maanantai 1. helmikuuta 2016

Älä tule paha uni - tule hyvä uni

Varmasti moni minun ikäinen nainen tietää miltä tuntuu kun uni ei tule tai uni on katkonaista. Lopulta tuntuu, että pinna kiristyy eikä ajatuskaan enää kulje. Kärsin joskus pitkiä jaksoja unihäiriöistä ja usein ne tulevat syksyn tultua. Varmasti valon puute on yksi asia, joka itselläni aiheuttaa näitä uniongelmia sekä myös ikäni. Viime syksy oli taas todella pahaa aikaa näille ongelmilleni.  Neljä vuotta olen käynyt tiettyinä aamuina viikosta kuntosalilla niin, että heräsin saliaamuisin kello 4.40. Lopulta juuri nuo aamut olivat sellaisia, että nukuin niinä öinä todella huonosti. Lopulta päätin, että neljä vuotta kestäneet aamusalit saivat jäädä. Tuntui, että elimistö ei vaan kestä tuollaisia aamuheräämisiä ja huonoja yöunia enää ollenkaan. Usein uniongelmat tulevat naisille juuri keski-iän kynnyksellä.

Viime syksynä otin taas unieni tueksi Melatonin -valmisteet. Ihana PR-toimisto Sugar Helsinki tuli mulle avuksi ja yhdessä olemme etsineet mun univaikeuksiini tuotteita. Olen ollut onnellinen kun olen löytänyt useamman todella hyvän tuotteen heidän hyllyistään. Ajattelin, että ne nyt ansaitsevat pienet esittelyt, koska olen itse niihin ollut niin tyytyväinen.  Voin sanoa, että varmasti ilman näitä olisin jo tässä vaiheessa vuotta todella zombie. Nyt olen saanut unenrytmistä takaisin kiinni ja voin taas iloita ja olla onnellinen siitä, että saan nukkua paremmin.

Mieheni tekee työtä useammassa vuorossa. Välistä hän tulee illalla kotiin klo 22.30 ja seuraavana aamuna menee töihin seitsemään. Hänen on myös vaikea saada unirytmistä kiinni aina välillä, kun palautumisaika töistä jää niin lyhyeksi. Silloin syötän hänellekin näitä melatoniinivalmisteita.

Esittelen teille nyt kolme tuotetta, joista kahta ensimmäistä olen ehtinyt testaamaan ja ovat tuoneet mulle avun parempiin yöuniin. Kolmas on juuri saatu, joten en ole vielä sitä ehtinyt käytännössä testaamaan.


Ensimmäisenä sain testiin alkusyksystä Aboa Medican Melatonin tabletit. 
Hyvin pian käytön aloittamisen jälkeen huomasin, että nämä tabletit auttoivat
parantamaan unenlaatuani. Purkissa on 180 tablettia, joita otetaan 1-2 kappaletta noin
puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Itse olen ottanut 2 tablettia.
Tabletit joko pureskellaan tai annetaan liueta suussa. 
Olen aiemmin ostanut apteekista eri valmisteita ja tämä oli ensimmäinen, 
joka tehosi minuun todella hyvin. Suosittelut. 


Kävin Sugarilla joulukuussa ja silloin huomasin, että heille oli tullut uusi tuote. Melatonin Pura Fast näytti mielenkiintoiselta ja päätin, että haluan sitä testata, vaikka nuo edellä mainitut tabletitkin toimivat ihan hyvin. Kyseessä on liuskat, jotka laitetaan kielen alle ja liuska sulaa todella nopeasti kielen alle. Todella nopeasti imeytyvä liuska. 
Toimivat tuote tämäkin Suosittelen. 


Better You Goodnight Spray on nyt uusin tuttavuus itselleni.
Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta kuulostaa hyvältä, jos vaan toimii niin kuin lupaa. 
Käyttöohjeena on, että tuotetta suihkutetaan illalla 10 suihkausta mieluiten jalkojen ja hartioiden alueelle. Hierotaan ihoon ja annetaan imeytyä. 


Tuotteet saatu testiin Sugar Helsinki toimistolta. 

Näillä siis yritän karkoittaa univaikeuteni. 
Olen nyt kahdella ensiksi mainitulla onnistunut parantamaan yöunieni laatua.

Kun olen ikäisteni naisten kanssa jutellut uniongelmistani, niin tiedän, että en ole
tämän asian kanssa yksin, siksi ajattelin, että jaan teille nämä vinkkini. 

Älä tule paha uni, tule hyvä uni. 
Näin rukoilen joka ilta. 
Rukouksiini on vastattu. 

Maiju

23 kommenttia:

 1. Arvaa vaan, mikä oli mun pyyntöni eilen illalla, kun kävin taas toiveikkaasti nukkumaan.. Ja sama juttu joka ikinen ilta nykyään.
  Olen ajatellut, että en haluaisi mihinkään "poppakonsteihin" turvautua, mutta pikkuhiljaa alkaa varmaan olla pakko. Ajatukset laukkaa ja jalkoja tarvii siirrellä paikasta toiseen, uni on katkonaista ja syvenee vasta vähän ennenkuin kello soi :(

  Onko sulle tullut noista tableteista mitään haittoja? Vai heräätkö ihan pirteänä aamuisin?

