sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Helposti gluteenitonta kahvipöytään

Jos haluat tarjota keliaakikolle jotain helposti valmistettavaa kahvipöytään, niin suosittelen valmistamaan  valmiista gluteenittomasta kääretortusta leivoksia. Näitä leivoksia syö normiruokavalioiset siinä missä erikoisruokavalioisetkin. 

Näin ei tarvitse keliaakikon katsella sivusta kun muut herkuttelivat. Pääset siis itsekin osalliseksi helpolla. Minä suosin usein näitä helppoja ratkaisuja tarjoilujen suhteen.  


Valmistajana kääretortussa on Vuohelan Herkku. Käytin siis valmista kääretorttua, kuohukermaa ja marjoja. Valmistusaika noin 5 minuuttia. Kääretorttua myyvät hyvin varustetut kaupat, ainakin K-citymarket ja Prismat. Kääretorttu on gluteeniton ja laktoositon. 

Huomioitavaa leivonnassa keliaakikolle:

Toivon, että tästä oli jollekin tarjoilujen kanssa pähkäilevälle vinkkiä. Muistakaa vain, että pidätte erillään gluteenia sisältävät tuotteet. Samoilla työvälineillä ei kosketa gluteenittomaan, millä on koskettu gluteenia sisältävään tuotteeseen. Muistakaa myös, että jos leivotte itse ja otatte desilitramitalla normaaleja jauhoja, ei pesemättömällä desilitramitalla mennä sokeriastialle, jos leivotte myös keliaakikolle. Keliakia on gramman tarkka ruokavalio. Pienikin erhe aiheuttaa pitkäaikaiset terveysongelmat. 

Osa keliaakikoilta joutuu noudattamaan luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota, silloin voi myös gluteenittomiksi tuotteissa olla heille kiellettyjä ainesosia. Tarkista myös se, jos haluat, että vieraasi pystyy syömään mitä hänelle tarjoat. 

Säästä keliaakikkoa varten myös valmistuotteuden tuoteselosteen. Keliaakikko joutuu yleensä itse vielä tarkistamaan, että tuote ei sisällä hänelle kiellettyjä aineita. Tämä ei ole nipottamista, vaan terveydellisistä syistä vaan täytyy olla gramman tarkka.Hyvää kesäpäivää just sulle.

Sydämellisesti 
Maiju 

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta ja peukut tuolle valmistusajalle. ;) Ihanaa ltaa Maiju <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohelan Herkku valmistaa meille keliaakikoille ihania tuotteita. Siellä on asiantuntemusta kovasti ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.