perjantai 12. helmikuuta 2016

Voima ja energisyys samassa paketissa

Kaupallinen yhteistyö 40+blogit / Verman

Minulta usein kysytään, että miten voit olla noin energinen? Energisyyteeni on monia syistä. Eniten nostan usein esiin terveellisen ja puhtaan ruokavalioni, jota noudatan. Toinen asia on se, että käytän myös vitamiineja, tällä hetkellä käytössä on Minisun Vahva monivitamiini -valmiste. Olen joskus kirjoittanut aiheesta, että ihminen on sitä mitä syö. Jotkut hyvinvointialan ihmiset ovat välillä sitä mieltä, että kun syö puhtaasti ja terveellisesti, niin silloin saa vitamiinit suoraan ruuasta, eikä ravintolisille näin olisi tarvetta. Ainahan se ei ole ihan noin yksinkertaista. Itselläni on keliakia, se edellyttää terveellisestäkin ruokavaliosta huolimatta hakeutumaan myös ravintolisäpurkeille. Keliakiassahan vitamiinit eivät aina imeydy samalla tavalla kuin terveillä ihmisillä. Jos vitamiinit eivät imeydy elimistössä siitä seuraa monia muita terveydellisiä ongelmia. Siksi pidän vitamiinien syömistä itselleni hyvin tärkeänä asiana. 


Itseltäni mitataan vitamiiniarvot kerran vuodessa. Erityisesti pyydän aina D-vitamiinin ja B12-vitamiinin mittausta. Ne on itselläni ne vitamiinit, joiden kanssa on enemmän ongelmia. Lääkäri kehoitti viimeksi minua syömään D-vitamiinilisää läpi vuoden, kun olin pitänyt siitä pienen tauon. Itselläni on useita purkkeja eri vitamiineja, joita nautin terveellisen ruokavalion ohella. Nyt ajattelin kokeilla, että miten selviydyn yhdellä purkilla monen purkin sijaan. 

Pääsin testaamaan Minisun Vahva monivitamiini -valmistetta. Tässä monivitamiinissa on yhdessä tabletissa kaikki tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet. Aiemmin olen syönyt läpi vuoden D- ja B12-vitamiinia. Nyt saan näiden lisäksi tästä tabletista myös muun muassa kalsiumia, foolihappoa ja sinkkiä. Unohtamatta tietenkään C-vitamiinia, sitähän meidän ihomme rakastaa. C-vitamiini vahvistaa kollageenin tuotantoa ja immuunijärjestelmää ja tekee siten hyvää myös iholle.   Minisun Vahvaan on lisätty myös mustikkauutetta, joka on tärkeää silmien hyvinvoinnille. Tuotteessa on myös Q10 eli ubikinonia sehän ehkäisee muun muassa ihon vanhenemismuutoksia ja ihon rypistymistä. Usein ei tule ajatelleeksi, että vitamiineilla on terveysvaikutusten lisäksi myös vaikutusta myös ulkoisiin seikkoihin. 

D-vitamiini on itselläni se tärkein vitamiini, jota tarvitsen. Suomessa D-vitamiinisuositukset on aika matalat 10 µg ja tässä tuotteessa sitä on 20 µg, jos annostusta tarvitsee suuremmaksi, niin silloin voin tämän tuotteen lisäksi ottaa lisäksi erillistä D-vitamiinivalmistetta. Tämän tuotteen valttina on myös se, että siinä on Vahva suomalaisille suunnattu koostumus. Vitamiini on myös kehitetty Suomessa. Monille suomalaisuus on tärkeä valintakriteeri tuotteita valittaessa. Itsekin koitan tällaisessa taloudellisessa tilanteessa myös suosia kotimaisia tuotteita. 


Tässä on siis yksi syy, että mistä energisyyteni kumpuaa eli terveellinen ruokavalio ja lisäksi siihen yhdistettynä täydentävät vitamiinit purkista. Näillä eväillä siis jaksan mennä ja tulla sekä juosta viipottaa menojani. Tervellinen ruokavalio ja vitamiinit on siis mun salaisuuteni. Suosittelen niitä muillekin.Terveyttä ja energiaa kaikille.

Sydämellä Maiju

30 kommenttia:

 1. Tämä pitää kyllä varmasti TÄYSIN paikkansa :) D-vitamiinia pitäis kyllä itsekkin popsia enemmän..
  Hyvää ja energistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energistä viikonloppua myös sinulle. Mikään ei ole niin parasta kuin energia ;)

   Poista
 2. Tuo onkin tärkeä huomio, että vaikka kuinka söisi suositusten mukaan, ne kaikki vitamiinit ja muut ei aina vaan imeydy elimistöön. Itselläni on maidon kanssa ongelmaa, ja taatusti jää ruuasta saadut aineet imeytymättä. Silloin kyllä on lisävitamiinit hyvä ottaa purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tämä on vinkki niille, joilla on näitä ruokavalio-ongelmia. Kaikki eivät välttämättä ajattele tätä asiaa. Itsekin olen huomannut välistä asian totaalisena väsymyksenä. Sitten muistan, että D-vitamiini on taas nollissa.

   Poista
 3. Kyllä sitä vaan täytyy vitamiineja napsia ruoan lisäksi. Muuten ei jaksa näinä pimeinä aikoina mitään ☆
  Kicaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää napsia. Vaikka söisi kuinka terveellisesti tahansa.

   Poista
 4. Tuo mustikkauute on kyllä hieno asia! Vitamiineja ilman en jaksaisi yhtään mitään, aina ei jaksa eikä ehdi syödä niin terveellisesti kuin haluaisi.
  Mukavaa päivää ihana Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun tuijotan näyttöä päivät pitkät, niin mustikkauute ehdottomasti on hyväksi. Silmät tykkää.

