sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Shoppailua Tukholmassa

Kerroinkin jo aiemmin, että miksi tykkään käydä Tukholmassa, siis siksi, että mä rakastan Tukholman vaatekauppoja. Ne on tulleet mulle tutuiksi viimeisen yli 30-vuoden aikana. Osa Tukholman vaatekaupoistahan on myös rantautunut Suomeen ja eikö olekin jännä huomata, että ne on ne ruotsalaiset vaatekaupat, jotka ovat olleet pystyssä vuodesta toiseen.

Näistä mun lemppareistani viimeisin Suomeen rantautunut on Flash, jonka Suomeen tulosta olin todella ilahtunut, koska se on yksi mun ehdoton lempparikauppani Ruotissa. Katsastin nyt Tukholmassa Flashin kevätmalliston ja täytyy sanoa että pitää mennä aika sutjakkaasti katsomaan Suomen valikoimaa, koska tämän kevään mallisto oli niin mun näköinen. Varmaan ei kukaan arvaa, että mikä väriä oli Flashin valikoimissa tänä keväänä? Toinen mun paljon koluama kauppa on Joy. Se on kauppa, josta olen ostanut muun muassa blogistanikin aina välissä vilahtavat pitsikoristeiset farkut ja muutaman muunkin aika herkullisen vaatteen. Mielestäni Manhattan on ollut kävelykadulla myös aina, tai ainakin niin kauan kuin mä muistan. Mun yksi lemppareitani on Desigual ja jos rakastaa heidän vaatteitaan, niin ehdottomasti kannattaa käydä katsastamassa Tukholman myymälä, se on niin iso ja valikoima on todella laaja. Salt sijaitsee myös kävelykadulla ja siellä on muun muassa Vilan vaatteita. Mainitsemisen arvoinen on myös Josefssons, josta ostan melkein aina jotain, siellä on mun näköisiä vaatteita. Käyn myös usein pyörähtämässä Åhlens tavaratalon naistenosaston.


Nykyään myös laivoilla on hyvät valikoimat. Jos ei onnistu maista löytämään
kauniita vaatteita, niin taatusti niitä löytää laivalta. 
Nykyään molemmilla laivoilla on hyviä vaatemerkkejä. Merkkejä jotka ovat mun makuuni.
VikingLinellä pisti silmääni, että heillä oli todella laaja valikoima Ted Baker -vaatteita. Valikoimista löytyi kyllä moneen makuun ja eri valmistajien vaatteita. 
Laivalta löytyi myös JunaRose -mallistoa, mikä itseäni on kiinnostanut, koska heillä on tämän kevään mallistossa paljon kukkakuosia, pitsiä ja kaikkea sellaista, mikä itseäni kiinnostaa. Heidän mallistonsa on vähän isommille tytöille ja koot alkavat 42-numerosta ylöspäin.

SiljaLinella esimerkiksi on todella hyvät valikoimat Desigualin vaatteita. Sieltä on itselleni tarttunut monet Desigualin vaatteet ja laukut. Joten siis laivoilla voi tehdä hyvinkin kivoja vaatelöytöjä.
Testailin näitä JunaRosen puseroita ja jakkuja laivalla. 
Niitä harvoin on tullut vastaan liikkeissä ja nyt pääsin kokeilemaan.
Kanssashoppailijat jäivät katselemaan mun muotishowta ja kommentoivat mun 
kokeilemia vaatteita siinä sivussa.  Yhden näistä ostin itselleni, se selviää myöhemmin, että minkä.


Kosmetiikkaahan laivoilta löytyy myös joka makuun. Ehkä mainitsemisen arvoinen on tuo
Victoria's Secret ihanat tuoksut ja kauniit pullot. 
Katsastin myös tietenkin korut ja mielessä oli myös aurinkolasien hankinta.  


Täytyy sanoa, että ihan tyhjin käsin en kotia palannut. Laivalta tuli ostettua Mickey Mouse t-paita, musta jakku, Rayban aurinkolasit, Björn Borg laukku ja JunaRosen pusero.
Maista ostin Josefssonsilta pari mustaa puseroa. 
Jotain muutakin ostin, mutta niitä en ollut vielä kuvannut. 
Nauratti ajatus, että pitäisköhän kerätä jengi kasaan ja lähteä Tukholmaan
shoppailukierrokselle. Kun lähtee miehen kanssa, niin jotenkin tulee usein "juostua" 
nuo kaupat läpi. Voisi ottaa pari päivää Tukholmassa hotellipaketilla.
Pitää pistää harkintaan.