  Suihke kuulostaa mukavalta, mutta valitettavasti mulla on mennyt luotto noihin ulkoisiin magnesiumvalmisteisiin. Ei ikävä kyllä toimi mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ollut mitään sivuoireita näistä. Olen saanut paremman unen ja jos joskus herään aamuyöstä, niin nukahdan kyllä uudestaan. Mulla on ollut enemmän ongelmaa siinä, että herään aamuöisin, enkä ole saanut uudestaan unta. Nyt saan siis unenpäästä uudestaan kiinni. Tehoaa mulle hyvin.

   Poista
 2. Ihanaa kuulla, että näillä tuotteilla olet saanut parannettua unenlaatuasi.
  Uni kun on niin tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta myös.
  Kivaa alkanutta helmikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uni on niin tärkeää. Ilman hyvää unta ei vaan pysty olemaan pirteä.

   Poista
 3. Täällä on kanssa vaikeuksia saada unenpäästä kiinni. Tarviipas laittaa nimet ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse nukahdan, mutta sitten on ongelmana ne aamuyöt.

   Poista
 4. En näitä tuotteita ole kokeillut, mutta melatoniinia tarvitsen minäkin. Se auttaa nukkumaan, mutta saattaa aluksi joillakin lisätä levottomia, vähän painajaismaisia unia. Myöhäinen liikunta vie minulta unet myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse em kärsinyt sivuoireista. Varmaan yksilöllisesti niitäkin tulee.

   Poista
 5. Uniongelmainen ilmoittautuu. Nyt relaxanttikuurilla niin uni tulee mainiosti mutta aamuyön heräilyä silti. Kunhan tästä luurista pääsen niin melatoniinia vois kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta jotenkin tuntuu, että tämä on meidän tietyn ikäisten naisten yhteinen ongelma.

   Poista
 6. Mulla on ollut välillä niin pahoja nukahtamisongelmia että aloin pelätä/stressata nukkumaan meno tilanteita. Sit tuntui etten uskalla mennä nukkumaan ilman unilääkettä. Melatoniinia kokeilin jossain vaiheessa mutta mulla se ei toiminut. Nukahdin mut pian olin hereillä ja koko yö meni heräillessä. Vihdoin pitkän taistelun jälkeen olen oppinut taas nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jossain vaiheessa olin tuollainen nukkuja. Sitten opin nukahtamaan ja nyt in enemmän näitä aamuyön heräämisongelmia. Viikonloppuisin nukun aina paljon paremmin kuin työaamuuna.

   Poista
 7. Tuo suihke kuulostaa aika jännältä tuotteelta! Ikää kun tulee lisää, unet usein karkaavat. Mulla käy yleensä niin, että ennen jännittävää päivää tai loman jälkeen töihinpaluupäivänä ei uni tule. Mulla on kans melatoniinipaketti tuossa oottamassa. Mukavaa päivää Maiju ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uni on yksi tärkeimmistä asioista. Ilman hyvää unta ihminen ei vaan voi hyvin. Pitää löytää ne keinot nukkumiseen.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan, että miten toimii. Toivottavasti toimii.

   Poista
 9. Täällä on enemmän uniongelmia, kuin hyvin nukuttuja öitä. Mutta tuo Melatoniini Aboa Medican on pelastanut elämän. Jopa pulssilääkkeet ovat jääneet pois, koska en ole koko ajan sellaisessa sydän läpättää hätääntyneessä väsymystilassa. Tuo ei aiheuta pöhnää vaan aamulla herää terävänä. Paras tuote koskaan! Siitä olen postannutkin. Samalla sivelen vielä pulssipisteisiin Scentered aromaterapiapuikkoa ja jo vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen aiemmin kokeillut muita valmisteita, ei ole löytynyt vielä sopivaa... paitsi nyt näistä kahdesta voin sanoa saaneeni apua. Pillereistä on pidempi kokemus. Olen unohtanut kysyä mieheltä, että mitä mieltä hän on ollut.

   Poista
 10. Uniongelmat ovat monen keski-ikisen (naisen)riesana. Nukahdan yleensä aika helposti, mutta olen jo vuosia heräillyt "suden hetkenä" kolmen, neljän aikaan ja unen saaminen on välillä vaikeaa. Liittyy aika paljon stressiin, kun töissä on hankalia asioita ja kiirettä, heräilykin lisääntyy. Samoin tuttu tunne on tuo kun pitää normaalia aiemmin herätä niin heräileekin läpi yön. Viikonloppuisin ja loma-aikoina unikin on parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, että viikonloppuisin ja lomalla ei ole tätä ongelmaa. Alitajunta taistelee työaamuina vastaan, sitähän se on.

   Poista
 11. Magnesiumsuihke on ihan parasta. Mulla ainakin tepsii selkävaivoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on useanlaisia. En tiedä mitä eroa sillä normaalilla suihkeella ja tällä on.

   Poista
 12. Omaan itse sellaiset unenlahjat, että kun kallistan pääni tyynyyn niin seuraavan kerran herään kun kännykkä pirahtaa aamulla. Jos minä herään yöllä tiedän, että olen tulossa kipeäksi. Viime yönä nukuin levottomasti ja näin painajaisia koko yön mutta siihen oli syynä, että söin koulutustilaisuudessa illassa vasta klo 20.00 ja ruokailu loppui 22.45. Täysinäisellä vatsalla nukkuu levottamasti.

  Upeaa, että on kehitetty tällaisia apuja uniongelmaisille ja mukava myös kuulla, että ne toimivat :) Unettomuus ja huono unen laatu nimittäin huonontavat elämänlaatu ja ihminen on alttiimpi myös tapaturmille väsyneenä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.