   Poista
 5. Täällä syödään D-vitamiinia ympäri vuoden myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-vitamiini on kyllä se munkin suosituin vitamiini ja siihen sitten yhdistetään näitä muita.

   Poista
 6. Ei tulisi mieleenkään olla popsimatta vitskuja ja uskon jopa, että Sofian influenssa tarttui vain pienellä lämmöllä ja meno parissa päivässä ohi, koska vitamiinit. <3

  Ihqua viikonloppua tehotäti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä on merkitystä myös flunssan kannalta, että miten voit muuten. Minä sairastan harvoin, siis todella harvoin.

   Poista
 7. Vitamiinilisää tarvitaan, se on totta. Itse popsin d-vitamiinia ympäri vuoden ja mittautan arvon noin kerran vuodessa verikokeella. Käytän aika ajoin myös monivitamiinia tai rautajuomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitamiiniarvojen mittauttaminen on kyllä hyvästä, koska silloin tietää, että mitä on liian vähän. Ennen keliakiaa en sitä tehnyt, mutta nykyään kuuluu vakitoimenpiteisiin.

   Poista
 8. Pitäisi itsekkin alkaa syömään taas säännöllisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti täytyy. Uskomaton apu energian saamiseen.

   Poista
 9. Itse popsin ceetä, deetä ja magnesiumia, satunnaisesti myös kalsiumia. Täytyisikin kokeilla tuota monivitamiinia, jos se antaisi vielä lisää puhtia - ja voisi ehkä korvata nuo edellämainitut yhdellä pillerillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelin. Tämän lisäksi kuitekin joudun ottamaan kyllä vielä D:tä lisäpilleristä, koska mun annokset on vähän isompia.

   Poista
 10. Mulla on Bioteekin teho c+d vitamiinipurkki. Tuo Minisun kuulostaa kyllä paremmalta vaihtoehdolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoilla on niin paljon eri vaihtoehtoja. Välistä on haastavaa löytää itselleen se sopivin.

   Poista
 11. Purkista napsitaan vitamiinit täälläkin. Mutta hei, kerro lisää tuosta vitamiiniarvojen mittaamisesta. Missä sellaisen voi tehdä? Olisi mielenkiintoista tietää omat arvonsa eikä vain arvailla. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mulla on tuo keliakia, niin saan työterveyshuollossa vuositarkastusten yhteydessä pyydettyä myös ko. mittaukset. Niistä sitten nähdään, että onko arvot kohdillaan, vaiko ei. Kun keliakiassa ei nuo vitamiinit aina imeydy, niin on perusteltua myös mittaukset.

   Poista
 12. Mää syön juuri monivitamiinia, mutta ei varmaan oo yhtä hyvä, kun tuo sun Minisunin versio. Pitääpä pistää korvan taakse, että ens apteekkireissulla vois tuota miettiä :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitamiineja on niin paljon, niistä on aika vaikeakin välistä valita itselleen sellaista, mikä sopii omiin tarpeisiin.

   Poista
 13. Kyllä niitä vitamiineja pitää välillä purkista ottaa, ei siinä muua auta. Mutta uskon, että silloin saa varmasti sen mitä pitääkin. Ruuasta saatu vitamiinipläjäys on sitten sitä bonusta päälle:) Omasta ihosta sen verran, että kun aloin syömään vitamiineja säännöllisesti, niin nyt ei enää couperosaposket helota niin paljon ja iho ei ole enää kipeä ja arka ulkoilun jälkeen. Ei tapahdu ihan heti tämä saavutus, mutta pikkuhiljaa kuitenkin ja uskon tässä vitmiinien auttaneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on jännä, että ennen ei edes tajunnut vitamiinien ja ihon yhteisvaikutusta. Minäkin uskon enemmän ja enemmän tiettyihin vitamiineihin ihon hoidossa.

   Poista
 14. Kiitos tästä postauksesta, tuli paljon ajattelemisen aihetta. Mietin, että minuä kun en käytä mitään monivitamiineja, että nyt olisi varmaan aika aloittaa. Koko ajan hieman väsy, ihosta huomaa selkeästi että jotain uupuu. Miten sulla alkoi keliakia oireet ? Mulla ollut vatsa kipeä ja turvoksissa aina kun syön leipää, nyt kolme päivää vältellyt viljoja ja olo tuntuu paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tuli. Itselläni keliakia puhkesi sormia napsauttamalla.,ei antanut kauheasti oireita ennen kun puhkesi. Aloin vaan oksentamaan kaiken mitä söin ja lopulta oksensin verta. Siitä tähystykseen ka diagnoosi keliakia tuli myöhemmin. Jos on oireita, pitää ehdottomasti tutkia. Hoitamaton keliakia aiheuttaa muun muassa ohutsuolensyöpää noin 70.000 suomalaista sairastaa keliakiaa tietämättään., siis neuvo, mene tutkimuksiin.

   Poista
  2. Kiitos tästä, pakko varata aika tutkimuksiin. Tänään söin yhden pullan, niin johan tuli paha olo ja taas alkoi vatsaan kipristelemään :(

   Poista
  3. Verikoe ei aina paljasta keliakiaa. Itselläni todettiin tähystyksellä ja varmenneettiin DNA:lla. Vasta-aineet näytti negaa. Pieni prosentti ei näytä vasta-aineissa... se on juuri se mitä lääkärit yleensä ottavat ja luottavat pelkästään siihen. Gluteenittomalle ruokavaliolle ei saisi alkaa ennen kuin otetaan kokeita, koska muuten voivat tulokset vääristyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.