maanantai 16. toukokuuta 2016

En anna ilmaiseksi - joku antaa kuitenkin

Olin viime vuonna ensimmäisessä Ping Helsinki tapahtumassa. Tapahtuma oli niin mahtava ja tiesin, että haluan osallistua myös tämänvuotiseenkin tapahtumaan. Mistään hinnasta mua ei olisi saanut pysymään Pingistä erossa.

Omalta osaltani ehkä tärkein anti tällaisissa tilaisuuksissa on samanhenkisten ihmisten kohtaamiset ja heidän kanssaan voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Pääsee kuuntelmaan hyviä luentoja ja osallistumaan workshoppeihin. Kaikenlainen vuorovaikutus on aina hyvästä.

Tilaisuuteen osallistui yhteensä 400 ihmistä, joista sisällöntuottajia  (Content Guru) oli 200 ja sitten oli yritysten edustajia (bisneshipit) toiset samanlaiset.

Lähdimme ajamaan Helsingistä tällaisellä kokoonpanolla eli allekirjoittanut, Hellapoliisi ja Minäkö keski-ikäinen. Kaksi suhteellista naista yhdistettynä yhdellä vähän erikoisemmalla naisella. Täytyy sanoa, että meillä oli aika kiva automatka. Meikäläinen päätti, että nyt otetaan periscope-lähetys viihdyttämään meitä. Sattuikin tosi kiva lähetys. Naurettiin ihan sikana ja multa kyseltiin kovasti, että "vedänkö mä edes välistä henkeä". No vedin mä aina välistä ihan vähän.


Ping Helsinki on neljän naisen yhteinen unelma. Hyvä esimerkki siitä, että kun naisilla on unelma, he toteuttavat sen. Upeaa Inna-Pirjetta Lahti, Aku Varamäki, Marinella Himari ja Sanna Salovuori.  Tilaisuus oli upea, te teitte sen toistamiseen ja tällä kertaa vielä isompana. Mahtavaa. 

Kuva: Heli Pehkonen

Paikan päällä en voinut vastustaa kiusausta Yritin heti vähän lämmitellä Urkkia. Siis Urkki oli kyllä jotenkin niin kauhean kylmäkiskoinen mulle. Urkki ei lämmennyt mulle ollenkaan. Olen yrittänyt olla sille niin hyvä, joten en ymmärrä tuota kylmyyttä. 


Urkki oli niin cool ja mä yritin kanssa olla. Vähän mua alkoi itseäni häiritsemään toi Urkin pituus. Yritin roikkua siinä hänen kintereillään, mutta ei lämmennyt ei.  Leikilläni sanoin, että vien Urkin kotiin, mutta en sitten uskaltanut, koska olisin jäänyt kyllä kiinni ja mitä se mieskin olisi siitä sanonut?


Tapahtumassa on siis mahtavaa se, että tapaa ihmisiä, jotka  periaatteessa tuntee, mutta silti näkee esim. ensimmäistä kertaa, kuten kävi Pauliina Mäkelän kanssa. Tunsimme heti toisemme, vaikka näimme ensimmäistä kertaa. 


Tapasin myös ihanan Sanna Walleniuksen. Tiesin, että Sanna vähän leikittelee siellä mun selkäni takana, mutta mun käsi oli lukittu etten voinut tehdä samaa hänelle. Tädit oli vähän samiksia laseineen. 


Ruokaakin oli paikan päällä. Lounas ja illallinen toimi gluteenittomasti. Pientä krittiikkiä jouduin antamaan muista tarjoiluista. Gluteenittomat aamupalat eivät synny sillä, että jätetään vain tarjoiluista gluteenia sisältävät tuotteet. Pitäisi löytää jotain tilalle. Hedelmät eivät riitä aamupalalle, jos muille tarjotaan myös suolaista ja on luvattu aamupalaa tarjota.  Sama koski vähän myös iltapäiväkahvia. Hotelli ei siis vakuuttanut nyt minua gluteenittomilla aamupala ja välipala palvelullaan. Todellakin kuitenkin lounas ja illallinen oli hyvä ja toimiva.
Lounaalla Anssi Kela ilahdutti meitä iloisesti. Hyvä meininki lavalla. Anssi sai naiset lavan eteen fiilistelemään. Meillä oli niin mahtavat lounas ja tämä Anssi toi siihen oman hohtonsa 


Päivän yksi teema oli se, että puhuttiin myös etiikasta ja siitä, että millä on valmis itsensä hinnoittelemaan. Minä en anna ilmaiseksi, paitsi jos joskus haluan sen tehdä omasta halustani. 


