lauantai 5. joulukuuta 2015

Jos joku on hyvä - kerro se

Tämä viikko on ollut mulle postitiivisen palautteen viikko. Olen ainakin 150 kertaa sanonut, että annan positiivista palautetta hyvin paljon itse. Tällä viikolla olen saanut todella paljon positiviista palautetta itsekin. Täytyy sanoa, että kyllähän sellainen lämmittää omaakin sydäntäni.
Tämän viikon muutamat positiiviset palautteet, joita olen saanut ovat nämä:
- olet paras sihteeri, mitä olisin voinut saada lausui mun yksi työpareistani
- sä olet ihanan jämäkkä, mutta silti aina niin ihana kaikille lausui lähimpiin kuuluva työkaverini
- Maiju on IHANA isolla Iillä, elämäniloinen, reilu ja rehellinen, avoin ihminen luonnehti meidän ensitreffien jälkeen ihananainen Nanni kun tavattiin viikolla kahvittelun merkeissä
- Sä olet ehkä maailman positiivisin ja viisain ihminen, jonka tiedän sanoi eräs toinen bloggaajakaverini kun lohdutin häntä, hänen saatuaan epäasiallista käytöstä erään hänelle vieraan ihmisen taholta.

Kiitos kaikille kommentoineille,  tuollainen palaute lämmittää itseänikin kovasti. Palautetta on tullut muualtakin, mutta nuo on sellaiset, jotka jäivät erityisesti mun mieleeni. Minun palautteeni tulee aina sydämestäni ja tiedän, että positiivinen palaute kantaa ihmistä aina varmasti eteenpäin ja pitkälle. Sanon aina, että jos ihminen on hyvä ja tekee hyviä asioita, se pitää hänelle ehdottomasti kertoa. Minultahan se ei ole pois ollenkaan.Juttelin äitini (86-vuotias) juuri viime viikonloppuna tästä aiheesta. Olen joskus muistaakseni ohimennen kertonut, että olen perinyt positiivisen elämänasenteeni äidiltäni. Äitini ei koskaan puhu kenestäkään pahaa ja haluaa aina ihmisille hyvää. Ehkä nyt vanhemmiten hänestä on tullut suorempi eli hän ei enää suodata mitään, vaan kaikki asiat tulee nykyään häneltä ulos suodattamatta. Hän on valmis antamaan toisille ihmisille varmasti kaiken hyvän, mitä toiselle voi antaa.

Ihanainen ystäväni Tiia joskus antoi mulle palautetta, että olen niitä harvoja, jotka eivät yleensä puhu pahaa kenestäkään selän takana. Tuo on periaate, josta yritän pitää kiinni. Voin sanoa asiat suoraan ihmisille, mutta nekin pyrin sanomaan nätisti.Yritän olla kanssaihmisille ystävällinen ja tuoda mielumin iloa ympärille, kuin negativiista energiaa. Tämä aihe tuli mieleeni kun aloin miettimään, että kuinka upeaa palautteita on lähiympäristö tällä viikolla jakanut.  Haluan pistää teidätkin miettimään, että kuinka paljon kauniimmalta näyttää maailma, kun sitä katselee pilke silmäkulmassa. Positiivinen asenne kantaa niin pitkälle ja elämä on paljon helpompaa kantaa, kun yrittää nähdä kuitenkin tämän elämän niiden ruusunpunaisten lasien läpi.

Viime viikonloppuna äidin luona tarttui matkaan näitä vanhoja valokuvia ja ne pistivät miettimään, että miten minusta tuli minä? Jotenkin se postiivisuus ja ilo on jo havaittavissa näistä lapsuudenkuvista.  Kyllä suurin syy on kyllä äidissäni ja hänen geeneissään, joten kiitos siis äiti rakas, että olen perinyt sinulta sen kaikkein kauneimman eli positiivisuuden lahjan.  Sitä ei voi rahalla ostaa ja se on varmasti paras lahja, mitä lapselleen voi antaa.


Muistakaa, että positiivinen palaute on varmasti parasta, mitä voitte
toiselle ihmiselle antaa. Positiviiset sanat saavat hymyn huulille ja iloa
saajan kasvoille varmasti pitkäksi aikaa. 

