sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Huonot geenit perintönä - apua purkista?

Kaupallinen yhteistyö 40+ blogit / Oy Pharma Nord Ab 

Olen perinyt huonot geenit. Olen saanut isäni puolelta perimän kohonneeseen kolesteroliin ja taipumuksen sepelvaltimotautiin. Olen tiedostanut tämän asian jo viimeiset kolmekymmentä vuotta. Minulle on lääkäreiden taholta hoettu asiaa geeneistäni jo siitä lähtien kun olin 20-vuotias. Tästä syystä olen miettinyt omia ruokavaliojuttuja ja terveyteen liittyviä asioita siitä asti. Olin liki 40-vuotias, kun minulle määrättiin kolesterolilääkitys. Sitä ennen oli kolesterolia koitettu alentaa kaikilla mahdollisilla luonnollisilla keinoilla, siinä onnistumatta. Kuulun siis siihen ryhmään, jolla on geeniperimänä kohonnut kolesteroli. Tämä on syy, miksi en lopeta statiinien käyttöä, vaikka sitä mulle hoetaan usein, en vaan uskalla. 

Isälläni oli sepelvaltiomotauti ja yhdelle veljistäni on tehty pallolaajennus jo 52-vuotiaana. Riski on siis todellinen. Hyvin paljon puhutaan kolesterolilääkityksen turhasta käytöstä ja lääkkeen haittavaikutuksista. Itse kuitenkin koen omalla kohdalla sen itselläni ainoaksi mahdollisuudeksi pitää lukemat edes kohtuullisissa lukemissa. 
Statiinien käyttö voi usein aiheuttaa haittavaikutuksina lihaskipuja ja väsymystä. Itse olen todennut nämä haittavaikutukset statiinien käytön yhteydessä. Itselläni kesti aikaa, että osasin yhdistää nämä asiat toisiinsa. Jossain vaiheessa asiasta alettiin enemmän puhumaan ja silloin tajusin, että BINGO, siitähän nämä lihaskipu- ja voimattomuusoireet siis johtuivat. 

Tutustuin jo 90-luvun puolen välin jälkeen Pharma Nord Bio-Qinon Q10 -tuotteeseen. Muistan, että luin silloin tuotteesta jostain luontaistuotejulkaisusta ja se tuntui heti omalta tuotteelta. Tunsin, että sain siitä jo silloin hyvät energiat ja tunsin, että tämä on tuote, joka toimii minulla. Tuote on siis omalta kohdaltani tuttu itselleni jo 20-vuoden ajalta. 


Olen käyttänyt Bio-Qinonia säännöllisen epäsäännöllisesti ja suositellut sitä monille, jotka ovat valittaneet väsynyttä olemusta. Itse olen kokenut saavani Bio-Qinonin avulla lisäpuhtia arkeeni. 

Elimistömme tuottaa suurimman osan Q10 tuotannosta itse. Ikääntymisen myötä kehon kyky omaan tuotantoon heikkenee. Tuotanto on huipussaan 20-25-vuotiaana. Myös krooninen sairaus, voimakas fyysinen harjoittelu ja tietyntyyppinen lääkkeiden käyttö saattavat vaikuttaa Q10:n vähentymiseen. Kuulin nyt ensimmäistä kertaa sen, että jos käyttää säännöllisesti statiineja, että statiinit tappavat kokonaan Q10 tuotannon. Tieto tuli itselleni puskasta. Kun tämän kuulin aloitin heti säännöllisen Q10 käytön. Aloin myös ymmärtämään omia oireitani paljon paremmin. 

Ubikinoni on tärkeä aine elimistön energiantuotannossa. Se on tärkeä rasvaliukoinen antioksidantti, joka suojaa kolesterolia ja rasvoja hapettumiselta. Sydän tarvitsee normaaliin toimintaan jatkuvasti ubikinonia. 

Kenelle sitä suositellaan?
Väsyneille, energian tarpeeseen, kolesterolilääkitystä käyttäville, migreenistä kärsiville, toipilaille, aktiiviurheilijoille sekä sydämen hyvinvointiin. 

