perjantai 1. tammikuuta 2016

Miten saan puhelimen kameralla enemmän irti?

Haluatko laajentaa kännykän kuvakulmaa? Näin minä mietin kun aloin viime kesänä miettimään kännykkääni lisälinssiä. Luin juttuja netistä siitä, että kuinka käteviä on kännykkään kiinnitettävät lisälinssit ja aloin ottamaan niistä selvää ja mietin, että tuoko sellainen mun kuviini jotain mitä ilman en voisi elää?

Googlasin ja googlasin. Mulla ei ollut ketään tuttua, jolla olisi tällainen ollut, tai en ainakaan tiennyt sellaista olevan. Lopulta eksyin Verkkokauppa.com:n sivuille ja löysin sieltä mieleisen. Löysin sellaisen, missä oli sekä laajakuvaobjektiivi, että kalansilmäobjektiivi samassa paketissa. Päädyin sitten käymään heidän myymälässään ja sellaisen sieltä lopulta ostin. Kannattaa siis googlettaa ja miettiä etukäteen omat tarpeensa. Hakusanoina voi käyttää lisälinssi puhelimeen ja oman puhelimen malli. Näin pääsee alkuun ja löytää malleja, jotka sopivat omaan puhelimeen. Itse löysin tällä hakutoiminnolla siis Olloclip merkkisen linssin, joka alkoi mua kiinnostamaan.  Jos oikein muistan niin linssi maksoi 79 euroa tai jotain sinnepäin. Puolessa vuodessa voi jo vähän muisti pettää. 

Nyt puolen vuoden käytön jälkeen olen valmis sanomaan, että kannattiko tämä ostokseni? Ensinnäkin täytyy aina miettiä, että tarvitseeko sellaista? 

Jokainen teistä tietää, että otan paljon valokuvia, kuvaan paljon videoita ja mulle on kasavanut kamera ikään kuin käteen kiinni. Minä siis päätin, että mä sitä tarvitsen. No olenko käyttänyt sitä ja jos olen niin mihin? No olen käyttänyt todellakin paljon. Tämän ostoksen jälkeen en ole tarvinnut enää selfiekeppiä. Tällä saa laajennettua kuvakulmaa niin paljon, että saa kuvattua etukamerallakin muutakin kuin oman nenän. 

Linssi asetetaan joko etukameran kohdalle tai takakameran kohdalle. Kummalla nyt sitten haluaakin kuvata. Itse kuvaan enimmäkseen tämän avulla etukameralla. Olen kuvannut sekä videoita ja myös selfiekuvia. Tämä on oiva apuväline varsinkin silloin kun kuvattavia on useita ja halutaan laajentaa kuvakulmaa. 

 

Kuvaa takakamerasta. 


Kuvaa vielä sivulta: 


Pari esimerkki kuvaa vielä siitä, että miten kuvakulma muuttuu.
Tämä on otettu ilman lisälinssiä eli laajin kuvakulma IPhone 6 plus puhelimellani. 


Tämä on otettu lisälinssin kanssa. 
Tästä näkee, että kuinka paljon kuvakulma laajenee. 


Käytän näistä kahdesta linssistä enimmäkseen laajakuvalinssiä
ja kalansilmälinssiä vain, jos joskus haluaa hassutella. 


Täytyy sanoa, että itselleni tämä on ollut yksi parhaimpia hankintoja.
Tästä johtuvista syistä olen jättänyt välistä kamerankin pois matkasta. 

Tämän laitteen esittelyä on toivottu ja tästä on paljon kyselty.
Siksi päädyin esittelemään tämän lisälaitteeni.
Suosittelen siis niille, jotka miettivät tällaisen hankintaa. 

Maiju

14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, sanoo tuoreehko iPhone 6 Plus -omistaja :-)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen härpäke, vaikka minä kyllä taidan nyt keskittyä opettelemaan käyttämään uutta kameraani... siinä riittää teknologiahaastetta vähäksi aikaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kaksi digijärkkäriä, mutta silti :)

   Poista
 3. Mun tytär kehuu tätä myös ja hintaluokka tosiaan oli n.80€. On ollut rahansa arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä. Riippuu tietenkin omista käyttötarkoituksistaan. Mulle sopii

   Poista
 4. Mie tarvisin uuden objektiivin mun Canoniin. Yhdellä objektiivilla koitan pärjätä mutta tuskaista se on.

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus, kiitos:) täytyy ostaa tuo kun kuvaan blogiin vaan mun iphone 6 S:llä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvänä apuna, jos joutuu hätä tilanteessa ottaa, vaikka asukuvat selfien omaisesti. Saa otettua yläkanttiin, vaikka kokovartalokuvaa hätäisesti, mitä eu pystyisi ottamaan ilman tätä lisäobjektiivia.

   Poista
 6. Toi on niin sairaan hyvä, eritoten koska mahdun paremmin kuvaan ja näytän laihemmalta. Iloa päivään muru <3

  VastaaPoista
 7. Sain pojilta joululahjaksi tollasen lisälinssin (taitaa olla se kalansilmä) ja tuli kertalaakista tuplaneliöt tähän meidän taloon :D. Ennen piti peruuttaa ovesta tai ikkunasta pihalle, jos halusi kuvata huonetta vähän laajemmin, mutta nyt näyttää kaikki ihan juhlasaleilta :D. Epätodellista, mutta kivaa.
  (Etukameraan en oo vielä kokeillut, mutta mieluummin tosiaan vaikka kalansilmä kuin se ikuinen jättikokoinen nenä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hauska linssi. Mulla on kaksi linssiä tässä samassa. Selfiekeppi jäi siltä siunaamalta pois, kun mä hankin tämän.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.