sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Naisten joulumessuilla bongattua

Wanhan sataman Naisten joulumessut on itselleni jo traditio varmaan liki 30-vuoden ajalta. Aloitimme messuilla käymisen jo aikoinaan äitini kanssa, kun messut vielä järjestettiin Rakennusmestarien talolla. Liki parikymmentä vuotta ne on jo olleet Wanhassa satamassa ja sinne minä melkein joka vuosi olen suunnannut kulkuni. Tänä vuonna meinasin melkein jättää väliin, mutta lopulta kuitenkin suuntasin viimeisenä päivänä itseni messuille. Näillä messuilla on paljon sellaisia kädentaitajia, jotka eivät ole muilla messuilla, joten on todella ihana nähdä kuinka luovia ihmisiä Suomen maasta löytyy. Nämä messut tuovat myös itselleni paljon energiaa, kun saan höpötellä näiden ihanien kädentaitajien kanssa ja antaa heille positiivista palautetta heidän upeista töistään.

Mitä minä siellä sitten taas näinkään?

Itselleni ihan uutena tuttavuutena messuilla oli Airamo Design Torniosta. Oli ihan pakko vetäistä tämä pinkki-musta nahkatakki päälleni, koska takki oli ihan minun näköiseni? Melkeinpä rakastuin.

Mun suuri rakkauteni on Carla Country Cottage. Monet muistavat varmaankin mulla usein vilahtavan joko mustan tai pinkin pitsiponchon (näkyy tuolla taustalla beigen värisenä). Nyt iskin silmäni heti tähän mustaan mekkoon. Voitte vaan arvata, että ostinko? Tasan kaksi vaihtoehtoa olemassa. Ehkä se selviää jossain vaiheessa. Carla on mukana myös 15.12. alkavilla Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisissä. Vink, vink.


JoyMarin ihanan huovutetut eläimet saa mut aina niin hyvälle tuulelle. Mulla on joku hänen valmistamansa rintakoru. Nämä on niin ihania. 


Kävin myös höpöttelemässä Asmi:n Annin kanssa. Hänen ihanat kumista valmistetut laukut ja korut viehättävät.


ViaMinnet osastolla kävin tervehtimässä Minnaa ja ihastelemassa heidän korujaan. 


Birgitta Pyykkö ihastutti laukuillaan. Hänen osastollaan usein ollaan naureskeltu, että mulle ei ole olut pinkki-mustaa laukkua. Keväällä varmaan saattaa jopa ollakin. Katsellaan, josko sieltä valmistuisi pinkki-mustakin laukku. 


Mun rakkaani eli SaagaDesign Noora. Nooraan olen tutustunut 4 vuotta sitten samaisilla messuilla ja emme kumpikaan voi unohtaa meidän ensikohtaamistamme. Siitä voisi tehdä vaikka romaanin. Täytyy tunnustaa, että ensin mä näin vaatteen ja sitten vasta keskityin Nooraan.  Nooran kanssa me ollaan yhdessä usein vähän hysteerisiäkin. Seura tekee kaltaisekseen.


Olin iskenyt tähän takkiin silmäni jo kun Noora tästä takista laittoi sosiaaliseen mediaan kuvia Tampereen kädentaitomessujen aikaan. Se oli enemmän kuin vähän mun näköinen. Malli oli täydellinen mulle. Hihat ehkä hieman liian pitkät, mutta mutta muuten täydellinen. Tällainen edestä:


ja tällainen takaa. Takkiin kävi kuumana joku  muukin asiakas kuin minä. Tarina ei kerro, että kenen kotiin tämä muutti. Kertokaa, jos bongaatte sen joskus jonkun päällä.  


Varmaan jo 10-vuotta sitten ostin Ruususen hepenet yrittäjältä pari raakasilkki-huovutettua huivia. Hän on kyllä niin paras malli omille tuotteilleen. Monet käsityöyrittäjät, jotka ovat vuosia tehneet tätä upeaa työtään ovat tulleet tutuiksi mulle jo vuosia, vuosia sitten. 


Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä kävin House of Simonen Pian kanssa jutustelemassa ja kuuntelemassa, että mitä on tulossa milloin. Niistä ensi vuonna varmasti sitten lisää.
Pian kanssa otettiin myös messuilla vähän koemielessä Periscope yhteyskin. Jos jotain kiinnostaa, että millainen videoyhteys otettiin, niin se on katsottavissa mun kanavaltani huomiseen saakka (24 tuntia videon ottohetkestä saakka).  Video löytyy täältä. Taisi tuosta yhteydestä olla jollekin katsojalle todella apua. Pia on niin pro näissä nahka-asioissa.  Videolla vilahtaa Pian lisäksi SaagaDesignin tuotteita.Tällainen sunnuntaipäivä mulla. Vielä on monet kädentaitoihin liittyvät messut ja tapahtumat pääkaupunkiseudullakin. Helsingissä on ainakin Tuomaan markkinat, Kaapelin joulumyyjäiset ja Vanhan joulumyyjäiset. Joten vielä ehtii moniin näistä kädentaitajista törmätä jollain näillä messuilla.

Maiju

16 kommenttia:

 1. Luulenpa, että mekko taisi lähteä sun mukaan. Pinkki takkikin olisi ollut niin sua.
  Mukavaa itsenäisyyspäivää ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähtipä mekko ja jos et kerro kenellekään, niin taisi lähteä myös takki ;)

   Poista
 2. Ihana Pia ja voi maar tuo upea takki, se on jetsulleen sun näköinen <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat messut varmasti. Minunkin piti lähteä, mutta iski laiskuus, kun tuo sää oli niin kamala. Olipa niin sinun näköisiä vaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ekana mietin, että lähdenkö ja sitten päätin mennä.

   Poista
 4. Tämähän oli valaisevaa - jotenkin olin luokitellut nämä sellaisiksi tumppuja ja villasukkia myyjäisiksi ja kun en kumpiakaan nyt tarvitse, niin en innostunut!

  VastaaPoista
 5. Ihan oli sinun näköinen nahkatakki! Ei tarttunut kumminkaan mukaan...Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se ei yllä kertaa tarttunut. Ihana kyllä oli.

   Poista
 6. Ihania juttuja taas! Toi nahkarotsi olisi kyllä myös just niin mun näköiseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muitakin kivoja malleja olisi ollut, mutta tämä jotenkin muhunkin iski. Eikä ehkä vähiten tuon väriyhdistelmän takia :)

   Poista
 7. Takki oli aivan sun oloinen! Taisi lähteä sun matkaan tuo pitsimekko. Se onkin aivan ihana, kuten Carlan vaatteet ylipäätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähtihän se. Piti käydä kokeilemassa ja kun kokeilin, niin tajusin sen monet mahdollisuudet. Se on loistomekko. Sopii niin monen tilaisuuteen ja sitä on helppo yhdistellä moneen eri tapaan. Mä rakastuin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.