Valintani siis jatkossa on Bio-Qinon Q10, miksi?
Olen nyt käyttänyt tuotetta kuukauden ja kuulostellut lihaskipuihin liittyviä oireitani ja voimattomuuden tunnettani. Hyvin nopeasti aloittaessani käytön alkoivat nuo oireeni katoamaan. Olen onnellinen siitä, että sain apua noille ikäville vaivoilleni ja ymmärsin viimeistään nyt näiden kahden asian yhteyden.  Tämä tieto vahvisti sen, että Q10 tulee olemaan jatkossa vakituisesti käyttämä tuotteeni.  Olen saanut tuotteesta myös mahtavasti lisäenergiaa kiireiseen elämäntyyliini. Nyt taas jaksaa mennä vauhdilla eteenpäin. 

Kaupallinen yhteistyö 40+ blogit / Oy Pharma Nord Ab

Maiju

30 kommenttia:

 1. Omalla kohdalla koko elämä on mullistunut näiden myötä. Yhtenä aamuna heräsin kuudelta ping ja se oli siinä. Siitä joka aamu pitkälle lenkille ja kuudelta, ei kuuna päivämä aiemmin ole ollut mahdollista. Migreenejä kaksi ja ne ensimmäisellä koeviikolla. Eli nyt on sellainen homma, että näitä ilman en voi elää ja etenkin sullehan nämä ovat ihan elinehto!Täällä on kolesterolit siis kunnossa ja nämä ovat kyllä niin geeniperimä asioita. Iloa päivään kultakimpale ja olipa hieno postaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan jo sieltä parinkymmenen vuoden takaa sen tunteen kun sain niin hyvät energiat näistä. Työkaveri oli silloin 50-vuotias ja alkoi jossain vaiheessa tulemaan töihin laahustaen. Muistan vieläkin kun mä sanoin sille, että "nyt menet kyllä ostamaan Q10:iä". Hän meni ja elinvoima palasi takaisin. Nää on niin voimanantajia.

   Poista
 2. Pitäisiköhän kokeilla, vaikka veriarvot kunnossa. Kuntokuuria vailla lääkärin mielestä, mutta puhti kateissa. Kiitos vinkistä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen saanut tällä tuotteella sen kadonneen puhdin takaisin. Jos ottaa kaksi tablettia päivässä. Kannattaa ottaa toinen aamulla ja toinen illalla. Sen unohdin mainita. Sillä saa parhaan vasteen.

   Poista
 3. Maiju, täysin samaa mieltä! Mikään muu ei tue energisyyttä, sydäntä ja montaa muuta kuten sen tekee Upqinon. Olen käyttänyt samoin tuotetta jo 20 vuotta, mutta pidän välillä paussia, esim. suvella, mutta saattaapi olla, että kohta käytän tätä sateenkaaren tuolle puolen. Tästä tuotteesta olen myös aikaisemmin lukenut, että pitää ikenet hyvässä kunnossa ja vähän muutakin...Ei kannata ihmtellä, miksi niin monet lääkärit tätä käyttävät, mutta miksi he eivät sitten mainosta, mistä virtansa ammentavat...

  Statiineista on kovempiakin haittoja, kuin mitä kerroit. Paljon pahempia. Meillä eräs miehen pelikaveri sairatui statiinien käytön jälkeen sisäelin syöpään. Kysyin tästä asiantuntijalta ja hän sanoi, että tällaista ei voida kertoa julki, mutta ilmassa on paljon epäilystä, että juuri statiini vaikuttavat, jos hyväkuntoinen, ei alkoholia käyttämätön sairastuu nopeasti maksa- tai haimasyöpään. Kolestroli one perinöllsitä myös R:n suvussa, mutta hän sai sen järjestykseen vaihtamalla levitteensä sekä nauttimalla Upiqinonia ja nautimme capresea kahdesti viikossa, jolloin mm. oma hyvä kolestrolini hyppäsi superlukuihin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni on alkanut mietityttämään todella statiinit. Pitää jutella taas lääkärin kanssa kun menen ensi kerralla kontrolliin.

