sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Haluatko enemmän irti I love me messuista?

Ensi viikonloppuna sitten on viimeinkin ne kauan odotetut  I love me messut . Messut on Helsingin messukeskuksessa ensi perjantaina 16.10. ja päättyvät sunnuntaina 18.10.2015.  Messuilla on näytteilleasettajia osa-alueilta; muoti - kauneus - terveys - koru&kello - luonnollisesti, samoin kuin oli viime vuonnakin.

Itse olen "vanha" messuilla kävijä ja tiedän, että miten messuista saa sen parhaimman hyödyn irti. Kerron sen nyt myös teillekin.


Itse valmistaudun tällaisille messuille aina hyvin, sillä valmistautumalla messuihin etukäteen, voit saada messuista aina eniten irti. Mieti siis etukäteen, että mitkä näytteilleasettajat ja mitä aiheet sinua kiinnostavat eniten. Näin ei sitten kotona jälkeenpäin jää harmittamaan, että unohtaa jonkun tietyn tärkeän katsastaa. Itse aloitan jo elokuussa tarkkailemaan näytteilleasettajia ja kirjaan ylös mun muistikirjaan kaiken mitä mun pitää muistaa messuilla ja messuista. Tälläkin hetkellä on kirjalla jo paksuutta.


Tässä muutamia omia vinkkejäni, että miten teet messukäynnistäsi elämyksen. Käyttämällä hieman aikaa tutustuaksesi alla mainittuihin linkkeihin, voit saada messuista enemmän irti. Joihinkin hoitoihin voi tilata etukäteen aikojakin, jolloin sitten voit varmistaa, että myös pääset ko. hoitoihin.

Messukeskus on tänä vuonna tehnyt myös älypuhelimiin asennettavan softan, mikä on ladattavissa IPhone- ja Android-puhelimiin. Täältä löytyy softasta tietoa. Itse latasin softan heti kun se tuli. Softa on messukeskuksen kaikkien messujen yhteinen. Sieltä löytyy muun muassa messujen näytteilleasettajat ja siellä voi tehdä itselleen oman "suosikit" listan, näin ei pääse messuilla unohtamaan omaa suosikkinäytteilleasettajaansa. Softasta voi myös tarkistaa messujen ohjelman, yritykset ravintolat ja infon. Kätevää. Itselläni on jo oma suosikkilista tehtynä omaan puhelimeen.


1. Tutustu etukäteen näytteilleasettajiin. Käy lista läpi ja yritä bongata listalta mielenkiintoasi herättävät ja kirjaa ylös heidän osastonta, jotta en vaan niitä mitenkään vahingossa ohita. Jotkut näytteilleasettajat ovat aktiivisia myös Instagramissa ja heitä voi löytää muun muassa hästägillä #iloveme2015

2. Tutustu etukäteen messuosastoilla oleviin tarjouksiin. Kirjaa tarjoukset itsellesi paperille tai ota kännykällä kuva tietokoneen näytöltä. Näin muistat sitten käydä noukkimassa osaston parhaat tarjoukset.

3. Tutustu etukäteen messuosastoilla järjestettäviin ohjelmiin. Osastoilta voi löytyä kivoja uutuuksia ja myös hoitoja sekä tarjouksia. Kannattaa tutustua etukäteen.

4. Tutustu etukäteen myös alueen karttaan. Sillä sieltä näet, että missä sijaitsee nämä etukäteen merkitsemäsi näytteilleasettajien osastot. Tutustumalla näihin etukäteen vältät sen, että joudut etsimään paikan päällä tiettyjä osastoja.

5. Etukäteen messukeskuksen verkkokaupasta saa ostettua messulippuja edullisemmin kuin paikan päältä. Näitä messulippuja myydään netin kautta 15.10. saakka.

Uskon, että näillä vinkeillä, myös sinä saat messuista enemmän irti, kuin siellä päämäärättömästi haahuilemalla. Suunnittele polkusi etukäteen, niin messut voivat olla sinulle upeampi elämys ja näet enemmän. Näet juuri sen mitä haluat.

Tulen alkuviikosta kirjoittamaan oman "blogipolun" messuille, jossa on omia suosituksia, joihin voi messuilla tutustua. Tulen myös kertomaan muitakin messuvinkkejä. Olkaa siis kuulolla.

