lauantai 25. heinäkuuta 2015

Suuri päivä tänään - 10-vuotta bloggaajana!

Hei ihanat siellä ruudun toisella puolella. Tiedätteks te, että mä olen blogannut tänään tasan 10-vuotta. Se on kuulkaa aika pitkä aika. Pitkä aika, jona aikana on tapahtunut hyvin paljon asioita.

 

Kaikki eivät tiedä mun historiaani, joten kerronpa siitä  hiukan.

Heinäkuussa 2005 päätin perustaa blogin. Olin siihen aikaan innokas kädentaitaja, tein paljon tiffanylasitöitä ja harrastin paperiaskartelua. Elettiin vuosia, jolloin ei tiedetty mitään facebookeista eikä oiken blogeistakaan. Silloin oli erilaisia kädentaitofoorumeita oli Ihanitse.com ja oli yahoon erilaisia ryhmiä. Itsekin tiesin tuolloin vain yhden suomalaisen blogin ja se oli Panu Rajalan blogi. Senkin tiesin vain siitä, kun siitä silloin kohistiin aina välistä. Sitten jossain askartelusivustolla törmäsin joihin ruotsalaisiin blogeihin ja siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti. Olin ollut jo vuosia muutamien kädentaitoyhteisöjen moderaattorina ja tiesin, että haluan jatkaa omalla sivustolla, omana sisällöntuottajana jatkossa. Olin antanut jo tuossa vaiheessa hyvin paljon osaamistani muiden foorumeiden kautta. Siitä ajatuksesta päätin perustaa ensimmäisen blogini, jonka nimeksi tuli Maijun korttigalleria ja blogin osoite oli alkuun maiju.vuodatus.net. Joitain vuosia myöhemmin osoitekin muutti korttigalleria.com -osoitteeseen. Tuon blogin avasin vuodatuksen palvelimelle. Tietääkseni blogini oli myös Suomen ensimmäinen paperiaskartelublogi.

Maijun korttigalleria blogista tuli aika nopeasti hyvin suosittu, koska jaoin hyvin paljon vinkkejä ja tietoa paperiaskartelusta. Kävijöitä vuodatuksen blogissani 7 vuoden aikana aikana oli 1,4 miljoonaa. Se oli ihan hyvä luku askartelubloggaajalle. Vuosien myötä siitä tuli myös Suomen suosituin paperiaskartelublogi.

Meriittejä tuolta ajanjaksolta on nämä:
- Maijun korttigalleria blogin ylläpitoa 8-vuotta ja noin 1,6 miljoonaa kävijää vuosien aikana
- kirjoitin 4-vuotta Ihana-lehteen omalle palstalleni
- teimme  youtubeen toistasataa tutoriaalivideoita paperiaskartelusta vuodesta 2010-lukien Heinikan Heinin kanssa
- kirjoitin kaksi askarteluaiheista kirjaa (Maijun korttitekniikat ja Paperista joulun taikaa). Jälkimmäisen ystäväni Heinin kanssa. Maijun korttitekniikat kirjasta on juuri otettu 3. painos.

Heinäkuussa 2012, samana päivänä kun blogini täytti 7-vuotta pudotti vuodatus-yhteisö pommin monien bloggaajien niskaan. He olivat hävittäneet kaikista blogeista 3-vuoden kuvat. Siitä kirjoitti aikoinaan myös Ilta-Sanomat täällä.  Muistan tuon päivän aika hyvin.  Oma blogini perustui aika pitkälti tutoriaaleihin ja ohjeisiin, tuo kuvien häviäminen vei blogista pohjan pois. Siitä alkoi jonkinasteinen tympääntyminen askarteluun, mutta ei ikinä bloggaamiseen. Tuli tunne, että ei jaksa aloittaa kaikkea alusta. Olin tehnyt liian ison työn ja se työ valui kuin hiekka sormien välistä pois. Olin saavuttanut blogiurallani todella paljon ja mietin, että heitänkö hukkaan vuosien työn? Voinko tehdä jotain muuta? Minulla oli sydämessäni kuitenkin kirjoittamisen palo.

