maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ensi viikolla helpottaa. Vai helpottaako sittenkään?

Minä olen sellaisen pirteyden perikuva ja usein luullaan, että mun paristot kestävät päivästä toiseen, viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen sammumatta. Olen kyllä joskus kertonut, että myös tämän duraselin paristot hyytyvät. Kuitenkaan en aina pysty itse ihan täysin vaikuttamaan siihen, että pysähtyisin silloin kuin seinään.

Tänä keväänä olen  kyllä tietoisesti yrittänyt olla täyttämättä kalenteriani ihan kaikella ylimääräisellä. Työ on sellainen mitä pitää hoitaa jaksoi tai ei. Kaikki muut ovat sitten omaehtoista ja valitsen sitten itse mihin lähden ja minkä jätän väliin. Nyt olen jättänyt tietoisesti hyvin paljon väliin.

Kun ihminen tekee niin paljon asioita, kuin minä teen ja on niin monessa erilaisessa projektissa mukana, niin ei ole ihme, että välistä tulee näitä väsymyksen tunteita.

Olen pitkään pyrkinyt siihen, että pyhittäisin viikonloppuja laiskottelulle. Nyt se ei ole ollut taas moneen viikkoon mahdollista. Monta viikonloppua on mennyt jonkinlaisessa työssä.

Naurettiin juuri siskon tytön kanssa, että usein tulee hoettua sellaista mantraa kuin, että "ensi viikolla helpottaa, ensi viikolla helpottaa". No helpottaako? No tuskinpa helpottaa, kun itseni tunnen.

Toisinaan mä kyllä teen sen, että kun tulee tämä totaalinen väsymys, niin mä heitän kaiken turhan ihan 100 prosenttisesti sivuun ja makaan kaksi päivää sohvalla (tai iltaa, koska se työ piti kuitenkin hoitaa). Nyt voin sanoa, että kahden viikon päästä helpottaa, sillä mulla on viikon loma.

Hain viime viikolla vähän helpotusta olotilaani Kauneushoitola Heini Savolaiselta, joka teki mulle prinsessahoidon. Tästä kirjoitan myöhemmin erikseen. Näistä kuvista kuitenkin näkee, että mä olen yrittänyt myös saada jotain rentouttavaa tähän mun hektiseen elämäntilanteeseeni.
Tiedän, että en ole ongelmani kanssa yksin. Tiedän, että tätä on hyvin paljon liikkellä.
Olen tästä aiheesta puhunut hyvin paljon kavereiden kanssa. 
Niiden jotka elävät samalla tavalla kuin minä itse. 

Paristot saattavat siis hyytyä aina välistä ja ehkä se on ihan ymmärrettävää. 

Minä yritän taas niitä vähän latailla. 

Joten antakaa anteeksi silmäpussini, niitä olen viime viikkoina taas 
tahtomattani kasvatellut. 

Maiju

24 kommenttia:

 1. Minäkin aina ajattelen ottavani rennommin esim. töissä, mutta mitä vielä...100 lasissa mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole aina helppo luvata itselleen, tai siis luvata voi, mutta että sitten pystyisi pitämään lupauksensa ;)

   Poista
 2. Itse laitailen pääsiäisenä tai ainakin yritän :D

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että sinulla on loma tulossa - ja toivottavasti maltat silloin ottaa iisisti;)
  Täällä rentoillaan pakon edestä - ja enpä olisi uskonut sanovani, että liika on liikaa - rentoilussakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän jo pääsiäispyhinäkin vaan olla. Siinä käsittääkseni aion onnistua ;)

   Poista
 4. Lomapäivät tulevat kyllä tarpeeseen täälläkin.
  Haipakkaa on ollut täälläkin.
  Ihana Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haipakkaa, haipakkaa. Nyt en ajattele edes mitään kirjaprojekteja varmaan puoleen vuoteen ;)

   Poista
 5. Voi sua <3 Sinä oot kyllä semmonen durasell pupu! Kannattaa tosiaan kuunnella itseään, että ei polta kynttilää molemmista päistä. Huomaan itsekin välillä sortuvani liikaan lupailuun ja touhuamiseen. Nyt olen koettanut vähentää sitä. Ihanaa pääsisäisviikkoa Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin välistä onnistun hyvinkin olla lupaamatta liikoja. Nyt on tulossa ainakin tämä tuleva viikko ilman iltamenoja. Sekin jo auttaa.