Tiiankin mielestä reilu meininki pitää olla. Emme hyväksy halvalla panemista. 


Osallistuin tilaisuudessa myös Krista Aholan workshopiin, jossa aiheena oli "Aina joku antaa ilmaiseksi - hinnoittelun haasteet". Hyvää keskustelua syntyi bloggaukseen liittyvästä hinnoitelusta ja siitä, että mihin ei pitäisi suostua ja miten pitäisi veloittaa tekemästään työstä. 


Itselläni on ollut tästä jo noin vuoden aika selkeä käsitys. Tällaisiin yhteydenottoihin tulee multa usein aika selkeä vastaus, että en lupaa koskaan tuotetta vastaa blogipostausta, mutta
kaupalliset yhteistyöt kyllä kiinnostavat. 

Aiheesta olen joskus kirjoittanutkin blogipostauksen eli Panetko bloggaajaa halvalla?


Osallistuin myös Konsta Linkolan Brändirakennus workshopiin. Itse olen vuosien myötä ehkä jo onnistunutkin jollain tasolla brändäämään itseni. Tätä hommaa on tullut tehtyä niin monta vuotta. Tosin tässäkin hommassa on vielä jotain, missä voisi petrata. 


Samassa workshopissa Konstan kanssa esiintyi myös Veera Rusanen, hänen teemansa oli Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olen samoilla linjoilla Veeran kanssa. Itse kuljetan laukussani aina muistilehtiötä, johon listaan blogipostausten aiheita. Luonnostelen myös blogipostauksia luonnoksiin.
Tällaisella toiminnalla helpottaa työtään kiireisinä aikoina. 


Nelkytplus blogien naisia oli paikan päällä Pingissä aika hyvä edustus. Tässä vain osa porukasta. Kaikkia ei olisi mitenkään saanut yhtä aikaa samaan kuvaan. 


Mulle tulee näistä naisista aina niin hyvä olo. Helin olen tavannut ensimmäistä kertaa viime vuoden Pingissä ja Tiian vähän aiemmin jossain muussa tilaisuudessa. Paljon ollaan jo yhdesäs ehditty kokemaan.Tiian kanssa oltiin Helin ensimmäiset enkelit Nelkytplussassa. 


Tiian kanssa kokeiltiin Nyxin uutta huulipunaakin. Lisää tästä alla olevasta videosta. Kaiken kaikkiaan päivä oli hyvä ja kohtaamiset upeita.  Ensi vuonna aion olla taas niin mukana - halusitte tai ette. Alta löytyy vielä Ping Helsinki aiheinen videomme Tädit tubettaa kanavalla. 


Ensi vuoden PING Helsinkiä alan odottamaan just nyt. Hyvää kannattaa odottaa taas seuraava vuosi. 

Maiju

36 kommenttia:

 1. Tämän rouvan tennarien kannat menivät perjantaina suhisten paikasta toiseen, mutta huippua oli jälleen nähdä, edes lyhyesti <3!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa todella mielenkiitoiselta tapahtumalta ja toivottavasti pääsen itsekkin ensi vuonna mukaan. Noista workshopista olisi ollut todella mielenkiitoisia aiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kannattaa todellakin yrittää. Tapahtumasta puhutaan taas seuraava vuosi eteenpäin ja vuoden päästä ollaan taas niin PING.

   Poista
 3. Täytysköhän mun anoa jäsenyyttä tuohon 40+ juttuun ;)
  Ihanan pirteitä kuvia taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin sun täytyy hakea. Nyt hakemusta Helille. Sä sopisit hyvin porukkaan.

   Poista
 4. Ihana Ping, ihana Maiju ja ihana oli nähdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin oli taas kiva nähdä. Ping, ping ja ping ;)

   Poista
 5. mulla ei ole nyt muuta kuin, että oli hehee kivaa kyxiä sun kanssa koko päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... kiva oli kyxiä ja kokeilla vähän nyxiä ;)

   Poista
 6. Olipas Urkki nyt kylmä sua kohtaan. Aika kovis se oli kyllä mullekin, vaikka pusutella sitä yritin.
  Hauska ja tietorikas päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joidenkin kanssa oli mennyt vähän pidemmälle... olen nähnyt kuvia Urkin jatkoista ;)

   Poista
 7. Kiva postaus. Tosi mielenkiintoisia aiheita. Itsekin olen miettinyt tuota 40+ jäsenyyden hakemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule sinne vaan Helille hakemusta väsäämään ;)

   Poista
  2. +KatinAsiat ja +maiju Mä laitoin kaimalle viestiä, mutta mulla ei ole lainkaan riittävästi liikennettä mukaan :(. Olis niin kiva tutustua muihin samanikäisiin blogisteihin ja erityisesti tubettajiin mutta eiköhän sitä vielä ehdi. Verkoston rakentaminen on vaan yksin kohtuupaljon hankalampaa yksin kuin joukossa.