Juuri noihin aikoihin kirjoitimme tuota toista kirjaamme eli Paperista joulun taikaa  ja tuo oli vähän sellaista epäuskon aikaa. Olisi pitänyt alkaa rakentamaan kaikkea ikään kuin uudestaan. Piti miettiä, että miten jatkaa eteenpäin. Itse päätin aloittaa tyhjältä pohjalta ja perustin oman domainin korttigalleria.fi -sivustolle. Käyttämäni sivustopohja oli kuitenkin niin hankala ylläpitää, että bloggaaminen tuolla alustalla alkoi tuntumaan hyvin työläältä ja se sai mut entistä enemmän miettimään, että mitä mä haluan tehdä tai miten mä haluan jatkaa. Paperiaskartelu alkoi tuntumaan tuon jälkeen hyvin väkinäiseltä. Sitten tuli vaan tunne, että tuo juttu on jo NIIN nähty. Aika aikaansa kutakin mietin tuolloin. Olin 10-vuotta viitoittanut tietä paperiaskartelupuolella erilaisilla foorumeilla ja sittemmin blogini puolella. 

Tammikuussa 2013 päätin räväyttää. Olin jo pitkään haudutellut päässäni uuden blogin avaamista. Halusin jättää paperiaskartelun taka-alalle, koska se ei enää vaan tuntunut kivalta. Mietin tuohon aikoihin, että mistä mä haluaisin kirjoittaa? Olen aina tykännyt vaatteista ja tykännyt pitää itsestäni huolta. Siitä se ajatus sitten lähti tähän nykyiseen blogiini. Päädyin avaamaan blogin, joka käsittelisi omaa tyyliäni, kauneutta ja kaikkea siltä väliltä. Näin syntyi sitten hullunavaattteisiin-blogi. Tuo nimi alkoi jo viikko avaamisen jälkeen tuntumaan aika tyhmältä. Muutaman viikon pyörittelin päässäni sanoja, että miä olisi parempi nimi blogille. Sitten heräsi valo päässäni, että blogin nimeksi tulisi Pinkit korkokengät. Pinkki on väri mistä tykkään ja töissä kävelen usein korkokengissä. Pinkeistä korkokengistä tämä nainen siis nykyään tunnetaan ja nimi on sellainen, että se muistetaan. Hyvä vinkki niille, jotka perustavat blogia on se, että mieti ensiksi nimi tarkkaan, anna blogillesi nimi, joka muistetaan aina kun se mainitaan.


Nyt olen kirjoittanut Pinkit korkokengät blogia jo 2,5 vuotta. Tuntuu, että olisin kirjoittanut jo pidempäänkin. Niin paljon on asioita tapahtunut tässä ajassa. Tuntuu, että olen tullut kotiin ja löytänyt paikkani blogimaailmassa. Muistan tunteneeni aloittaessani hieman pelkoa siitä, että miten löydän paikkani, en tunne tämän alan bloggaajia ollenkaan. Miten minut otetaan vastaan? Nuo oli ajatuksia, kun tunsin suurimman osan suomalaisista paperiaskartelijoista ja sitten hyppään ihan tuntemattomalle maaperälle. Löysin paikkani hyvin pian ja minut löydettiin yhteistyötahojen tiimoilta todella pian.

Tämän blogin avaamisen jälkeen on syntynyt jo meidän yksi ruokakirja eli Välipalat - virtaa superfoodeista ja seuraavakin kirja on jo kovastikin työn alla. Seuraava kirjamme ilmestyy vuoden vaihteessa ja sen teen yhteistyössä Hellapoliisi -sivuston Katin kanssa.

Pinkit korkokengät blogini löytyy monista eri kanavista ja olen hyvin aktiivinen sosiaalisen median eri kanavissa. Pinkit korkokengät löytyy siis täältä:

