hyvin. Tarjoilija nauroi, että "sinut minä kyllä muistan", kun sanottii minun olevan keliaakikko. Ihme ja kumma, että pinkkiin pukeutunut nainen jää kerralla mieleen. Tämä on yksi hyvä syy pukeutua värikkäästi ja olla persoonallinen. Jäät mieleen.


Musikaali kertoo Brooklynilaisen Tony Maneron viikon kohokohdista. Viikon kohokohta hänelle on launtai-illan disco, jossa hän on tanssilattian kiistaton kuningas. Hän haluaisi lopettaa hanttihomat ja päästä pysyvästi parrasvaloihin. Tanssilattialla hän kohtaa Stephanien, joka unelmoi myös paremmasta elämästä Manhattanilla. Tony ja Stephanie alkavat harjoittelemaan tanssikisaa varten, mikä voi muuttaa heidän elämänsä. Musikaali on täynnä tunteita, täynnä tragediaa ja myös huumoria. 

Itse pystyin eläytymään tuohon musikaaliin, koska muistin jokaisen kohtauksen, muistin jokaisen ja biisin elokuvasta. Tiesin myös ne biisit, jotka eivät ole kuuluneet alkuperäiseen elokuvaan. Tragedy biisi oli sellainen, se biisi valmistui vuonna 1979, kun taas tuo elokuva syntyi vuonna 1977.

Musikaali toi minulle takaisin hetken mun nuoruudestani. Musikaalin edetessä välillä olin kananlihalla ja välillä taas olisi tehnyt mieli itkeä. Tämä musikaali oli itselleni varmaan tärkeämpi, kuin monille muille, koska itselläni on tähän elokuvaan ja biiseihin niin vahvat tunnesiteet.  Tästä syystä se herätti minussa niin voimakkaita tunteita.Ehdoton suosikkini musikaalissa on kiltti Bobby C, jolla on 
paljon asiaa ja kukaan ei jaksa häntä kuunnella. 


Jos vielä lopuksi pienet kevennykset. 

Lounaspöydässä naureskeltiin
muutaman jo ennestään tutun bloggaajan ja toimittajan kanssa sitä, 
että mulla on ollut haave aina päästä pallomereen. Tuo haave
toteutui muutama vuosi sitten. Nyt mä sain sitten
kuningasajatuksen, että voisinko saada musikaalin
jälkeen ihan sellaisen pienen hetken itsekseni tuolla pallomeressä?

Tämä yksityinen pallomerihetki järjestyi sitten Siljan ystävällisen
henkilökunnan avustuksella. Kiitos Marika ja Tomi oottee niin best. 

Turha sitten on taas sanoa, että tämä ei ole aikuiselle sopivaa, 
koska mun kaverit sanoisivat tähän, että "joo mutta sä et olekaan aikuinen". 


 Hyvää pääsiäistä kaikille. Jos teille tulee luppoaikaa huhti-toukokuussa, 
niin ehdottomasti suosittelen Saturday Night Feveriä tai toisaalta se Famekin on
varmasti ihan hyvä. Pitäisköhän käydä sekin katsastamassa?

Maiju

10 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihan Saturday Night fever fani! Kävin myös siellä Areenalla sen katsomassa. Se musiikki on niin ihanaa, minulla on se levy ja kuuntelen sitä välillä. Muutenkin tykkään kovasti musikaaleista, mutta tuo on ehdottomasti lemppari :D
  ps. pallomereen haluaisin minäkin mutten kehtaisi pyytää lupaa. Miksei aikuisille ole pallomeriä ja hoploppeja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että on muitakin. Mulla on yksi työkaveri, jonka kanssa me ollaan yhdessä niin hillittömiä beegees faneja...
   Mä kehtaan kysyä, jos tulee tilaisuus. Siljalla on niin kiva ja tuttu henkilökunta, että se on tietenkin helpompi kysyä.

   Poista
 2. Saturday Night Fever kuului minunkin nuoruuteeni ja vieläkin voin muistaa sen musiikin rytmin, joka siivitti Travoltan askeleita hänen kävellessään kadulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tuosta leffasta puhutaan, mä muistan aina sen leffan alun ja Staying Aliven sekä John Travoltan askeleet. Legenda ;)

   Poista
 3. Saturday Night oli vähän ennen mun aikaa, mutta kukapa ei muistaisi biisiä Staying alive...:) Ihana ja ihana maiju ihanassa pallomeressä. Fame olisi ihana nähdä, se oli sitä mun aikaa, takaan että menisi iho kananlihalle...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kukapa ei muistaisi. Muistan kyllä, että katselimme tuota Fame sarjaa kyllä TV:stä tiuhaan miehen kanssa itsekin.

   Poista
 4. Voi, sama leffa oli munkin suosikki teini-iässä ja kävin myös katsomassa sen moneen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen varmaan 10 kertaa nähnyt leffan.... Levyt on kulustettu puhki ja nyt on musikaalikin nähty kahteen kertaan. En kyllästy koskaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.