Maiju

26 kommenttia:

 1. Tää on niin hyvä ja on se onni että tämä untuvikko pääsee kulkemaan sun peesissä. Viime vuonna jäi harmittamaan kun en kaikilla pisteillä huomannut käydä, koska en ollut etukäteen miettinyt sotasuunnitelmaa vaan menin messuilla puskista heilumaan. Tänä vuonna on toisin. Omia suosikkeja ladannut jo useita postauksissa, näin hyvää postausta en olisikaan osannut.. Mahtava tuo sun vihko wau! Oot ihan ässä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin jotain oppinut vuosien aikana. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Toivon että tästä on monille apua. Näytteilleasettajia on paljon, joten varmasti jää jotain näkemättä, jos ei suunnittele etukäteen.

   Poista
 2. Tämä taitaa tosiaan olla paikallaan:) Itse olen myös aina sinkoillut sinne ja tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuratkaa instagramia ja hästägiä #iloveme2015 sieltä löytyy hyvin myös messuilla lanseerattavia juttuja. Vink, vink

   Poista
 3. Vaude, olet hyvällä suunnittelumallilla! Täytyy minunkin tehdä merkintöjä, tuun ensimmäistä kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ns. vanha messuilija... jo entisessä elämässä kävin paljon kädentaitomessuilla, joten messut on NIIN mun juttuni ;) Jotain olen oppinut vuosien myötä ;)

   Poista
 4. Mäkin tulossa eka kertaa, täytynee kans viikon varrella laatia sotasuunnitelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sotasuunnitelma on jo puoliksi tehty ;) Ehkä nähdään, jos nähdään, niin revi hihasta.

   Poista
 5. Joo mä kanssa teen suunnitelman😊

  VastaaPoista
 6. tuttua ohjeistusta jota itsekin toteutan, kun paikallisilla messuilla käyn. Kantapään kautta opittua. Täällä Keski-Suomessa ei kuitenkaan kovin usein messuja ole, mutta sitäkin enemmän sitten ilahduttaa, kun harvemmin niihin pääsee mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä on niin isot messut, että ilman suunnittelua, ei varmasti näkisi mitään mitä pitäisi nähdä. Ihanaa kun tuli tuollainen kännykkään ladattava softa, se auttaa tosi paljon

   Poista
 7. Kyllä nyt harmittaa kun en messuille ehdi.
  Minulla onkin blogissani yksi messulippu arvottavana vielä tänään. Jospa tästä joku halukas arvonnan vielä bongaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun et ehdi. No messuja tulee... ainakin sitten taas ensi vuonna.

   Poista
 8. Mä oon menossa messuille nyt ensimmäistä kertaa enkä osannut yhtään ajatella että kannattaa tosiaan selvittää monta juttua etukäteen. Eli iso hyöty oli minulle tästä, KIITOS! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todellakin tehdä suunnitelmat, muuten tasan tarkkaan vaan pyörii siellä näkemättä oikeastaan mitään.

   Poista
 9. ♥ihanaa lokakuista sunnuntai iltapäivää, ihanuus♥

  VastaaPoista
 10. Käykäähän katsastamassa työnantajani sisarfirman Villisilkin osasto 3 a 29 Kollegani Marion on suunnitellut upeaa esillepanoa.

  VastaaPoista
 11. Hyvin suunniteltu:) harmi, kun en työkiireiltä pääse messuille mutta ensi vuonna koitan päästä sinne ja olis kiva tavata muita bloggareita:) mukavaa messuilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmi. Olisi kiva tavata joskus livenäkin.

   Poista
 12. Onpa hienon suunnitelmallista, täytyy ottaa opiksi. Mulla on jäänyt monta kiinnostavaa kohdetta käymättä, kun en messuhälinässä ole sitten muistanut kaikkia etukäteen bongaamiani kivoja juttuja. Hyvä idea opastaa meitä muita. toivottavasti nähdään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että nyt bongaat kaikki mitä pitääkin. Tieto kuuluu kaikille ;) Toivotaan, että nähdään.

   Poista
 13. Meille tulikin viikonlopuksi menoa, joten ainoa mahdollisuus messuilla on perjantai 2 veen avustuksella. Eli mun sotasuunnitelma on, etten kadota sitä, löydän vessat mahdollisimman nopeasti ja ehdin ehkä yhden osastonkin nähdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi... aina ei käy niin suunnittelee... Toivotaan, että kaikki menee putkeen ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.