- Facebookista
- Instagramista
- Twitteristä
- Pinterestistä

Tässä oli lyhykäisyydessä mun historiani sosiaalisessa mediassa tai oikeammin siis blogimaailmassa. Paljon on kymmeneen vuoteen mahtunut. Asioita ja elämää oli toki sosiaalisessa mediassa jo ennen blogia. Kaiken kaikkiaan olen ollut aktiivisesti sosiaalisen median eri kiemuroissa mukana jo vuodesta 1997 lähtien. Voin siis sanoa, että sosiaalinen media on aika hyvin hallussa. Viisautta on erottaa eri sosiaalisen median kanavat toisistaan ja oppia tietämään, että miten missäkin kanavassa käyttäydytään. Itse pyrin hyödyntämään jokaisen eri kanavan suomaa mahdollisuutta myös markkinoinnissa.Nykyään lähinnä sydäntä on aiheet: oma tyyli, muoti, kauneus, hyvinvointi,  keliakia ja sen myötä siis gluteeniton ruokavalio. Elämänilosta ja itseni hemmottelusta haluan kirjoittaa usein, koska se vaan on niin tärkeä juttu.


Ajattelin kertoa niille, jotka eivät mun taustaani vielä tienneet, että mistä olen lähtenyt ja mihin olen tullut. Minulla on tunne, että olen tämän blogin myötä tullut kotiini. Täällä mun on hyvä olla.

Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet kanssani tätä matkaa. Osa teistä on kulkenut mukanani melkein alusta saakka ja osa tullut matkan varrelta kyytiin mukaan. Ihanaa kun jaksatte olla matkassani. Toivotaan yhteisiä vuosia vielä toiset samanlaiset. Lupaan olla se ensimmäinen rollattoribloggaaja Suomessa tai ainakin toinen, jos en ehdi ensimmäiseksi.


Skoolataan tänään siis alkholittomalla Lehtikuohu-juomalla. Kippis!  

Blogin 10-vuotisarvonta on tulossa, kunhan ehdin miettimään, että millaisen palkinnon keksin. Olkaahan siis kuulolla.

Maiju

74 kommenttia:

 1. Oikein hurrrrjasti onnea <3 Toivottavasti saamme nauttia vielä hamaan tappiin asti blogistasi. Kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti saatte. Niin kauan kuin sormet pysyvät näppiksellä ja kamera kädessä, niin ehdottomasti saatte.

   Poista
 2. Olipas mukava lukea millainen historia sinulla kirjoittamisen suhteen on :) Seuraan sinua instassa mutta nyt viimein löysin tieni tänne itse blogiinkin, ja jäänkin innolla seurailemaan. Onnittelut upeasta kymmenen vuoden saavutuksesta!

  Salla / http://happy-heels.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana. On kiva saada uusia lukijoitakin blogiini. Instan kautta on kyllä monet sitten löytäneet tiensä myös blogiin. Tulen katsomaan myös sun blogia.

   Poista
 3. Onneksi olkoon supermimmi! Niin upea saavutus, että harvalla on samanlaista näyttöä, sydän vielä kultaa ja huumoria tulvillaan sinä ihana paketti, etten ihmettele suosiotasi piiruakaan. Onneksi olen saanut vielä sinusta upean ystävän, joka on auttanut jo niin monessa ja ollut tukena sparraamassa, niissä pulssitykytyksissäkin.

  Ziljuuna onnellista blogivuotta lisää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi hii... kukas sitä nyt ei blogisiskoa auta vai pitäiskö sanoa, että sitä mun sielunsiskoa. Musta tuntuu, että sun kanssa mä voisin vielä kehitellä jotain. Varo vaan, mun mieli koko ajan kehittelee jotain uutta ;)

   Poista
 4. Hurjasti onnea! Harva pääsee samanlaisiin saavutuksiin kuin sinä. Toivon monta upeaa vuotta blogistaniassa lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä te perässä tulette, mutta kiinni ette saa ellen mä lopeta ;)

   Poista
 5. Onnea Maiju taipaleellesi, se on todella pitkä. Olen ollut fanaattinen blogisi seuraaja jo kortti aikana. Blogisihan oli suoranainen taivas muille kortteilijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Se olikin hauska juttu, kun joskus tajusit ton Maijun korttigallerian ja Pinkit korkokengät yhteyden, kun siitä en niin kauheasti puhunut... tai puhunut aktiivisesti. Muistan sen aina ;)

   Poista
 6. Huikea ura sulla takana, ja toivottavasti vielä pidempi edessäpäin. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja uskon, että ainakin 30-vuotta vielä edessä.