   Poista
  2. Maiju, nämä ovat kuitenkin vain meidän kokemuksia ja alan amamttilainenkin kertoi näitä privaatisti.

   Kauheaa, olen yhdyssanayhdistyksessä: SISÄELINSYÖPÄ!

   Ystävälläni on kolestroli 7,6, mutta hänellä on aika vahva itsetunto. Hän toteisi lääkärilleen, että ei aio niitä alkaa syömään. Asuu puolet vuodesta Espanjassa, golffaa ja syö paljon vihanneksi ja hdelmiä, mutta ne geenit. Geeniestäkään ei saa masentua, sillä niiden viakutus oli vain joku osa kokonaisuutta, mutta en muista nyt paljonko. Mieheni on näitä pohtinut, sillä hänellä on raistus kummaltakin puolelta ja kerron nyt sitten sen levitteen, jolla hän ja eräs toinen herrahenkilö saivat liikunnan ohella kolestrolinsa kuntoon: Kultarypsilevite. Minä likka käytän Herkku Oivariinia :)

   Poista
  3. Ne geenit, ne geenit. Yritetään elää positiivisesti näidenkin geenien kanssa ;)

   Poista
 4. Olen myös perinyt korkean verenpaineen ja kolesterolin. Ihan sama mitä syön, kolesteroli pysyy silti korkealla. Olin 30-vuotias, kun sain aivoinfarktin ja sen jälkeen en ole ajatellutkaan lopettaa lääkitystä. Statiinit ei minulle käy (lihaskivut), joten joudun syömään kalliita kolesterolilääkkeitä (n 50e/kk). Vaihtoehtoiset lääkkeet kiinnostaisivat, mutta en uskalla kokeilla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaiset geenit. Huih.... siis aivoinfarkti voi tulla ihan missä iässä vaan. Mulla on ollut statiinien käytön johdosta todella pahat lihaskivut ja voimattomuus jaloissa. En ennen tiennnyt, että mistä johtuu, kunnes tajusin, kun aiheesta alettiin puhumaan. Nimenomaan ei uskalla kokeilla. Mä NIIN tiedän tuon tunteen. Ikäviä nämä sivuoireet, mutta onneksi mä löysin tästä apua itselleni. Mä en ole edes oikeasti tiennyt, että Q10 tuotanto loppuu statiinien käytöllä. Se selittää paljon munkin ongelmista.

   Poista
 5. Ei ole kokemusta näistä, mutta pidän mielessä, jos tarve tulee. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai jos puhti meinaa loppumaan, niin kannattaa kokeilla.

   Poista
 6. Minä ja mieheni ollaan molemmat ihan yliväsyneitä, työstressin uuvuttamia. Olisikohan näistä Q10 -lisäaineista meillekin apua? Taidan marssia heti huomenna luontaistuotekauppaan ostoksille. Kiitos kun vinkkasit Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä Teija voit vaan kuvitella miten vauhtimimmi vedän tuhat ja sata lasissa koko ajan. Välillä loppuu puhti. Kun nyt taas aloitin vetämään tätä maksimiannoksella, niin kaksi viikkoa itselläni kesti, kun sain energiatason hyvälle jamalle. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Tiia kehui samaa, että hän vetää duraselina tämän aloitettuaan. Nyt en pidä taukoa ihan heti.

   Poista
 7. Tässäkin hyvä vaihtoehto vireyden ylläpitämiseen. Kerron näistä mun isäpuolelle, hänelle on tehty pallolaajennus.
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aikoinaan innostuin näistä juuri siitä syystä, että Q10:stä puhuttiin sydänvitamiinina. Monet lääkärit suosittelevat tätä, mutta jotkut eivät muista mainita. Tämä olisi hyvä tieto muun muassa statiinien käyttäjille. Aion ensi kerralla ottaa puheeksi lääkärissä.