Hymyä viikonloppuunne

Maiju

32 kommenttia:

 1. <3 <3 <3 Ihanaa viikonloppua Maiju, olet mahtava tyyppi!

  VastaaPoista
 2. Näin on ja joka sano totta kuin mikä, myös se mitä kuulit minun suusta. <3 Ihanaa viikonloppua sydämellinen Maiju <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus. Iloiset ihmiset levittävät iloista mieltä muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on paras tapa luoda parempaa maailmaa meille kaikille. <3

   Poista
 4. Kaikki kehut totta! Voin todistaa, että.olet noita kaikkia :)

  VastaaPoista
 5. Positiivisuus on ympäristölle lahja, mutta myös ihmiselle itselleen. Moni asia on paljon kevyempi, kun osaa suhtautua asioihin valoisasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuus on parasta lääkettä kaikkeen pahaan. <3

   Poista
 6. Olipa kiva kirjoitus! Tuota positiivisen palautteen antamista olen jo jonkin aikaa ihan harjoitellut ja yritänkin huomioida työkaverit ja ystävät aina positiivisilla jutuilla. Miten meillä suomalaisilla vaan on niin tiukassa tuo valittaminen ja aina negatiivisen puolen löytyminen joka asiasta :) Iloista viikonlopun jatkoa sinulle Maiju! ps. kauniit kuvamuistot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän välttää niitä negatiivisia asioita, vaikka kyllähän joskus itsellenikin niitä satuu tulemaan, mutta sitten on vaan pakko koittaa muuttaa se negatiivinen asia jollain tavalla positiiviseksi.

   Poista
 7. Kaltaisiasi suurisydämisiä ihmisiä harvoin tapaa <3 Mahtava tuntea sinut, osaat kyllä rauhoittaa mielen jos ikävät ja julmat ihmiset kiusaavat ja koettelevat...Mitä ihaninta rauhan ja levon viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Heli. Mun yksi kaveri veti aina välistä kierroksia esim. liikenteessä. Hän kiihtyi helposti 0:sta sataan. Kun hän oli siellä satasen pinnassa, niin mä yleensä sain laukaistua hänet takaisin sinne nollan pintaan ja nauramaan. Hän sanoi aina, että kukaan muu ei siihen pysty ;) Me aina naurettiin tätä hänen kiihtymistään ja mun taitoa palauttaa hänet takaisin normaalitilaan ;)

   Poista
 8. Kauniisti ihanasti kirjoitettu. Kiitos. Seläntakana puhuminen johtaa aina erilaisiin klikkiytymisiin, katkeruuteen yms.ja siihen ei kannata tätä elämää tuhlata. Reiluus, positiivisuus ja niitä kohti pyrkiminen tuo onnea ja iloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Sini. Huomasin, että mekin oltiin heti samalla humoristisella aaltopituudella. Mä opetan aina lähimpiä työkavereitani siihen, että yritetään sanoa asiat face to face. Itse en tuosta syystä käy kahvitauoilla, kun en halua osallistua kahvipöytäkeskusteluihin negatiivisessa mielessä. :)

   Poista
 9. Ihanaa viikonloppua posiitiiviselle Maiju <3

  VastaaPoista
 10. Se on just niin Maiju. Itsekin niin rakastan kehujen antamista aina kun siihen on tilaisuus. Ja todella usein on, kun vaan haluaa nähdä ne pienetkin kehun aiheet.
  Ja siitä yllätyskehujen antamisesta vaikkapa nuorelle Prisman kassatytölle tulee todella hyvä mieli.

