tiistai 29. maaliskuuta 2016

Herkullisen hyvät gluteenittomat banaanimuffinssit

Välillä hedelmäastioihin jää liian kypsäksi ehtineitä banaaneita käyttämättä. Sitten itselleni iskee pihiys päälle, eikä niitä raaski heittää pois, päätän alkaa leipomaan. Banaani on muuten hyvä raaka-aine tällaisiin leivonnaisiin, koska leivonnaisista tulee kosteita ja herkullisia. Aloin taas vähän säätämään vanhaa ohjettani ja tällä kertaa syntyi tällaisia muffinsseja.
Gluteenittomat banaanimuffinssit
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Provenan kaurajauhoja)
2 tl vaniljasokeria tai -uutetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl luonnonjogurttia
0,5 dl maitoa
2 banaani
1. Vaahdota kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää seokseen sulatettu margariini.
3. Sekoita jauhojen joukkoon kuivat aineet ja lisää varovasti sekoittaen joukkoon.
4. Lisää luonnonjogurtti, maito ja soseutettu banaani joukkoon.
5. Jaa taikina tasaisesti noin kahdeksaan muffinsvuokaan.
Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia.




Kehun usein Provenan kaurajauhoa.
Tykkään sen koostumuksesta ja leivonnassa se on ehdottoman ihanaa.
Tämä ei ollut maksettu mainos, vaan ehdottomasti suosikkijauhoni
makeassa leivonnassa.

Gluteenittomassa leivonnassa pitää muistaa (tai tietää) se, että osa gluteenittomista
ihmisistä ei pysty syömään puhdasta kauraa eikä vehnätärkkelystä sisältäviä
tuotteita, joten jos leivot gluteenittomalle, kannattaa tarkistaa tuo asia vieraaltasi.

Gluteenittomasti voi herkutella hyvää, kun itse tekee.
Välistä on siis lupa myös herkutellakin.

Maiju

24 kommenttia:

  1. Mulla on samantapainen ohje, ja hyvää tulee. Mutta miksi margariini? Olen aitojen ainesten puolestapuhuja, ellei voi voita syödä, niin sitten gheetä tai kasviöljyä sen sijaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voita voi käyttää ihan hyvin tai mitä haluaakin. Kirjoitan usein ohjeet "normiväestölle" sopiviksi ja kukin sitten voi niitä säätää oman halujensa mukaisiksi. Näin on helpompi kirjoittaa, eikä sitten ihmetellä, että mitä cheetä ;)

      Poista
  2. Nam kelpaisi Maiju mullekin, milloinkohan otetaan aamupala uusiksi, hehe. No ei vaiskaan ensin saat luvan tulla meille. <3 Muiskuja päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän sitä uusiksi voidaan täällä päässäkin ottaa. Niin oli kiva päivä viimeksi ;)

      Poista
  3. Nam, hyvältä näyttää!
    Mukavaa tiistaita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää myös oli, onneksi en leivo liian usein, vaikka nyt tuli leivottua kaksi kertaa pääsiäisen aikana.

      Poista
  4. Nam!

    Heti on otettu kirppislöydöt käyttöön. Minä kaivelin anoppilassa loputtomia astiavarastoja ruokakuviin, sain vähän erilaista kuvaa "uusilla" astioilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hetihän ne piti ottaa käyttöön. Kiva on penkoa välistä myös oman äidin kaappeja. Niistä voi löytää aarteita.

      Poista
  5. Meillä ei käy isännälle puhdas kaura eikä varsinkaan venhätärkkelys, jota on tosi monissa gluteenittomissa jauhoissa ja leivissä. Mutta että maissitärkkelyskin olisi paha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni sopii noi molemmat, mutta olen ottanut tavakseni mainita, että ihmiset oppivat ymmärtämään, että kaikille ei käy. Näistä varmasti oppii monet ;)

      Poista
    2. Mutta maissitärkkelys?? Et tarkoittanut vehnätärkkelystä? :)

      Poista
    3. Voi sinä ihana ja tarkka lukijani ;) Minä olin kirjoittanut läpiä päähäni eli tarkotin tietenkin sitä vehnätärkkelystä, joten korjasin sen tekstiini ;) Kiitos kun huomasit.

      Poista
  6. Täytyypä testata kun jäi pääsiäisestä turkkilaista jugurttia, sekin varmaan käy luonnonjugun tilalle ja banskut myös tummumaan päin.Kiitos kivasta reseptistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sekoittelen aina välistä vaikka mitä juttuja perustaikinan sekaan ;) tulee usein yllättäviä, mutta hyviä kokeiluja.

      Poista
  7. Maistuis kyllä mullekin, niin näyttävät hyvältä <3
    Ihanaa tiistai-iltaa Maiju!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti olisi maistuneet. Nämä oli kuin pala taivasta.

      Poista
  8. Pakko kokeilla! Olenki leiponut viimeaikoina kaikke gluteenitonta kokeilu mielessä. Vatsa voi hyvin ja se onkin se "huono juttu", kun nyt sitten syönkin niitä leipomuksiani :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on vähän paha juttu, kun leipoo, niin täytyy syödä. Yksi keino on tunkea ne nopasti pakkaseen ;)

      Poista
  9. Oi... tuo kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua meille herkkuja välistä kaipaaville ;)

      Poista
  10. Tuota pitää kokeilla aikanaan kunhan tytär saapuu Suomeen maailmalta (kunhan äitikin ensin pääsee sinne :) Hän syö guteenitonta vaikka ei ole todettu allergiaa, mutta herkkä vatsa voi paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa. Ihanaa ja varmasti tytärkin tykkää, ainakin uskon niin.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.