   Poista
 8. Oma anoppi on esimerkillinen ubikinonin käyttäjä, yli 60-v ja juoksi toissa viikonloppuna kultaa veteraanien SM-kisoissa. Ja hän ei enää voisi elää ilman näitä Q10 -tuotteita. Pääsin minäkin testaamaan näitä ja yhtään liioittelematta tässä se sellainen ihmepilleri, että tätä voisi suositella aika monesta vaivasta kärsiville. En tiennyt että tuotteen varsinainen vaikutus alkaa vasta n. 7 tuntia tabletin ottamisesta, sen koin fyysisesti kun otin iltavitamiinien kanssa klo 21 vahingossa ubikinonin ja silmät rävähtivät auki tasan klo 4! Ihan uskomaton se vaikutus. Nyt ei passaa sekoittaa aamu- ja iltavitamiineja...: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse otan iltaisin, mutta olen nyt nukkunut paremmin kuin taas pitkään aikaan.

   Poista
 9. Lämpimästi suosittelen: pysyy pääkivut ja migreeni poissa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tuota asiaa painotettiin tämän tuotteen yhteydessä, että auttaa myös migreeniin. Pitääkin muistaa sanoa parille työkaverillekin.

   Poista
 10. Eilen kirjoittelin tänne kommenttiboksiin jo pitkän pätkän, mutta jotain tapahtui, ja se hävisi bittiavaruuteen. Mahtavaa kuulla, että olet saanut ubikinonista apua. Olen lukenut paljon statiineista ja niiden haitoista. Monet ovat sitä meiltä, että niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, joten ihan hyvä jos juttelet vielä lääkärin kanssa tarpeesta. Nuo ovat aika vaikeita juttuja, eikä lääkäreillä välttämättä ole vastauksia kaikkeen. Punariisi saattaa toimia kolesterolin alentajana ja se on luonnollisempi vaihtoehto ja tietty becelit ja benecolit. Kiitos kovasti että jaoit tämän, itsellä kasvoi tämän myötä kyllä kiinnostus ubikinoniin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punariisillä taisi olla jotain muita haittavaikutuksia... en nyt muista, että mihin se liittyi, mutta olen muistavinani, että se ei mulle sopisi, jostain syystä.

   Poista
 11. Kiitos vinkistä! Nämä menevät hankintaan, voisi tehdä sekä minulle että miehelle terää. Kolesteroliasiat ovat meillä nyt kovasti pinnalla ja ruokavalioasioita pohditaan, lääkkeitä ei onneksi lääkäri ehdottanut miehelle kun on arvot vain vähän koholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolesteroliarvoihin ei käsittääkseni tällä ole vaikutusta, mutta statiinien aiheuttamiin muihin vaivoihin. Lisäpuhtia kyllä saa väsähtäneeseen olemukseen ja on hyväksi sydämelle.

   Poista
  2. Juurikin lisäpuhtia tässä sirkuksessa tarvitaan :D

   Poista
  3. Sitä varmasti tällä saadaan. Pitää muistaa, että yksilöllisesti kestää jonkin aikaa kun alkaa vaikuttamaan. Itselläni vaste tuli noin kahdessa viikossa.

   Poista
 12. Kiitos, Maiju - tämä tieto tuli tarpeeseen. Minulla on syksyyn saakka armonaikaa saada veriarvoja kuntoon - sen jälkeen alkaa statiinilääkitys. Rasitteetkin löytyvät molempien vanhempieni puolelta. Ja tähän nykyiseen olotilaan - jatkuvaan väsymykseen - on pakko kokeilla tuota ubikinonia. Olen itsekin sitä joskus vuosikymmeniä sitten kokeillut, mutta niin kuin minulla yleensäkin - kokeilut päättyvät ihan liian nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että väsymykseen auttaa. Itse koin kahden viikon käytön jälkeen saavani virtapiikin takaisin. Kokeilepa rauhassa ja huomaat varmasti energianlisäyksen.

   Poista
 13. Tiedätkö mitä eroa on ubikinonilla ja biokinonilla? Ovatko vain eri valmistajan tuotenimiä samanlaisesta valmisteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samainen asia eri valmistajien tuotenimet. Itsekin usein puhun ubikinonista. Nyt puhuin tämän valmistajan nimellä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.