torstai 5. marraskuuta 2015

Minäkö kenkäfriikki?

Eilen aamulla etsin erääseen blogipostaukseenikuvia ja aloin katselemaan mun kenkäkuvia valokuvakansiossani. Jostain syystä aloin miettimään, että kenkäkaappini on täynnä kenkiä, mutta siltikään en tunnusta olevani mitenkään erityinen kenkäfriikkii.

Muistan mieheni joskus sanonut minulle, että olen Suomen Imelda Marcos. Minun ikäiset ihmiset ainakin muistavat, että joskus 80-90 lukujen taitteessa liikkui huhuja, että tällä Filippiinien entisen yksinvaltiaan leskellä olisi ollut yli 2.700 pariaa kenkiä. Ihan tuollaisiin luemiin en kuitenkaan yllä, vaikka mieheni niin ehkä joskus väittääkin. 

Tässä  muutamia viimeisiä kenkäkuvia, joita koneella tuli vastaan. 

Nämä kengät ostin jostain kenkäkirppikseltä viime syksynä. Bootsit oli joku ostanut ja jättänyt käyttämättä, koska oli liian pienet. Minulle ne olivat sopivat ja täydelliset. 


Viimeisin hankintani eli pinkki-mustat Minna Parikan puputossut, 
jotka oli pakko ostaa täydellisen väriyhditelmän takia.  Alkusyksystä ostamani Bunker-pitsibootsit. 


Loppukesästä ostin nämä ihanan värikkäät korkkarit. 
Näissä minua kiehtoi väri ja myös se, että korko oli vain noin 5 cm.

                    


Pitäisi varmaan alkaa siivoamaan tuota kenkäkaappiaan, sillä sieltähän voi tehdä vaikka jotain löytöjä.

Yksi syy miksi kenkiä pitää olla naisilla niin paljon on se, että meillä on niin monta vuodenaikaa. Lisäksi naisilla on niin monta muutakin syytä kengilleen. 

Myöntääkö joku muukin olevansa kenkäfriikki ja siltikään ei sitä ole?

Maiju

26 kommenttia:

 1. No minä voin käsi sydämmellä sanoa, että en ole kenkäfriikki. Mä myönnän olevani legginsifriikki, jos sellainen voi olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ihan mikä friikki tahansa. Mä olen lisäksi huulipunafriikki, aurinkolasifriikki ja sukkisfriikki. Monenlaisia hullutuksia siis yhdellä ihmisellä ;)

   Poista
 2. Jännä, miten omasta kaapista löytyy kaikkea kivaa.. jo unohtuneita kenkiä, vaatteita ja laukkuja. Huulipuniakin on aivan liikaa :)

  VastaaPoista
 3. Minulla oli ennen noin 350 paria kenkiä, enää vain noin 150...pitää karsia :) Nykyään satsaan todella kalliisiin ja laadukkaisiin kenkiin, niin ei tule ostettua kuin 1 per vuosi, joskus kahdet.

  Kauniit ovat bootsit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui ;) On sulla ollut parit kengät ;) Mä voisin omissa kuitenkin veikata, että olis vaan 50 paria. Sama juttu, että ostan nykyään mielummin yhdet vähän kalliimmat, kuin parit halvemmat.

   Poista
 4. Matkailusta ja sen myötä minimalismistakin enenevässä määrin kiinnostuneella kenkäpareja on alle 30 - ja siinä luvussa on jo urheilujalkineet ja rantasandaalitkin. Ja urheilujalkineita lukuunottamatta kaikki taitavat olla mustia! Mutta kun usein vain käsimatkatavaroilla matkustan, niin eipähän mukana ole kuin ihan korkeintaan kahdet, jalassa olevat + 1 varapari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet hyvin pitänyt kenkävarastot hallinnassa. Matkoilla Koitan itsekin selviytyä max kolmella kenkäparilla.

   Poista
 5. tunnustan, olen tai oikeastaan olen ollut - kenkäfriikki. Vielä jokunen vuosi sitten kenkiä tuli hankittua tuon tuosta ja niitä kertyi kaappeihin tolkuttomasti. Vähitellen vähensin kenkien hamstraamista, mutta kyllä edelleen heräteostoksia tulee tehtyä aika usein. Ihania kenkäkuvia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin on aina kaikki niin tarkkaan harkittua asujen kanssa, siksi kenkiä "tarvitsee" niin paljon. :)

   Poista
 6. Maiju, Maiju, onko sulla ollut koskaan matkalla mukana 28 kenkäparia? Minulla oli eräällä syysmatkalla Itävaltaan ja R.julisti minut Imelda Marcosiksi;) Nyt on vain niin kauheaa, kun viime reissussa huoamsin, että en jaksa enää 8-10 cm:n koroilla eli pitää alkaa hankkia jotain tanttakenkiä sitten kai...paitsi niillä pinkeillä tennareilla olen kyllä menyt moneen paikkaan.

  Nuo Bunkerin-pitsibootsit ovat ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua Leena :) sulla on siis ollut yksi matkalaukku kentille :) kun ei korkkareilla enää pysty, sitten pitää keksiä ne iloiset kengät jalkaan. Mä köyhän max 5 cm korkoja, ne riittää mulle. Bunkkerit on niin Nam.

   Poista
 7. Hih nyt vaan sitä kenkäkaappia kaivelemaan, ties mitä sieltä löytyy. En ole kenkäfriikki vaan käsilaukku. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten tajusin sun laukkuhulluuden vasta blogikirppiksellä. Mulla on tänään sun laukku matkassa.

   Poista
 8. Oi noi vikat kengät ja kesäinen fiilis niissä! <3 Ihana piristys tummaan aamuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein arvasin, että tykkäät niistä. On myös sun väriset ;)

   Poista
 9. Nuo pitsibootsit ovat ihanat! Pitäisiköhän laskea omien jalkineiden määrä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes uskaltanut laskea omia. Töissä on noin 10 kengät kaapissa. Voi olla, että mullakin on varmaan joku 70.

   Poista
 10. Ihania kenkiä sulla 😍. Mullakin on aika monet parit, mutta koroista on joutunut tinkimään selän kipujen myötä, vaikka korkkarit on kauniita. Samoin mun korkea jalkapöytä ja lyhyt jalkakin 34-35 teettää omat rajoituksensa. Mutta kyllä meillä naisilla vaan saa olla kaikkea ihanaa ja kivaa. Pysymme virkeinä ja juonessa mukana 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on vielä pienempi jalka kuin mulla. Mulla on itse asiassa 35,5, mutta joudun usein tyytymään 36 kenkiin, vaikka ne välistä on vähän isoja. Sulla varmasti hankalampi löytää kenkiä.

   Poista
 11. Pitäydyn vastaamasta ;) Laskemisen lopetin jo muutama vuosi sitten, parempi niin.

  VastaaPoista
 12. En ole kenkäfriikki, mutta laukkufriikki sen sijaan olen. Niitä löytyy runsain mitoin, mutta käytössä on kuitenkin aina joku Marimekon laukuista. Ne vaan on niin minua.
  Ihanat nuo pitsibootsit!

  VastaaPoista
 13. Olen, olen:)
  Mutta olen oikein ylpeä itsestäni, kun en jalkaleikkauksen jälkeen ole sortunut kuin muutamiin - ihan pakollisiin;) - kenkäpareihin; jalan malli muuttuu vielä ja olen sen varjolla saanut pidettyä itseni kurissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jalkaleikkauksen jälkeen sitä hakee ikään kuin mukavuuttakin askeltamiseen ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.