Maiju

22 kommenttia:

 1. Tukholmassa olisi kiva pitkästä aikaa piipahtaa. Desigual ei jotenkin sytytä minua mut syy mahtanee olla niissä kuvioissa ja väreissä, mitäs tämä tylsis uskaltaisi kokeilemaan mustan lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti löytyy jokaiseen makuun jotain... Paitsi ehkä desigualista :)

   Poista
 2. Tukholma on kyllä ihana kaupunki.
  Kumman laivoista rankkaisit korkeammalle, jos viivalle laitetaan nuo hieman tasokkaammat hytit ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitit pahan.... Mun sydämeni on Siljalla... Oon mieheni tavannut Siljan laivalla 1983... Kaikista paras hytti on ollut Siljan isoin onkohan joku 78 neliötä... Nyt en ole varma, että onko sitä vielä näissä uusituissa laivoissa. En ole vielä testannut niitä junior sviittejä mitä on Siljalla nyt... Niiden uskon olevan todella hyviä... Commodore luokka on todella siisti... Jos sitten vertaa vaikka tähän viikkarin nyt meillä olevaan... Niin viikkarin oli isompi ja halvempi... Siis puolensa ja puolensa näillä on... Esim viikkarin sviitin sänky oli ihana nukkua.

   Poista
 3. Juuri aamulla palattiin Tukholmasta ja samoissa kaupoissa olen minäkin aikani pyörinyt. Nyt kyllä nuorison mukaan löytyi uusia paikkoja ja totta, että laivallakin saa rahansa kulutettua myös vaatteisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä saa. Siljalla on vähän liiankin hyvät vaatevalikoimat. Mä joudun usein taistelemaan itseni kanssa siellä. Monta hyvää löytöä olen tehnyt siellä.

   Poista
 4. Missään ei ole niin ihanaa Desigualia kuin Tukholmassa, ihanan iso, paljon vaatetta myös miehille ja lapsille ja tammikuussa mahtavat alet! <3

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi nyt alkoi tehdä mieli Tukholmaan :)

  Shoppailijan taivas!!!!

  VastaaPoista
 6. Mä luulen, että aika suuri syy ruotsalaisten puljujen menestykseen on heidän markkinointitaitonsa ja joku kummallinen trendinenä :)

  Mulla lähtee aina järki noilla taxfreen hajuosastoilla. Liikaa ihania tuoksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa kaupoissa olen miettinyt, että myös se esillelaitto on myös yksi. He taitavat sen homman.

   Poista
 7. Tukholma on kyllä kiva paikka! Joissain noissa samoissa liikkeissä olen minäkin käynyt ja ostanutkin olen niistä. Ihania ostoksia olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on ihana paikka sinne pitää lähteä pian taas uudestaan.

   Poista
 8. Kivoja juttuja olet löytänyt taas. Taitaa se vaan olla niin että ruotsalaiset ovat noissa trendeissä ja esillepanossa meitä vieläkin edellä... Kumma juttu! Toi on just hyvä mennä miehen kanssa ja "juosta" kaupat läpi, tulee paljon edullisempi reissu...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvemmaksi todellakin tulee miehen kanssa lähteä ;)

   Poista
 9. Minäkin tykkään tehdä vaateostokset ulkomailla :) Sieltä löytää erikoisempia ja yksilöllisempiä vaatteita ja kenkiä. Laivailu on aina kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin kova shoppailemaanja on kiva tehdä sitä välistä ulkomailla.

   Poista
 10. Mikähän siinä on, että reissussa tuppaa löytämään sitä ostettavaa aina enemmän kuin tutuilla lähinurkilla :) Kaikkea kivaa näemmä löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se on sitä, että lomalla on hyvinkin vastaanottavaisella tuulella ja lomakka valmiina taskussa ostoksia varten ;)

   Poista
 11. Aah kukkamekko, kukkalaukku ja jee Disney paita, aivan ihana Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ted Baker on täynnä hempeitä kukkia tänä keväänä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.