  Sinä oot ihan taatusti kaikki kehusi ansainnut. Niin aidolta ja sydämelliseltä vaikutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, mä niin tiedän, että sä olet varmasti samanlainen. Sen mitä pikaisesti olen saanut tutustua. Minä kanssa nautin juuri noille nuorille ihmisille pitää useinkin kertoa, että kuinka hyviä he ovat. Siitä rakentuu se heidän itsentuntonsa kehittyminen. <3

   Poista
 11. Kyllä sinun iloisuutesi, positiivisuutesi sekä suuri, lämmin sydämesi välittyy myös blogisi kautta! Aina saa iloisen mielen, kun blogiasi lukee - kiitos siitä! <3 Hyvyyttä ja positiivisuutta ei voi olla koskaan liikaa, eikä kehut ole koskaan itseltä pois - päinvastoin: kyllä hyvän sanomisesta tulee itsellekin hyvä mieli! :)

  Mukavaa viikonloppua ja hyvää itsenäisyyspäivää, ihana Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, että se välittyy myös blogin kautta. Kun antaa itsestään paljon muille, niin samalla antaa myös itselleen. Ystävällisyys kaikkia kohtaan, jotka ovat sinulle hyviä, on asia, jota kaikkien pitäisi harjoitella. Kiitos ihanasta palautteesta.

   Poista
 12. <3 Ihania kuvia :) <3
  Positiivisuus on kyllä kullanarvoinen taito ja sitä tulee vaalia ja levittää eteenpäin <3 Onneksi se tarttuu!! :)
  Ihanaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
 13. Et ole paljon muuttunut noista kuvista ihana Maiju:) En unohda miten nyt Helsingissä ollessani tulit niin sydämellisesti minua vastaan tavatessamme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tietenkin mä tulin. Mehän ollaan niin tuttuja jo blogin puolelta ja oli todella ihana nähdä nyt livenäkin ;)

   Poista
 14. Kaikki kehujat ovat olleet oikeassa sinusta, olet ihana! <3 Mainio tuo kuva pienistä kolmosista!

  VastaaPoista
 15. Tuo on hyvä pointti! :) Mahtava asenne siulla, positiivisuus on tärkeää! :) Oon huomannu, että suomalaiset on vähän sellaista töks-töks-kansaa. Negatiivinen kommentti töräytetään ilmoille ajattelematta vaikkapa toisen osapuolen tunteita... Huoh. Toki välillä on annettava negatiivista kommenttia tai kritiikkiä, mutta sen voi tehdä rakentavasti! :) Psykologian tunnilla opetettiin, että sellainen tapa on hyvä kritiikkiä antaessa, että ensin sanoo jotain hyvää, mutta sitten tuo esille sen ikävän aiheen. Ja lopuksi vielä positiivinen kommentti,jolloin ikävä aihe pehmentyy. :) Tätä oon yrittäny noudattaa, jos joskus on jotain ikävää pitäny kommentoida. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vivi. Minä olen myös toistanut tuota positiivisen-negativiisen-positiivisen palautteen kaavaa esim. koulutustilaisuuksissa. Negatiivinen pitää piilottaa positiviisten väliin ja pitää yrittäää kuitenkin se negatiivinen asiakin sanoa jotenkin positiviiseen sävyyn. Jotta kukaan ei pahottaisi mieltään.

   Poista
 16. Kiitos positiivisesta kirjoituksesta ja ihanista kuvista :) Vaikka tuo toiseksi ylin kuva olisi ollut missä tahansa niin siitä olisi tunnistanut sinut!
  Itsellenikin on suotu melkoisen positiivinen asenne ja viime vuosina olen huomannut, etten oikein millään jaksaisi kuunnella sellaisia negatiivisia kannaottoja joissa yritetään kaivamalla kaivaa positiivisesta asiasta joku negatiivinen puoli. Silloin minulle tulee halu poistua tilanteesta . Olen ihan selvästi ruvennut karttamaan perusnegatiivisia ihmisiä, en halua tuhlata aikaani heihin. He syövät energiaa, jonka haluan käyttää paremmin.
  Positiivinen ihminen kritisoi juuri noin kun Vivi Vinnakin tuossa edellä kirjoitti. Ensin kerrotaan se mikä on onnistunut ja hyvää ja sen jälkeen minkä voisi tehdä paremmin sitten olisi täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi näinhän se on Arja. Sinusta minä tykkään aina, sinä olet niin ihanan positiivinen ja iloinen. Mä NIIN tykkään susta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.