sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vintage Lolipop kahvila Järvenpäässä

Kuulin Järvenpäässä sijaitsevasta kahvilasta, joka myy luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Siitä sitten heti laittamaan heille sähköpostia, että voisinko tulla kuvaamaan ja katsastamaan mitä heillä siellä onkaan tarjolla. Sovittiin sitten aika, että koska menen, jotta saan samalla vähän haastateltu omistaajaakin.

Lomani toiseksi viimeisellä viikolla sitten suuntasin Järvenpäähän ja siellä Vintage Lolipop kahvilaan. Heidän facebook-sivut löytyvät täältä.

Olin hieman häkeltynyt siitä tarjonnasta, mitä siellä oli. Harvon on varaa valita. Nyt sai valita niin  monesta vaihtoehdosta, että ei meinannut osata tehdä valintaansa. Koska oltiin ikään kuin melkein lounasaikaan paikan päällä, valitsin voileivän ja jälkiruuaksi mansikkakakkua. Paras voileipä mitä olen ikinä syönyt ja en muista, että koska olisin saanut mansikkakakkua.

Kahvilan perustaja Helena Kemppaisen haave oli perustaa kahvila, joka sopii kaikille (tai ainakin suurimmalle osalle). Kahvilasta saa luontaisesti gluteenitonta, maidotonta, laktoositonta ja munatontakin. Ihana tätä mä itsekin hoen aina, että kahvilat, joissa myydään kaikille sopivia tuotteita, on niin parhaita. Tuotteet on niin herkullisia, että voin kyllä sanoa, että kukaan ei tajua edes tuotteiden olevan erikoisruokavalioisillekin sopivia, kun ne maistuu NIIN hyviltä. Kun omistajalla itsellään on ollut jo monta vuosikymmentä luontaisesti gluteeniton ruokavalio omien vilja-allergioiden takia, niin hän on oikea alan ammattilainen vetämään juuri tällaista kahvilaa. Kahvilassa oikein huokui se, että asiakas on tärkeä ja asiakkaalta käytiin kysymässä, että otatko santsikupin kahvia. Palvelu pelasi hyvin.

Vitriinin lasista voi lukea erikoisruokavalioisille tärkeät tiedot. 
 

Tässä kahvilan perustaja eli Helena.  


Tässä alkuun nauttimani leipä, joka siis oli todella hyvää.
Itse leivottu leipä pohjalla. 


Jälkiruokana mansikkakakkua, joka oli todella herkullista. 


Kahvila tarjoaa Järvenpään lähiyrityksille myös hyvää palvelua.
He tarjoavat muun muassa "juoksukahvit" eli ne ei ole sellaisia, että asiakas juo kahvit ja juoksee maksamatta pois. Vaan sellainen, että esimerkiksi lähiyritykset voivat tilata heiltä kahvit ja myös tarjottavat esim. asiakkailleen yritykseltä, joka sitten kiikuttaa ne paikan päälle. 
Ihana palvelu esim. kampaamon asiakkaalle, joka nälissään meneee kampaajalle 
usean tunnin hemmotteluun ja saisi myös vaikka sämpyläkahvin siinä hemmottelun ohessa. 

Kahvilassa oli upeita sisustuselementtejä Vintagen tyylin mukaisesti.  Lamput oli tehty kierrätysmateriaalista ja erään käsityöläisen tekemiä.     

Kahvilassa oli myös taidenäyttely, upeita tauluja.


Juttua meillä olisi riittänyt varmasti Helenan kanssa vielä pidempäänkin.   

Olipa mahtavaa vierailla kahvilassa, jossa tunsin olevani aika normaali.

Helsingistä ajaa Järvenpäähän nopeasti, joten uskon vieralevani toistekin. 

Maiju  

18 kommenttia:

 1. No höh, et sitten mua ottanut mukaan kahville kun näillä nurkilla pyörit ;) Lolipop on mainio ilotulitus sisustukseltaan ja ihania herkkuja tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh Marika ;) Mä kävin siellä jo muutama viikko sitten... olisinhan mä muuten ottanut sut. Ensi kerralla kun päätän lähteä sinne, niin ole jo valmiina eteisessä odottamassa, mä niin pyydät sut mukaan ;)

   Poista
 2. Mä rakastan kahviloita. Pyrin aina, jos mahdollista, suosimaan pienyrittäjiä. Tälläinen kahvilan valikoima on ihan mahtava juttu, vaikken itse allerginen olekaan. Leivon itse melko paljon ja pyrin aina huomioimaan myös allergiset vieraani hyvin. Tälläisiä kahviloita pitäisi saada paljon lisää ympäri suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinunlaisia emäntiä pitäisi olla enemmänkin ;) Niin ja tietenkin musta olisi ihanaa, että tällaisia kahviloita todellakin olisi enemmän ;)

   Poista
 3. Kiva, kun sulle löyty sopiva kahvila :) Ihanilta näyttää leivokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kahvilan perustaa ihminen, jolla on samat lähtökohdat, kuin itsellä, niin siitähän ei voi muuta tullakaan kuin hyvä lopputulos. Mikä parasta kahvila käy suurimmalle osalle.

   Poista
 4. Kiva ja vähän erilainen paikka nauttia kahvit. Ihanaa vanhojen tavaroiden uutta käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli NIIN ihana, pitää käydä toistekin. Kun ei tämä matkakaan ole tämän pidempi.

   Poista
 5. Juoksukahvit- meinasin pissata housuihini naurusta. Pitäisköhän haastaa kaikki bloggaajat testaamaan juoksukahveja.
  Rrrrrakastan kahviloita. Tänäänkin istuttiin blogiystävän kanssa kahvilassa nauttimassa brunssista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksukahvit kuulostaa just siltä, että mitä sä varmasti ajattelitkin. Siksi oli pakko selventää aihetta ;) Joten ei ole ihme, jos hieman hymyilyttää.

   Poista
 6. Vitsi miten mahtavaa, että tälläinen paikka löytyi. Tuonne sitten mennään kun seuraavaksi kokoonnutaan vaikkapa tubettamaan. ;) Hih. mutta oikeasti, ihanaa että sait mansikkakakkua ja erinomaista leipää. <3

  VastaaPoista
 7. Olen käynyt ja palvelu on erinomaista. Menimme sulkemisaikaan ovelle ja käännyimme jo pois, kun huomasimme aukioloajat, mutta omistaja huusi peräämme, että tulkaa vain. Ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidän asiakaspalvelunsa oli hyvin asiakaspalveluhenkistä, itsekin huomasin sen.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö olekin, tuonne menen uudestaan heti kun mahdollista.

   Poista
 9. Mä en ymmärrä miten tämä paikka on multa jäänyt huomaamatta! Käyn sentään Järvenpäässä vähintään kerran viikossa ja vieläpä Prismassa, joka on ihan kahvilan kulman takana. Mitähän kaikkea mulle tuntematonta sä löytäisit täältä meidän pikkukylältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Mun pitää tulla sulle kertomaan, että mitä teiltä löytyy. Piipahdapa joskus kahville tuonne.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.