keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mehua, mehua ja mehua

Kerroin aiemmin kun Philipsin mehulinko kotiutui meille. Otin mehulingon heti käyttööni. Mehulinko on kulkenut mun mukana välillä mökille ja välillä kesälomallekin Keski-Suomeen. Tosin tuolle oli silloin ihan syynsä, koska me kuvasimme siellä meidän erästä projektia.
Mehulinko on Philips HR1871 ja sain sen käyttööni tätä tiettyä projektia varten. Olen aina sanonut, että jos mä jotain tuotetta kehun, niin mä kehun sitä vain ja ainoastaan siitä syystä, että mä todella olen sitä mieltä mitä mä sanon.

Tämä laitteen kohdalla voin sanoa, että mä tiesin sen olevan hyvä, mutta en arvannut kuinka hyvä se todellisuudessa on. Nyt olen sitä käyttänyt pari kuukautta, joten alkaa olemaan jo kokemusta sen verran, että siitä voi kertoa jotain. Mehulinko on ollut käytössä useita kertoja viikossa. Teen usein mehua pariksi päiväksi kerrallaan. Aiempi laittetta koskeva postaus on täällä.

Miksi tykkään siis juuri tästä laitteesta? On se, että laite on todella helppokäyttöinen. Se on helposti kasattava ja hedelmämassa menee siivilään, joka on sitten helppo puhdistaa. Olin lukenut laitteesta siis paljon kehuja juuri tuosta, että miten helppo se on puhdistaa ja kasata. Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä.Kesälomalla olin aina joko menossa tai tulossa. 
Jääkaappi piti välistä tyhjentää tosi nopealla aikataululla ja mikä onkaan parempi,
kuin tehdä jääkaapin sisällöstä mehua.  Meidän jääkaappi on onneksi
usein täynnä juuri mehuiksi sopivia raaka-aineita.

Kesällä tuli siis tehtyä jos jonkinlaisia sekoituksia.


Usein tein ne suoraan lasipulloihin ja pakkasin mukan matkaan. 


Jääkaapissamme oli parhaimmillaan kolmea erilaista mehua sekä itselleni että myös  miehelleni. 
Oli aamupalaksi, oli välipalaksi ja vielä iltapalaksi. 
Mehua, mehua ja mehua. 


Mökillä pistin kaikki kynnelle kykenevät maistamaan mun 
sekoituksiani.  Kaikki kiltisti maistoivat.


Mielikuvitus on vain rajana kun mehuja tekee.
Porkkana-appelsiini on yksi mun ehdoton suosikkini. 
Moniin mehuihin sopii hyvin myös inkivääri, niin kuin myös tähänkin.
Inkivääri on nivelille hyväksi ja sitä meidän mehuissa käytetään nykyään useinkin.  Mietin kesällä moneen kertaan, että kuinka mä edes tulin 
toimeen ilman tätä laitetta.

Instagramissa on päässyt seuraamaan mun mehuinnostustani.
Täytyy kyllä todeta, että tuoremehut on kyllä ehdottomasti tehnyt
hyvää iholleni. Huomasin ehdottomasti mehujen jälkeen
ihossani muutoksia. Joten tässä voisi melkein sanoa, että
mehuilla voi juoda itsensä hehkeäksi.  
Enhän mä muutenkaan edes juo mehua väkevämpää.

Maiju

28 kommenttia:

 1. Voi vitsi... nyt alko tekemään mieli tollasta laitetta! Pitää varmaan alkaa tutustumaan eri laitteisiin ja niiden hintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Philipsin laite on saanut aika paljon suosituksia sen helppohoitoisen käytön vuoksi. On helppo kasata ja koota. Itse tykkään. Nams

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta laitteelta! Jo meloninkuvat saavat mehun kielelle ja puutarhassa meillä kypsyvät mustaherukat. Taidanpa lähteä 6 viikon soerittomalle, sillä haluan reissussa nauttia Apfelstrudel mit vanille Eis joka päivä iltapäiväteellä! Täytyy tehdä uusille kiloille tilaa;)

  Muista myös mansikka. Professori Piippo on kirjoittanut eräässä monista kirjoistaan, että mansikka on iholle parhautta! Syön nyt mansikoita joka päivä, sillä ei vara venettä kaada. Mansikka ei siis ole sellainen lällärimarja kuin olen luullut ja lisäksi se auttaa vatsavaivoihin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mansikkaa näissäkin tuossa yhdessä käytin yhdessä raparperin kanssa. Mansikkaa syön myös itsekin melkeinpä päivittäin.

