lauantai 14. toukokuuta 2016

Gluteenittomasti Mamman marjapiirakkaa

Mamman marjapiirakka löytyy varmasti jokaisen kotileipojan reseptien joukosta. Mamman marjapiirakan pohja tehdään murotaikinasta ja päälle laitetaan kermaviiliä ja marjoja. Jos jotkut reseptit ovat kulkeneet vuosikaudet mukana, niin tämä ohje on itselläni juuri sellainen.  Jos itse teen marjapiirakkaa, niin yleensä teen sen juuri Mamman marjapiirakkan ohjeella.

Itsehän teen tämän nykyään gluteenittomista jauhoista. Voin kertoa, että ohje on vaan parantunut gluteenittomiin jauhoihin vaihtaessani. Ihmisillä on usein ongelmia miettiä tarjottavia keliaakikoille. Useinhan se voi olla niinkin yksinkertaista, että vaihtaa jauhot gluteenittomiin ja käsittelee sitten raaka-aineita puhtaasti. Niin helppoa se yksinkertaisuudessaan voi olla.

Itselläni on pari suosikkijauhoa, joita käytän tämän tyyppisiin leivonnaisiin. Yksi on gluteenittomat Provenan kaurajauho ja nyt on tälle tullut haastaja ja se on Helsingin myllyn kaurajauho. Jos teet gluteenittomia tuotteita vieraallesi, niin kannattaa tietenkin tarkistaa vieraalta ensiksi, että voitko syödä gluteenittomia kaurajauhoja tai voitko syödä tuotteita, joissa on vehnäntärkkelystä. Voit myös kysyä vieraaltasi jauhosuositusta josta leivot ihmiselle, jota et tiedä, että mikä hänelle sopii. Jollain voi olla vähän enemmän rajoitteita kuin toisella.



Tässä taas mun lempparini vuokani nykyään eli silikoninen muffinsvuoka. 
Tämä on niin paras vuoka niin moneen leivontaan. 


Uunista ulos tullessaan piirakka näyttää näin hyvältä. 


Mamman marjapiirakka gluteenittomasti


Pohja: 
100 grammaa voita
1 dl sokeria (tai kookospalmusokeria)
1 muna
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)
1 purkki kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria (tai kookospalmusokeria)
1 tl vaniljasokeria

Itse teen nykyään gluteenittomat muffinssit ja piirakat helpoimman kautta.
Sulatan rasvan ja lisään sokerin. Sekoitan muut aineet joukkoon. 

Lisään kermaviilin joukkoon kaikki aineet.

Paistoin uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. 


Täytyy sanoa, että tämä oli liian hyvää. 
On yleensä pakko laittaa ylimääräiset pikaisesti pakastimeen. 

Maiju

16 kommenttia:

  1. Nam, näyttää niin hyvältä ja herkulliselta! Hyvä olla kevennyksellä ja katsella tämmöisiä namikuvia...Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että on vain virtuaalikuvaa 👍

      Poista
  2. No kelpaisi todellakin mullekin ja ihan taatusti on älyttömän hyvää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä joskus sulle vielä gluteenittomat piirakat näytän ;)

      Poista
  3. Oijoijoi. Näyttää niin hyvältä. :) Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on. Ihanan mehukasta. Kiitos ihanainen Tiina myös sinulle

      Poista
  4. Oi, tuon paremmaksi ei leivonnainen tule<3 Ihan tavallaan perusjuttua mutta NIIN herkullista. Rentoa viikonloppua maiju<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä peruspiirakkaa, mutta ah niin mehukasta gluteenittomilla jauhoilla

      Poista
  5. Pikkuisen namilta näyttää 😊 Täytyy kokeilla 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namia on, ei uskalla liian usein tehdä.

      Poista
  6. Hitsi..illan leiponut, tein raparperijuustokakkua ja marja piirakkaa. Tämä ois ollut kiva...no onneksi pakkasessa on vielä mustaikkaa ja vadelmaa, eli kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  7. Just täällä yritän selvitä eilisistä herkkuövereistä ja nyt näen tämän. Kiitos ohjeesta, voisin tätä leipoa töihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mä en ole eilen nauttinut herkkuövereitä. Illallisella pääsin onneksi vähän nauttimaan ;)

      Poista
  8. Herkulliselta näyttää, nams! Noita jauhoja täytyykin kokeilla tyttären leivonnaisiin, hän ei siedä vehnätärkkelystä, joten monet gluteenittomat jauhot ja tuotteet ovat pannassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen noita jauhoja. Kokeile ihan ekana Provenaa. Se on siis mun ensisuosikkini. Käykö hänelle kaura?

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.