maanantai 30. marraskuuta 2015

Savi paras ihon kirkastajista

Kauneudenhoidossa on pari ainesosaa, mistä mä tiedän, että saa hehkun kasvoilleen. Toinen on savi ja toinen kuolleenmeren suola. Olen tainnut jo tuon kertoa aiemminkin. Tämän opin kantapään kautta kun mulla oli jotain tuotteita, joissa noita ainesosia oli. Olin pari viikkoa sitten eräässä tapahtumassa, jossa sain goodibagin mukana Foodin bentoniittisavi tuotteen. Mä olin ekana ihan, että what? mikä tämä on. Olen tottunut, että Foodinilla on sisäisesti nautittavia tuotteita, mutta en ollut tajunnut, että heillä on jotain tällaistakin.

Päätinpä testata tuotteen sunnuntaiaamuna, kun vietin taas vaihteeksi hidasta aamua. Silloin on kiva kokeilla erilaisia naamioita ja kuorintatuotteita. Tällä kertaa päätin valmistaa siis itse savinaamion itselleni.

Pussin kyljessä kerrottiin, että tästä voisi tehdä sekoituksen, jossa käytetään 2 osaa savijauhetta ja 1 osa vettä. Tuon lisäksi olisi voinut käyttää omenaviinietikkaa, mutta sellaista ei nyt sattunut olemaan kotona. Pussin kyljessä ehdotettiin myös hunajan ja eteeristen öljyjen käyttöä. Tälllä kertaa lisäsin saven ja veden lisäksi sekaan hunajaa. Ajattelin, että kaurakin olisi voinut toimia hyvin.


Näiden lisäksi siis lisäsin vettä sekaan. 


Sitten naamio kasvoille ja annetaan vaikuttaa. Annoin naamion vaikuttaa kasvoillani
noin 15 minuuttia. 


Savi on sellainen tuote, että se kirkastaa ihoa. 
Ihon kirkastaminen tässä iässä on kyllä jonkinlainen taikasana. 

Tässä meikkauksen jälkeinen lopputulos. 


Sanotaan, että vesi on vanhin voitehista, mutta olisikohan savi
sitten paras ihon kirkastajista. Näin mä olen ainakin sen kokenut.

Musta tuntuu, että savesta ja minusta voi tulla vielä hyvätkin kaverit.
Alkoi meinaan sen verran heräämään mielenkiintoni tähän aineeseen.
Mietin jo kaikenlaisia sekoituksia ja kaivelin eteeriset öljyt esiin valmiiksi
seuraavaa kertaa ajatellen.

Onko muilla savesta minkäänlaisia kokemuksia?

Maiju

12 kommenttia:

 1. Mulla on varmaan niin kauan ollu betoniaskartelut suunnittelun asteella, että luin hätäisesti tosta pussin kyljestä, että sisältää betonisavea :D. Ei ois tainnu sillä yhdistelmällä lopputuloksena olla kivikasvoja kummempaa :)

  Turkissa töissä ollessani meillä oli tapana tehdä asiakkaitten kans retki paikkaan (jonka nimeä en enää näin 25 vuoden jälkeen muista), jossa otettiin kokovartalosavikylpyjä jossain luonnon muovaamassa paikassa. Melkoista sottaamistahan se oli, mutta kyllä sillä ilmiselvä pehmentävä vaikutus ihoon oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ihan ei olisi siihen tarkoitukseen toiminut ;)
   Muistan, että kun olin lapsi me oltiin kesäsiirtolassa ja mekin käytiin jossain ottamassa mutakylpyjä. Silloin jo tiedettiin mudan kauneusvaikutukset ;)

   Poista
 2. Hei wau ja vielä Foodinin <3 Taatusti hyvää ja puhdasta. <3

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt FLOW kosmetiikan savinaamioita. En pidä ihotuntumasta, mutta olen huomannut, että savi tekee hyvää eli juurikin kirkastaa ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savi todellakin kirkastaa ihoa ja siitä minäkin tykkään

   Poista
 4. Savinaamiot on ihania ja niiden jälkeen iho on kuin vauvanpeppu, yhtä pehmeä siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savella on ihania kauneusvaikutuksia ja niistähän me naiset tykätään.

   Poista
 5. Savinaamio taitaa olla suurimmaksi osin rasvaiselle iholle tarkoitettu, jos olen oikein ymmärtänyt. Mä olen yhdesti laittanut savinaamion kasvoille. Nyt pääsen perjantaina sinne ihanaan kasvohoitoon :) Se on just se, josta ollaan juteltu :) Mukavaa iltaa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa savella olla hieman kuivuutta lisäävä vaikutus. Tosin en ole itse huomannut itse omassa ihossani, että olisi tuonut liikaa kuivutta. Mä niin nautin tuosta kirkastavasta vaikutelmasta, että olen koukussa. Ihanaa pääsen nauttimaan. Kerropa Heidille terkkuja ;)

   Poista
 6. Savinaamiot ovat ihania, tätä täytyy testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mikä tästä teki hyvän on se, että voi käyttää mielikuvitusta ja voi yhdistää tähän vaikka mitä ainesosia, mitä vaan itse keksii.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.