lauantai 16. tammikuuta 2016

Ruokavalioluento Jutan ja Tiinan tyyliin

Tiistaina Helsingin yliopistolla järjestettiin Jutan energisoiva Diettikirja -kirjan tiimoilta Tiinan ja Jutan luentokiertueen Helsingin luento. Kun Tiina ja Jutta ilmoittivat turneen ajankohdat, niin luennot täyttyivät nopeasti. Eikä ihme, sillä nämä kaksi naista vetää puoleensa positiivisella energialla ja tsemppaavalla tyylillään. Siitähän on jo pari vuotta kun Tiina mua opasti kädestä pitäen mun ruokavalion säätöni kanssa. Niitä oppeja olen yrittänyt noudattaa ja Tiina toi vihreyden mun elämääni.


Ennen tilaisuuden alkua me Tiinan kanssa vähän poseerattiin. Pitkän harjoittelun tuloksena on nämä poseerausilmeet niin opittu. Sitten me otettiin mukaan myös Jutta. Sain mä tytöiltä sitten nimmaritkin mun kirjaani. 


Yliopiston sali alkoi täyttymään jo hyvissä ajoin. Kun me tultiin ajoissa päästin kivasti aika eteen istumaan. Joskus sitä vaan haluaa istua edessä, kun on niin mielenkiintoiset luennoitsijat. 


Olin varautunut omin eväin, kun oli pitkä päivä jo takana. Jos jotain olen vuosien myötä oppinut, niin sen, että ruokaa pitää syödä säännöllisesti ja eväät kulkee aina mukana. Vihreää tottakai.  


Kävimme luennolla läpi muun muassa sitä, että mitä heidän kirja pitikään sisällään eli Detoxin, PH-ruokavalion ja Antiage-ruokavalion. Siellä käytiin läpi, että mitä mikäkin ruokavalio on ja kuinka kauan mitäkin on suositeltava noudattaa. Lyhykäisyydessään siis kerron, että Detox on tarkoitettu lyhytaikaiseen elimistön puhdistamiseen ja sitä yleensä noudatetaan noin 1-2 viikkoa. PH- ja Antiage on ruokavalioita, joita voi noudattaa pidempään tai jatkaa elämäntapananaan. Itsehän syön käytännössä Antiage-ruokavalion tyyppisesti eli se on joustavin kaikista näistä kolmesta.
    

Naiset saivat hyvin yleisön mukaan ja luento sujui hyvin kannustavasti.


Terveyttä väreistä kertoo sen, mitä monet haluavat tietää eli värit, joita syöt vaikuttavat jokainen eri tavalla elimistöön. Oranssi - auttaa syövän ehkäisyssä, vihreä - auttaa elimistöä puhdistautumisessa, punainen - auttaa sydämen ja verenkierron elimistön hyvinvoinnissa, keltainen - ihon elastisuutta lisäävä vaikutus, valkoinen - auttaa lisäämään vastutuskykyä ja purppura - edistää pitkäikäisyyttä.


Vesi ja sitruuna on yhdistelmä, mitä pitäisi muistaa nauttia päivittäin. 
Tiinan vinkki on se, että illalla täyttää vesilasin ja jättää sen huoneenlämpöön. 
Aamulla lisää veteen sitruunaa ja nauttii sen aamulla. 

Tiina muistutti myös veden juomisen tärkeydestä. Hän miettii ihmisen elimistöä joko vuolaasti virtaavana purona (jos juo vettä) tai kuralätäkkönä (ilman vedenjuomista). Tämä jos mikä oli varmasti hyvä esimerkki siitä, että vedenjuonti on tärkeää. Taidanpa ottaa opikseni.


Tästä on taas hyvä jatkaa ja huomasin, että monet saivat luennolla todella sellaisen herätyksen, minkä itsekin koin saaneeni siilloin aikanaan. 

Teimme myös pienen Tädit tubettaa videon Tiinan ja Jutan kanssa. 
Maiju

22 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa positiiviselta blogilta. Olen täällä eka kertaa ja liityin lukijaksi. Tuuhan sinäkin kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kun liityit, tulen vastavierailulle ;)

   Poista
 2. Positiivista naisenergiaa pullollaan! Kunpa saisin taas itseäni niskasta kiinni, tuo röllö ja tuhat leukaa ovat aika tiellä taasen. Mukavaa päivää Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on postitiivista energiaa. Pitää tehdä Tiia elämäntapamuutos eli paluuta entiseen ei ole. Kuitenkin niin, että mitään ei kiellä itseltään, mutta silti koittaa pysyä kohtuudessa.

   Poista
 3. Ihana tuo värikartta, ja niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta ja paras kartta mitä olen nähnyt. Pääsin mun työsermiin, josta aina voi katsoa, että mihin yrittää keskittyä.

   Poista
 4. Minäkin etsimällä olen etsinyt näitä vähän "kypsempiä" blogeja ja löysin tämän erinäisten mutkien kautta. Ihan rehellisesti, etsin vähän inspiraatiota ja mallia itselleni.

  Veden juonti tahtoo arkielämässä kyllä helposti unohtua, varsinkin siistissä sisätyössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, kun löysit. Nelkytplus blogis yhteistöstä löytyy muitakin meitä aikuisia. Nyt kuule yhdessä aletaan tsemppaan tuon veden kanssa, minä kans, minä kans ;)

   Poista
 5. Ihanat <3. Ja kiitti taas muistutuksesta. Kirja lähtee tilaukseen n y t nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nyt ehdottomasti kannattaa. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan ;)

   Poista
 6. Luento on varmasti ollut tosi mielenkiintoinen. Pitääpä hankkia tuo kirja

  VastaaPoista
 7. Varmaan oli ihana luento ja tapaaminen ja tuo krja ois hyvä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuo kirja olisi paikallaan meikäläisellekin, ja luento. Tuli joulun aikaan hankittua kiloja ja nyt en pääse mässyttämisestä millään eroon :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa vaan niskasta kiinni. Onneksi itsellä on noita rajoitteita syödä, elämä on siinä suhteessa helpompaa :)

   Poista
 9. Positiivinen päivitys ja luento oli varmasti myös mielenkiintoinen <3

  VastaaPoista
 10. Hyvinvointiin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa,kiitti vinkistä.Ihanat poseerauskuvat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin syynään niistä suurimman osan läpi.

   Poista
 11. Olipa antoisa postaus. Terveyttä väreistä ja se tärkeä vesi! Ja ihanat leidit!
  Kiitos Maiju, annoit taas energiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä aiheesta haluan puhua itsekin joko ajan . Kiva kun sait energiaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.