tiistai 3. toukokuuta 2016

Kekkonen synonyymi presidentille?

Onkohan se niin, että kun mainitaan sana Kekkonen, niin aika monelle tulee ensimmäisenä mieleen sanat Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Monet ainakin oman ikänpolveni ihmiset tietävät, että mitä se tarkoittaa, mutta tietävätkö nuoret? Tuo liittyy vuoden 1956 presidentivaaleihin, jossa Kekkosen vastapuolena oli Fagerholm ja Kekkonen voitti vaalit täpärästi kolmella äänellä. Vaaleissa Kekkosen nimi kuultiin 151 kertaa ja Fagerholmin 149 kertaa. Kekkonen siis valittiin 60-vuotta sitten Suomen presidentiksi ensimmäistä kertaa siis vuonna 1956 ja hän oli Suomen tasavallan presidentti 25-vuoden ajan.

Muistan aina lapsuudessani ja nuoruudessani, että minä ja varamasti monet muutkin luulivat, että Kekkonen on synonyymi presidentille. Oli vaan Kekkonen, eikä ketää muuta. Itse en politiikasta ymmärtänyt silloin mitään ja muistan vain, että Kekkonen oli auktoriteetti, jota kunnioitettiin, kun hän ärähti. Jokunen vuosi sitten alkoi tulemaan Kekkos-tavaraa myyntiin. Ihan heti en tästä innostunut, mutta varmaan vuosi sitten innostuin. Ostin ensiksi Kekkospaidan ja viime joulun alla ostin korvikset. Viimeisin ostokseni on Kekkos-muki.

Huomaamattani mä vähän hurahdin tähän Kekkosmuotiin. Voi olla, että mun kokoelma vielä tästä kertyy, kunhan jotain tavaraa tulee vastaan. Leikilläni aina sanon, että Kekkonen oli kova jätkä. No hän oli mun nuoruuteni ainoa Kekkonen.
Eihän sitä tiedä, vaikka sukuakin oltais. Isäni sukujuuressa on Kekkosia, 
mutta en kyllä nyt ihan heti usko, että Urkki olisi tästä haarasta. 


Lähikuvaa korviksista. Nämä kyllä saavat usein huomiota osakseen, kun ne korviini laitan. 
Ostin korvikset viime vuonna Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisistä. 


Tässä kokoelmani tällä hetkellä. Saas nähdä, että mitä seuraavaksi keksin. 
Kaulakoru olisi ihan kiva lisä mun kokoelmaani. 


Kekkonen oli kova jätkä. 
Taisi hän olle myös kova naistenmieskin. 

Maiju

12 kommenttia:

 1. Minä olen kaupassa näitä Kekkosjuttuja katsellut ja miettinyt että ostaako näitä kukaan. Näköjään ostaa :) Itselleni en voisi kuvitella mutta sinulle ne todella sopivat. Se kaulakoru olisi kyllä hyvä lisä Kekkos-kokoelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sytytti tuotteet heti. Jännä, että tämä muoti on iskenyt moniin. Monille se on varmasti pala nostalgiaa.

   Poista
 2. Kekkonen oli kova jätkä! Ihana postaus taas Maiju. <3

  VastaaPoista
 3. Musta tuo sun paita on niin cool, ottaisin omaksenikin.
  Kekkonen oli kova jätkä, se on kyllä myönnettävä. Kekkonen oli ensimmäinen presidentti, jonka minäkin muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Mustakin se on cool. Melkein yhtä cool kun mun Mikkihiiri paidat :)

   Poista
 4. Ihanaa Kekkos-huumaa:). Mulla oli lapsena ihan sama juttu eli presidentti tarkoitti Kekkosta. Toinen ihan yhtä hämäävä juttu oli, mikä ero on taksilla ja Mersulla. Mun mielestä nekin tarkoitti samaa enkä millään tajunnut, kun vanhempani yrittivät selittää eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla yleistä meidän ikäisten keskuudessa, että presidentti oli sama kuin Kekkonen. Kekkonen oli mullekin yli kaksikymppiseksi saakka se ainoa, eikä edes tajunnut, elämää sen jälkeen kun ei enää olisi Kekkosta.

   Poista
 5. Toi paita on niin hauska. Itse metsästelen vieläkin sitä Mikki Hiiri t-paitaa. Se mie haluan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselitkö sitä Stockalta? Kannattaisi kysellä, että missä on teidän Disney vaatteet? Niitä oli meinaan ainakin Jumbossa useita.

   Poista
 6. Tykkään niin näistä sinun Kekkos-hehkutuksistasi.
  Minulla on vasta tuo Tamminiemestä hankittu muki. Ehkä lisää tulee myöhemmin.
  Niukasti voitti Kekkonen K. A. Fagerholmin. Kekkosen sukuhistoriassa on mielenkiintoista se, että Kekkosten poika Taneli ja Fagerholmien tytär Brita
  menivät myöhemmin naimisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en muuten tiennytkään (muistanutkaan), että Brita oli Fagerholmin tytär. Ehkä näin vähän "lohdutettiin" hävinnyttä pressaa, että tytär pääsi kuitenkin presidentin pojan kanssa naimisiin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.