   Poista
 7. Oikein paljon onnea! Sulla on mahtava ura takana ja varmaan kirjoitettavaa riittää, jossain vaiheessa varmaan rollaattoribliggarit jyrää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin 10-vuotta tuntuu pitkältä ajalta. Muistan kyllä aika hyvin myös tuota alkuaikaakin. Harmi, kun vuodatuksen blogi on lentänyt jo blogien taivaaseen. Olisi ollut kiva näyttä teillekin, että mitä oli silloin ja mitä on nyt.

   Poista
 8. Onneksi olkoon, 10 vuotta on pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin pitkä aika. Katsotaan, että mitä seuraavan 10-vuoden aikana tapahtuu, kun tämä tekniikka ja asiat kehittyvät koko ajan.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos. On kiva aloittaa seuraa vuosikymmentä kohti.

   Poista
 10. Onnea kymmenvuotis-juhlasta! :) Huikeaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän tämä saavutus hienolta tuntuu, kun kuitenkin olen pysynyt suhteellisen aktiivisena bloggaajana. Kun aiheet mistä kirjoittaa on kivoja, niin niiden voimin jaksaa.

   Poista
 11. Onnitteluja minultakin! Mieletön historia bloggaajana. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tässä muutama vuosi takana ja paljon asioita on tullut koettua ;)

   Poista
 12. Uskomaton blogimatka! Iso halaus mahtavalle blogistanin vauhtinaiselle!

  VastaaPoista
 13. Onnea oikein tuhannesti ja oli aivan ihana lukea sinun historia :)

  Olet kyllä supernainen !!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että osa on tullut vasta puolimatkasta mukaani, niin eivät tiedä koko historiaani ;)

   Poista
 14. Aika alkumetreiltä saakka olen blogihistoriaasi seurannut ja mukana kulkenut. Toivotan 10-vuotiaalle paljon onnea ja kaikkea hyvää jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sinä ihana olet. On ollut mukava, kun olet seurannut ja aina niin ihanan positiivisesti minua kannustanut ;)

   Poista
 15. Kyllähän sä aikamoinen mimmi olet. ;) Onnea!

  VastaaPoista
 16. Onnea Maiju saavutuksistasi blogirintamalla:) Nyt on kyllä toodella oikeasti historiaa takana, eikä vaan leikisti oikeasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan sitä historiaa ihan aikuisten oikeesti :)

   Poista
 17. Paljon onnea sinulle Maiju, ihanalle ja positiiviselle bloggaajalle♥

  VastaaPoista
 18. Onneksi olkoon pitkästä blogitaipaleesta. Aika harva on varmasti jatkanut/jatkaa bloggaamista noin kauan (ja varmaan edelleen rollaatorivaiheessakin...)

  Itse olen ensi kuussa blogannut kuusi vuotta, aloitin ihan hetken mielijohteesta. EN tiennyt paljoin muita blogeja kuin syöpää sairastaneen ystäväni blogin elämästään ja sairaudestaan, sitten törmäsin joihinkin muoti-, ruokia- ja lifestyleblogeihin ja pian päätinkin perustaa oman blogin tietämättä mistä oikein postailisin, kuka blogiani lukisi tai miten he blogiin edes löytäisivät. Alkuaikojen jutut ja etenkin kuvat vähän hymyilyttävät, mutta blogini on myös jonkinlainen henkilökohtainen kehityskertomus elämästäni ja sen kulusta, valokuvaamisesta, reseptiikasta, kirjoittamisesta jne., joten siellä saavat olla ja välillä palailenkin noihin ensimmäisiinkin postauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kuva tutkailla omaa kehitystään blogin kautta. Olin aika pro askartelun saralla ja oli joskus kiva sielläkin blogissa palsta alkuaikoihin. Sanon aina, että bloggaajan pitää aina muistaa, että mistä on lähtenyt.

   Poista
 19. Onnea, onnea, onnea Maiju.
  Olipa kiva lukea sun taival tänne asti.
  Oot ihan mahtava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi. Sä oot aina niin kannustava.

   Poista
 20. Wau, aivan mieletön blogihistoria sulla! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika pitkä. Muistan aina bloggaamisen tietyt vaiheet elämässä.

