maanantai 22. kesäkuuta 2015

Gluteenitonta leipää

Vaikka teen kaiken maailman välipaloja ja aamupaloja, niin mä olen nykyään niin laiska kokkaamaan. Kun menin aikoinaan nuorena 21-vuotiaana naimisiin , niin mä olin varmaan jokamiehen unelmavaimo ja viihdyin keittiössä (tajusin, että tie miehen sydämeen meni vatsan kautta). Olin kova kokkaamaan ja leipomaan - vielä silloin. Olin nuorena käynyt myös kokkikoulun, mikä varmaan oli se mikä innoitti mua aikoinaan tuossa hommassa.

Nykyään ruuanlaitto on jotenkin muuttanut muotoaan, jotenkin sitä tulee syötyä niin paljon "yksinkertaisempaa" ruokaa kuin ennen. Mulle yksinkertaisuus on joko broilerin tai lohen laittamista ja siihen joku helppo lisäke.

Olin toukokuussa Akvamariini Food for Media tapahtumassa, missä oli myös Pyrex. Pyrexillä on tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuosi. Kun itse kuulen sanan Pyrex, mulle tulee juuri noi avioliittoni ensimmäiset vuodet mieleen. Mun ensimmäinen vuokani oli Pyrexin kannellinen lasivuoka. Voi tuota nostalgiaa 31-vuoden takaa. Varmaan meillä monilla vanhemmilla ihmisillä on keittiössään ollut Pyrexin vuokia.

Olin juuri siivonnut keittiön kaapistani kaikki vanhaat vuuat pois ja olin ilonen kun sain testiin Pyrexin nostalgisia vuokia.

Vuokien innoittamana mä aloin leipomaan gluteenitonta leipää. Jos en ole aiemmin kehunut, niin taas kehun noita Urtekramin gluteenittomia luomujauhoja, niiden kanssa ei vaan voi epäonnistua leipomisessa. Pussin kyljestä vaan ohjetta lukemaan ja sitten taikinaa tekemään.

 


 

Leipä onnistui todella hyvin ja irtosi vuuasta ilman mitään ongelmia. 


Kokeilin myös toista vuokaa uunilohen valmistuksessa. 
Sekin onnistui hyvin. 


Itse tykkään erityisesti siitä, että Pyrexin vuuat on helppo pitää puhtaina.
Niihin ei tartu hajuja, makuja eikä tahroja. 
Mä olin jo unohtantu kuinka helppohoitoisia nämä ovat. 
Mieluusti siis vaihdoin vanhat vuuat kaapista pois,
kun näiden hoito on niin helppoa.


Pyrex toi nyt markkinoille keräilijöidenkin suosiossa olevaa mittakannua
sitä on saatavilla vain rajoitettu erä nyt juhlavuoden kunniaksi. 

Itse ihastuin tähän kannuun tuolla Akvamariinin tilaisuudessa ja olin siitä 
erityisen iloinen, että mä sain tuon kannun itselleni.Kenelle muulle on Pyrexin vuuat tuttuja?
Tuoko sarja teille mitään nostalgisia tunteita?

Postaus toteutettu yhteistyössä Pyrexin kanssa.


Maiju


 

4 kommenttia:

 1. Siitä lähtien kun muutettiin miehen kanssa kimppaan vuonna 1994 on meiltä löytynyt ainakin 2 pyrexin vuokaa. Tälläkin hetkellä niitä on muuten 2, ovaalin muotoinen ja suorakaiteen muotoinen. Toisessa valmistuu usein laatikot ja toisessa lasagne :)
  On kyllä todella hyviä ja pitkäkestoisia vuokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan yhden jos toisen kotia näitä löytyy. Ainakin on muistoja, jos ei löydy.

   Poista
 2. Yksi vanha Pyrex-vuoka löytyy ja nyt hankin just tuon mittakannun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mittakannu on vaan niin klassikko ja ihana.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.