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä mehuja :) Mehuksi puristettuna käy kuitenkin niin, että kuidut jäävät saamatta ja niiden mukana osa vitamiineistakin, ellei sitten käytä hedelmämassaa vaikkapa smoothien joukossa. Mehuja juodessa enemmän kuin lasillisen päivässä saa huomaamattaan aika hurjan määrän hedelmäsokeria. Blenderissä surautettu smoothie on sikäli parempi, että marjojen ja hedemien ja vaikkapa porkkanoiden kaikki hyvät ominaisuudet tulevat käyttöön.
  En mitenkään halua lytätä menulingon hyviä ominaisuuksia, mutta edelläkertomani on myös monen ravintoterapeutin mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juon kyllä niitä smoothieitakin, mutta tällä haen vähän vaihtelua. Saatan juoda tuollaisen "pullollisen" päivässä. Itselläni on iho alkanut hehkumaan näiden käytön aloittamisen myötä. Joten näillä mennään ;)

   Poista
 4. Mä en uskalla ostaa tollaista linkoa, koska oon takuuvarma, että jään siihen hirveään koukkuun ja mun selkä ei tuu kestään niiden aineksien raahaamista kaupasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koukussa ollaan ja vihanneksia, hedelmiä ja marjoja kannetaan kotiin niska vääränä.

   Poista
 5. Kylläpä onkin herkullisen näköisiä mehuja! Aina kun sun mehukuvia näkee Instassa, tulee itsellekin mieliteko tuollaiseen laitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna. Kyllä itsekin himoan aina välistä, jos en joka päivä mehuja ole tehnyt. Sitten kun katselen kuvia, niin on pakko pistää kone laulamaan.

   Poista
 6. On varmasti kätevä kone! Vesi tulee kielelle, kun katselee noita sun mehupulloja...

  VastaaPoista
 7. Meillä mies haaveilee tuosta mehustimesta. Kyllä minäkin niitä mehuja joisin, jos tuo ukkeli niitä mulle pullottaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkelille sitten vaan isäinpäivälahjaksi kone pakettiin ;)

   Poista
 8. Jee kyllä mä sanon että on vaan aivan mielettömän herkullisen näköiset mehut siinä! Tuo oranssi vetoaa muhun just nyt, kyllä lähtisi sillä aamukin käyntiin. :)

  VastaaPoista
 9. Toi näyttää kyllä tosi käysyltä vermeeltä. Täällä juuri pullotin punaviinimarja mehua toisen satsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kätsy laite. Kyllä tällä mielellään huristelee vihanneksetkin mehuksi.

   Poista
 10. Tollainen olisi kiva. Voin vaan kuvitella innostuksesi :D

  VastaaPoista
 11. Mutta eikös se ole vähän niin, että mehut pitäisi juoda mahdollisimman pian, sillä vitamiinit alkavat hävitä heti mehun valmistumisen jälkeen. Eli myöhemmin päivällä mehu maistuu vielä hyvältä, mutta ravintoaineet ja vitamiinit ovat hävinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin voi olla ihan totta. Itse oon vaan vähän laiska tekemään vain kerta-annosta. Siksi teen parin päivän mehut kerrallaan.

   Poista
 12. Voisin melkein haluta tuollaisen;)
  Ja hehkuvan ihon:)
  Ihanaa loppuviikkoa, Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehkuvasta ihostahan me aikuiset naiset tykätään.

   Poista
 13. No nyt on ihanan näköisiä mehuja! Mä olen jo pitkään halunnut tuollaisen mehulingon. Jonnekin se toive on taas tässä välissä unohtunut, mutta kiitos, että muistutit! Täytyy ehdottomasti saada tällainen meidänkin keittiöön. Viimeistään jouluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pitkään tätä himoitsin. Nyt on ja onkin kovassa käytössä.

   Poista
 14. Fiksua tehdä mehuja hieman enemmän ja valmiiksi jääkaappiin. Helppo ottaa mukaan vaikka evääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun koneen likaa, niin tekee sen mielummin vain yhden kerran, kuin joka päivä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.