   Poista
 21. Onnea vielä tätkin kautta ♥ Kovin olet ollut ehtiväinen ja aikaasi edellä, kiitos ja kumarrus blogistasi , joka on väriläiskä ja ilopilleri ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen olen aina vähän pyrkinyt ainakin tuolla askartelun saralla, että olin aina askeleen edellä ja aistit valppaana. Nyt olen vähän relannut. Yritän vain elää elämää täysillä.

   Poista
 22. Onnea vielä, myös tätä kautta! Upea ura takana ja varmasti vielä upeampi edessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan paljon lisää ihania blogivuosia ;)

   Poista
 23. Ooh, mikä saavutus! Onnea paljon sinulle ja blogillesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia. Onhan tämä aika saavutus, kun miettii kokonaisuutta ;)

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Onhan se, paljon on blogeja tullut sen jälkeen ja paljon varmaan tulee vielä tulemaan ;)

   Poista
 25. Ihana oli kuulla sun blogihistoriasta hiukan laajemminkin! Tapasinkin sut ekan kerran Anskun blogisynttäreillä Toukokuussa ja tutustuin silloin vasta tähän sun blogiin. Tiedätkö, painoalalla työskentelevänä ja paperia raskastavana ihmisenä olisi kiva lukea paria 'muistelopostausta' tuotla korttigalleria-ajalta vaikka tutoriaalien muodossa! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutoriaaleja ei varmaan enää jaksaisi alkaa tekemään, mutta sitä aihetta voisi lähestyä jotenkin Maijun korttitekniikat kirjan kautta, mikä on täynnä tutoriaaleja. Sitten tutoriaaleja löytyy myös youtubesta kanavan nimi on Paperiaskartelua ;)

   Poista
 26. Onnea 10-vuotiaalle! Mielenkiintoinen historiikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kiva kirjoittaa vähän taustaa niille, jotka eivät sitä tiedä.

   Poista
 27. Onnea! Siun Korttigalleria -blogi on ollut yksi miun suosikeista ja sitä tuli luettua säännöllisesti. :) Tätä blogia luen aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Sanna, että joskus tulet tännekin blogiin ;)

   Poista
 28. Onnittelut täydelle kympille! Oli kiva lukea tätä sun historiaa.

  VastaaPoista
 29. Onnea ihana Maiju <3 Jatka samaan malliin ja sä tuu ikinä mitään rollaattoria tarvitsemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ei tarvita ha jatketaan ainakin vielä 30-vuotta.

   Poista
 30. Myöhästyneet onnittelut ihanalle maijulle<3 Melkoinen matka sinulla on takana ja toivotaan että vielä parempi edessä!

  VastaaPoista
 31. Myöhästyneet onnittelut täältäkin suunnalta! Sinun innoittamanasi aloin vuosia sitten askartelemaan ja harrastus jatkuu edelleen, tosin blogiini on tullut perheen myötä myös muunlaisia juttuja. Kiitos siis sinulle inspiraatiosta ja myös tästä nykyisestä blogistasi! Ihanaa olisi, jos vielä jossain vaiheessa palaisit askartelurintamalle, mutta toki ymmärrän, että aika aikaansa kutakin :) Iloista loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Laura, että olen voinut olla innoittajasi. Tuskin enää ikinä palaan askartelun pariin sillä innolla, mitä sitä 10-vuotta tein, mutta voin mä joskus vähän vaikka harrastaa sitä ;)

   Poista
 32. Paljon Onnea mahtavasta blogiurastasi. Olen lukenut blogeistasi vain tätä pinkkejäkorkokenkiä. Upea blogi! Hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun luet. Jännä juttu on, että mulla on lukijoita, jotka ovat nähneet mun elinkaaren tuolta jo aikaa ennen blogia ja tietävät mun historian täysin ;)

   Poista
 33. Tehonainen, jolla on sydän mukana kaikessa mihin päättää ryhtyä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia. Sydän pitää olla mukana, muuten ei tästä tule mitään. Joskus mietin, että miksi kaikkeen toimintaan pitää suhtautua niin intohimoisesti, voisiko vähempi riittää? ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.