   Poista
 6. Sitä elellään täälläkin uusia itseaiheutettuja ;) ruuhkavuosia. Kasvohoito olis kyllä niin ihana ja taidankin tilata ajan parin viikon päähän kun kiire helpottaa, ahaahaa.. Oikeestaan mun kiireet helpottaa vasta kolmenviikon päästä
  Ihana olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kanssa samanlainen duracell-pupu. Tilaapa hoito, mikäs sen ihanampaa kun olla edes puolitoista tuntia rauhoittuen.

   Poista
 7. Täällä osataan himmata ja oikeastaan tunnen jo kun akku hyytyy ja sitten lepään. Talvet on raskaita, mutta keväällä, kesällä ja syksyllä jaksan luukutta aika paljon. Maiju sun tahti nyt on semmoinen, että oksat pois, joten ymmärrettävää, että joskus vaan pitää irrottaa hetkeksi ne patterit ja levähtää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä otan ne patterit irti pääsiäisenä. Silloin ei kiusaa työt, eikä mitkän muutkaan. Ei mitään suunniteltua ohjelmaa meinaan ;)

   Poista
 8. Voi miten tuttu juttu tuo 'ensi viikolla helpottaa'! No helpottaa se aina hetkeksi, mutta sitten painetaan taas täysillä. Toisaalta pienikin levähdystauko tekee nannaa! Pääsiäiseksi rauhoitutaan täälläkin, menemme äidin passattavaksi ja vietämme oikein kunnon sukupääsiäistä. Äiti saa hössöttää, leipoa ja syöttää meidät pullasorsiksi noiden muutaman päivän aikana. Rentouttavaa pääsiäistä ihanainen, lepäile ja nauti kiireettömistä päivistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tämä on sellainen mantra, että tämän voimin jaksaa taas sen seuraavankin viikon täydessä vauhdissa ;) No mä NIIN lepään jo ennakkoon pääsiäisenä... sitten jaksan lepäillä parin viikon päästä lomalla ;)

   Poista
 9. Olen pyrkinyt pois tuosta Sitku/ensviikolla hokemasta, koska ei se ainakaan minulla johda mihinkään...Painan omalla tyylilläni ponnari pitkällä kokoajan, koska tykkään ja sitten kun tulee väsy, isken hanskat tiskiin ja sanon, että nyt riitti, nyt en tee mitään.....kunnes taas jalat vipottaa ja taas on akut täynnä.
  Moni minulta kysyy mistä moinen energia ja vimma? Jaa-a en tiedä...aina olen tällainen ollut..Ja miksi minulla sitten on mustat silmäpussit? ;)
  Rennon energistä viikkoa sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä yleensä teen myös. Makaan sitten pari päivää soffalla ja tuijotan kattoon ;) Mustista silmäpusseista siis viis ;)

   Poista
 10. Pääsiäisen pyhäpäivät ovat tervetulleita tännekin. Ihanaa kun sulla on loma edessä ja saat ladata akkuja ja kerätä voimia. Sitten jaksat taas durastella. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottakaamme siis innolla pääsiäistä. Kyllä se sieltä tulee ;)

   Poista
 11. Pääsiäisen pyhiä odotan kuin kuuta nousevaa. Keskiviikonkin pidän jo vapaata, mutta silloin siivoan ja valmistelen illan sukuillallista. Sitten pötkötelläänkin anoppilassa neljä päivää.

  Normiviikkooni mahtuu yleensä aina vähintään muutama kymmenen tunnin työpäivä ihan sitä päivätyötä, harvoin teen sitä normi-7,5 h päivää. Otan sitten pidemmän kesäloman ja venytettyjä pyhiä. Mutta työ vie aika lailla voimat ja viikonloppuisin koetankin karsia menoja. Pari viime viikonloppua on kyllä ollut täynnä kaikenlaista menoa. Blogiin liittyvät iltamenot ovat kyllä ihan kivoja, tapaa ihmisiä ja saa "tekosyyn" kiskoa itsensä työpöydän äärestä ihmisten aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla vähän yksi jos toinenkin samanlaisia päivän venyttelijöitä ;) No onneksi on välistä lomaa ja välistä voi olla pidennettyjä viikonloppuja.

   Poista
 12. Prinsessahoito, kuulostaisi just sopivalle tällaiselle rinsessalle ;) On ollut pakko oppia ottamaan itselleen se oma aika tässä kotihullunmyllyssä, enemmänkin multa loppuu kapasiteetti siinä, että omien juttujen lisäksi pitää muistaa viiden muun asiat -siihen ei aina edes kalenterit avuksi riitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olisit kyllä NIIN ansainnut oman prinsessahoidot.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.