   Poista
  3. Lähdetäänkö jossain vaiheessa kahville. Ollaan muuten just yhdessä tubecon ryhmässä virittelemässä keskustelua aikuistubettajien teemoista Tubeconista.

   Poista
  4. Mikä ettei. Onpa muuten hienoa, että olette keksimässä jotain aikuisillekin vloggaajille. Itse asiassa Soikun äiti on mun hyvä ystävä ja laitoin Soikulle viestiä, että järkkäisivät aikuisillekin jotain mutta hommahan on jo hoidossa :), mahtavaa!

   Poista
  5. Jee, ihan mahtava kuulla, että meille on suunnitteilla myös ohjelmaa, ihan mahtava juttu! Kiitos Heli ja Maiju ❤︎

   Poista
 8. Hyviä aiheita, suorstaan tärkeitä etenkin tuo hinnoittelujuttu.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahasta puhuminen kiinnostaa aina. Vuosi vuodelta tulee enemmän uskoa siihen, että miten hommat pitäisi hoitaa.

   Poista
 9. Todella mielenkiintoinen tapahtuma. Mielenkiintoisia aiheita ja kohtaamiset kaupan päälle. Jospa joskus onnistuisi pääsemään mukaan. Värikästä viikonjatkoa Maiju :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Kannattaa seurata heidän facesivua ja heti laittaa hakua päälle, kun haku aukeaa. Mahtitapahtuma. Paras kaikista.

   Poista
 10. Teillä on ollut mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita ja workshopeja. Varmasti kiva tilaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia workshopeja. Ajattelemisen arvoisia sellaisia ;)

   Poista
 11. Oli upeaa, me tätsyt olimme niin upeita! Onni olla osana tätä kaikkea.

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Niinpä, voisi ehkä ajatella monimielisesti 😀

   Poista
 13. Olisipa ollut mielenkiintoinen päivä. Ehkä ensi vuonna Ping huolii minutkin mukaan.

  VastaaPoista
 14. Lähinnä harrastukseksi matkailusta bloggaavalla tuo "en anna ilmaiseksi" on vähän kimurantti juttu: meistä tilanteet, joissa ehdotamme pientä viikonloppureissureissua kahdelle jollekin taholle siten, että saamme matkaliput, majoituksen ja vaikka teatteriliput on meille riittävä korvaus. Reissut, joiden idea tulee meiltä ovat sellaisia, että olisimme voineet hyvinkin tehdä ne ihan omalla rahallakin, joten mielestäni tuon voi laskea ihan oravannahkakelpoiseksi palkkioksi. Mutta tietysti vähän huono omatunto tuosta ehkä pitäisi olla, sillä mehän nyt sitten juuri olemme näitä "aina joku antaa ilmaiseksi" -tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin harrastanut tuota, nykyään vähemmän, koska silloin mietin, että mun pitää maksaa siitä työlläni eli kirjoittamalla. Nykyään ajattelen, että voisin maksaa itse hotellin, jotta olen valmis silloin lomailemaan. Jossain vaiheessa mietin, että olis siistii saada kamera yhteistyötä. Onneksi olen ostanut oman kameran, koska en ole siitä kenellekään kiitollisuudenvelassa. Kaupalliset yhteistyöt on erikseen. Kirjoitan joskus saamastani kosmetiikasta, mutta niin, että päätän siitä itse kirjoittaa, en niin, että joku olettaa mun kirjoittavan. Tämä on mun oma valinta,. Jokainen tekee miten parhaaksi näkee.

   Poista
 15. Varmasti loistava tapahtuma ja tärkeä asia myöskin, nyt vasta luin tuon aiemman postauksesi ja täytyy sanoa, että totta turiset xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeä asia, hyvä, että herätetään keskustelua aiheesta.

   Poista
 16. Maiju, sinua odottaa meidän blogin puolella haaste :) : http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/05/arjenunelmaprojekti-osallistu-sinakin.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.